s_O_k_O
Iskusan
- Poruka
- 5.042
Ujak Ivo hteo je da ubije mog oca, a onda ga je zarobio Arkan. Oslobodio sam ga, iako on mene ne bi, kazao je Mihajlović Kada sam 1991. iz Beograda došao u Vukovar, moj drug Hrvat nije hteo da me pogleda
Pucali mu u fotografije.
Bivši trener Fjorentine i najozbiljniji kandidat za selektora fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović otvoreno i bez ustezanja govorio nedavno je o svom životu. Posebno je zanimljivo kako Miha opisuje da mu je najbolji prijatelj iz Borova pucao u porodične fotografije i zapalio kuću, te kako je drugovao s Arkanom i od smrti spasao ujaka koji je želeo smrt njegovom ocu.
Siniša Mihajlović otvorio je dušu za francuski magazin So fut, a ceo intervju preneo je magazin Zvezda Srbija, dok Kurir objavljuje najzanimljivije delove.
Kako je počeo rat u Jugoslaviji?
- To je duga priča... Pre nego što je sve počelo, nismo razmišljali ko je Srbin, a ko Hrvat. Prvi put sam shvatio da nešto nije u redu kad sam otišao kod druga iz detinjstva u Vukovar. Nije hteo da me pogleda, samo mi je rekao: „Ti si Srbin!“
Šta je bilo posle?
- Moj najbolji prijatelj, inače Hrvat, došao je kod mojih roditelja i rekao im da napuste kuću jer će doći vojska. Tri dana kasnije taj moj prijatelj vratio se s pištoljem i još dva tipa. Pucao je u moje fotografije, uključujući i onu iz Barija. Moji roditelji su napustili kuću, a on ju je zapalio.
Jeste li se sreli s njim?
- Videli smo se 2000. godine u Zagrebu, kada smo igrali protiv Hrvatske. Došao je u hotel i pitao me da li sve znam. Priznao mi je da je zapalio kuću, ali i spasao moje roditelje. Oprostio sam mu.
Kakav odnos ste imali sa Željkom Ražnatovićem Arkanom?
- On je bio moj prijatelj. Upoznali smo se kad je bio vođa navijača Crvene zvezde. Evo jedne anegdote. Moj otac je Srbin, a majka Hrvatica. Moj ujak, rođeni brat moje majke, pozvao je mamu u Srbiju i pitao je zašto je otišla. Doslovce joj je rekao: „Ti si mogla da ostaneš, za razliku od onog jebenog govnara Srbina za kojeg si se udala!“
Šta je dalje bilo?
- Nekoliko meseci kasnije nazvao me je Arkan. Oslobodio je Vukovar i rekao mi da ima jednog tipa koji tvrdi da je moj ujak i da se zove Ivo. Rekao je da mogu da ga pokupim ako hoću, u protivnom je gotov. Nisam znao šta da radim, imao sam 21 godinu. Znam da bi on na mom mestu rekao da mogu slobodno da me ubiju. Doveli smo ga i bio je kod nas dva meseca u Beogradu. Tata ga je nekoliko puta pitao zašto je želeo da ga ubije, a on mu nije odgovarao. Vratio se u Hrvatsku i umro u dubokoj starosti.
Šokirali Olimpik
Sećate li se Kupa šampiona i meča s Olimpikom?
- Najupečatljiviji utisak na tom meču na mene je ostavio trener Crvene zvezde Ljupko Petrović. Rekao nam je doslovce: „Kad imate loptu, dajte je njima“. Ubili smo 120 minuta. Znali smo da smo već porazili Olimpik i da su penali rutina - kazao je Mihajlović.
http://www.kurir-info.rs/sport/fudbal/sinisa-mihajlovic-kako-sam-spasao-ujaka-148174.php
Svaka čast legendo!