SINIŠA MIHAJLOVIĆ: KAKO SAM SPASAO UJAKA U VUKOVARU

s_O_k_O

Iskusan
Poruka
5.042
Ujak Ivo hteo je da ubije mog oca, a onda ga je zarobio Arkan. Oslobodio sam ga, iako on mene ne bi, kazao je Mihajlović Kada sam 1991. iz Beograda došao u Vukovar, moj drug Hrvat nije hteo da me pogleda

Pucali mu u fotografije.
Bivši trener Fjorentine i najozbiljniji kandidat za selektora fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović otvoreno i bez ustezanja govorio nedavno je o svom životu. Posebno je zanimljivo kako Miha opisuje da mu je najbolji prijatelj iz Borova pucao u porodične fotografije i zapalio kuću, te kako je drugovao s Arkanom i od smrti spasao ujaka koji je želeo smrt njegovom ocu.

Siniša Mihajlović otvorio je dušu za francuski magazin So fut, a ceo intervju preneo je magazin Zvezda Srbija, dok Kurir objavljuje najzanimljivije delove.

Kako je počeo rat u Jugoslaviji?
- To je duga priča... Pre nego što je sve počelo, nismo razmišljali ko je Srbin, a ko Hrvat. Prvi put sam shvatio da nešto nije u redu kad sam otišao kod druga iz detinjstva u Vukovar. Nije hteo da me pogleda, samo mi je rekao: „Ti si Srbin!“

Šta je bilo posle?
- Moj najbolji prijatelj, inače Hrvat, došao je kod mojih roditelja i rekao im da napuste kuću jer će doći vojska. Tri dana kasnije taj moj prijatelj vratio se s pištoljem i još dva tipa. Pucao je u moje fotografije, uključujući i onu iz Barija. Moji roditelji su napustili kuću, a on ju je zapalio.

Jeste li se sreli s njim?
- Videli smo se 2000. godine u Zagrebu, kada smo igrali protiv Hrvatske. Došao je u hotel i pitao me da li sve znam. Priznao mi je da je zapalio kuću, ali i spasao moje roditelje. Oprostio sam mu.

Kakav odnos ste imali sa Željkom Ražnatovićem Arkanom?
- On je bio moj prijatelj. Upoznali smo se kad je bio vođa navijača Crvene zvezde. Evo jedne anegdote. Moj otac je Srbin, a majka Hrvatica. Moj ujak, rođeni brat moje majke, pozvao je mamu u Srbiju i pitao je zašto je otišla. Doslovce joj je rekao: „Ti si mogla da ostaneš, za razliku od onog jebenog govnara Srbina za kojeg si se udala!“

Šta je dalje bilo?
- Nekoliko meseci kasnije nazvao me je Arkan. Oslobodio je Vukovar i rekao mi da ima jednog tipa koji tvrdi da je moj ujak i da se zove Ivo. Rekao je da mogu da ga pokupim ako hoću, u protivnom je gotov. Nisam znao šta da radim, imao sam 21 godinu. Znam da bi on na mom mestu rekao da mogu slobodno da me ubiju. Doveli smo ga i bio je kod nas dva meseca u Beogradu. Tata ga je nekoliko puta pitao zašto je želeo da ga ubije, a on mu nije odgovarao. Vratio se u Hrvatsku i umro u dubokoj starosti.

Šokirali Olimpik

Sećate li se Kupa šampiona i meča s Olimpikom?
- Najupečatljiviji utisak na tom meču na mene je ostavio trener Crvene zvezde Ljupko Petrović. Rekao nam je doslovce: „Kad imate loptu, dajte je njima“. Ubili smo 120 minuta. Znali smo da smo već porazili Olimpik i da su penali rutina - kazao je Mihajlović.

http://www.kurir-info.rs/sport/fudbal/sinisa-mihajlovic-kako-sam-spasao-ujaka-148174.php

Svaka čast legendo!

Живот са Хрватима је као живот са шиптарима,губљење времена и чекање прилике за њих да те опљачкају и убију.Боље је живети са Абориџинима или Пигмејима,имају више људскости.

Dobro,ali sa hrvatima barem mozes da odes ba fudbal,pice i slicne aktivnosti,samo ne smes da zaspes pored njih,dok su shiptari kompletne zivotinje.

Dobro,ali sa hrvatima barem mozes da odes ba fudbal,pice i slicne aktivnosti,samo ne smes da zaspes pored njih,dok su shiptari kompletne zivotinje.
I šiptari imaju slične ''svetle'' trenutke.Ako igraš šah,ne moraš da govoriš albanski,svi odmah ''nauče'' da govore srpski i ponašaju se isto kao i ovi drugi.U suštini to je ista vrsta domorodaca i urođenika,pored jednih sam živeo a druge zaslugom ženskog dela familije dobro poznajem.Najbolje je kad ih ništa ne razumeš i kad oni ne razumeju tebe.

Meni ovo djeluje kao prepuvana prica. Ne mislim da Sinisa laze, ali imam utisak da dodaje na kilo. Mada opet, svasta se tad desavalo., tako da ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim bilo sto, ipak je to njegova prica.

Sinisa je takav,folirant,ne kazem da je los covek ili prevrtljivac,nego je ocigledno da voli da naduvava stvari,posebno kad se pomene rec Srbija ili nesto vezano za nacionalizam,patriotizam i sl.

Sinisu treba uzeti sa rezervom
jedino sto je sigurno tacno je ovo za Ljupka
to je ta ziheraska taktika i ciganjenje koja je tad dala rezultat i nikad vise

da Hrvati su nesto sofisticiranije zlo, bolje se prave kad je mir
ali oba naroda imaju slicne osobine kad se osile i kad pokazu pravo lice
ja mislim da su samo oni u stanju da dizu groblja i spomen kosturnice u vazduh :neutral:

Sinisu treba uzeti sa rezervom
jedino sto je sigurno tacno je ovo za Ljupka
to je ta ziheraska taktika i ciganjenje koja je tad dala rezultat i nikad vise

da Hrvati su nesto sofisticiranije zlo, bolje se prave kad je mir
ali oba naroda imaju slicne osobine kad se osile i kad pokazu pravo lice
ja mislim da su samo oni u stanju da dizu groblja i spomen kosturnice u vazduh :neutral:

Malo su groblja preorali i unistili "Krajisnici" i JNA za vrijeme rata u RH.

Ko nije ziveo u Hrvatskoj pre i pocetkom '91. ne moze da shvati sta se sve dogadjalo Srbima pre bilo kakvog rata i tamo gde nije uopste bilo rata. Zasto se @Kami i njemu slicni ne zapitaju gde su Srbi iz gradova Hrvatske kao sto su Zagreb, Rijeka, Split, Sisak, Osijek, Virovitica, Zadar, Slavonski Brod,.... da ne nabrajam sva mesta gde su ziveli a gde nije bilo nikakve "pobune"? Postoje dokumenta o zlocinima nad Srbima ali nema ni pokusaja procesuiranja (ko ne veruje neka ode na sajt Domagoja Maregtica "necenzurirano") ili se obustavlja "zbog nedostatka dokaza".
Znam ja da je nekima ovde tesko da izadju iz stvorene slike "o zlocinanckim Srbima" i ostalima kao zrtvama ali samsiguran da ce istina isplivati na videlo. Bas kao sto svako ko zeli ramisliti svojom glavom moze cak i iz optuznica Srbima u Hagu da vidi da se svi zlocini Srba pripisuju posle pocetka bombardovanja a Albancima za period 1998. i dalje. Zdrav razum onda kaze "pa zasto je onda Srbija bombardovana ako je tek bombardovanje proizvelo zlocine?".
Dakle, ne negiram zlocine koji su pocinjeni ali problem je sto su zamenjene teze o uzrocima i posledicama i stvorena potpuno iskrivljena slika o svemu sto se odgadjalo.
Ovaj slucaj koji Sinisa iznosi bio bi jos jasniji kada bismo znali tacnu hronologiju dogadjanja.

Poslednja izmena:
Sta bi,negde je vredjao pedere?

Ne, nego je covek pokretni cirkus koji apsolutno nema nikakve veze sa nekim cvrstim stavovima u zivotu.

Secam se kada je ono pljuvao Vijeri majku crnacku, a ovaj njemu majku cigansku; pa su posle par godina u Interu bili super drugari.

Plus, ucio trenerski zanat kod vezare Mancinija:rotf:

Poslednja izmena:

Back