Sinhroniciteti

Da li pratite sinhronicitete? Da li vam se dešavaju uopšte? Kako se tada osećate? Mislite da je sve to iluzija, da nema dubljeg značenja, mi mu dajemo značenje iz svoje potrebe? Ili? Kada razvijamo duhovnost, dešavaju se sinhroniciteti, po Jungu...
Non stop.
Ljudi oko mene ne mogu da veruju kako ja ne verujem da to ima nekog višeg smisla.

Jao, što me mrzi sad ali hajde...
Scena iz filma, lik i ja istovremeno napravimo identičan pokret. Stalno.

Drugarica se dopisuje sa mnom i sa još jednim likom i priča se o različitim temama; međutim, on napiše "Jesi li ti čitala Karamazove" a ja "Jesi li ti čitala Braću Karamazove?"
Aha! I šta onda misliš kada napravite isti pokret? Da ste slični? Da treba da se družite, budete zajedno? Ili je jednostavno to to? Sinhronicitet sam po sebi. Ali činjenica je da se ne dešava između svih.

Aha! I šta onda misliš kada napravite isti pokret? Da ste slični? Da treba da se družite, budete zajedno? Ili je jednostavno to to? Sinhronicitet sam po sebi. Ali činjenica je da se ne dešava između svih.
Mislim da jednostavno spadam u prosečne ljude koji bi napravili isti pokret na istu situaciju, pa je tako i u scenariju, glumac glumi prosečnog čoveka sa prosečnom reakcijom. Ništa više od toga. :)

:mrgreen:

Noup
Tvoja tema🫡
AI Overview

Sinhronicitet, u najjednostavnijem smislu, označava smislene slučajnosti, odnosno događaje koji se dešavaju u spoljnom svetu i koji su u dubokoj, značajnoj vezi sa našim unutrašnjim stanjima, mislima ili osećanjima, a da nisu direktno uzročno-posledično povezani. To su događaji koji izgledaju previše značajni da bi bili puka slučajnost.

AI Overview

Sinhronicitet, u najjednostavnijem smislu, označava smislene slučajnosti, odnosno događaje koji se dešavaju u spoljnom svetu i koji su u dubokoj, značajnoj vezi sa našim unutrašnjim stanjima, mislima ili osećanjima, a da nisu direktno uzročno-posledično povezani. To su događaji koji izgledaju previše značajni da bi bili puka slučajnost.
Sinhronicitet, kako ga je Jung definisao, odnosi se na „smisleni splet slučajnosti„, gde događaji bez očigledne uzročno-posledične veze dobijaju značaj kroz njihovo subjektivno značenje. Umetnost, kao središnja tačka ljudskog izražavanja, često je otelotvorenje sinhroniciteta

Back