Sintetičko meso

Kuihinja iz Toskane veze s mesom nema, oni jedu teletinu ( ali retko), divljac, Parma shunka je njihov jedini poznat
specijalitet od mesa, ali to se jede na 20-30 grama dnevno, ako uopste. Jedu povrce zacinjeno ruzmarinom i nanom,
a sto je naravno i u Srbiji specijalitet, narocito ruzmarin koji sluzi iskljucivo da se kite svatovi. Ziv covek nije nikada
ni cuo da je ruzmarin i zacin.
I da, Srbi imaju mnogo veze sa ovom najstarijom kulturom u Evropi, pa tako i svetu. Ili ti pojma nemas i gde je i sta
je ta Toskana.

Toskana je poznata po svojim predivnim pejzažima, bogatom umetničkom i kulturnom nasleđu i uticaju na svetsku kulturnu baštinu. Smatra se da je Toskana rodno mesto renesanse, a u njoj su živeli geniji poput Petrarke, Dantea, Botičelija, Mikelanđela, Nikole Makijavelija, Leonarda da Vinčija... Taj region prebogat je muzejima, a najpoznatiji su Uffizi, Pitti Palace i Chianciano Museum of Art. Toskana ima jedinstvenu kulinarsku tradiciju, čuvena je po svojim vinima Chianti, Vino nobile di Montepulchino, Morellino di

Ova vina kostaju od dvajes evra pa navise, ali ima naravno super vina i u Srbiji , narocito u varijanti spricera.

:hahaha:

Učini mi uslugu i idi na google images i kucaj CUCINA TOSCANA

Kaži mi šta ćeš najviše videti tamo. Inače, meni je porodica tamo, a ti prestani da lupetaš o Toskani. Znam ljude koji celu zimu provode praveći suho meso.

Ovako kod njih izgleda tipična antipasta

08109b.jpg

tuscan-antipasto-board.jpg

tuscan-food-antipasto-misto.jpg

I baš sam tamo jeo BISTECCA FIORENTINA

A ovde pišeš nešto u fazonu da se u Srbiji ne koristi ruzmarin. :hahaha: Pa svi moji roštilj-majstori ga koriste za roštilj. Probaj da izađeš u neki drugi deo grada, upoznaj nove ljude, po mogućstvu prave ljubitelje mesa, pa ćeš videti razliku.

orada-i-brancin-10.JPG

Back