Bjankilina
Domaćin
- Poruka
- 3.628
Drz' se spida, da budes bez tih sinestezija, kako vecMa nije brt. Onda sam promenio drogu.![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Drz' se spida, da budes bez tih sinestezija, kako vecMa nije brt. Onda sam promenio drogu.![]()
Ok, h________vala.Drz' se spida, da budes bez tih sinestezija, kako vec![]()
Da nije ova voditeljka?Pa to su osnovne asocijacije na godisnju vegetaciju !!![]()
Ima neka nasa voditeljka tu sinesteziju, negde sam citao, zaboravih kako se zove, crnka jedna...
Imam to.Sinestezija je fenomen za koji sam tek nedavno saznao da je poznat nauci a koji lično doživljavam od malih nogu, pa me interesuje da li ima još neko ovde da je sinesteta. Ukratko, radi se o preplitanju čula i postoje razne kombinacije kroz koje se to preplitanje odigrava. Recimo, kod mene specifično deluje na taj način što određene reči, pesme, nečiji glas ili čak memorije imaju specifičan ukus a ponekad i miris. Ne dešava se uvek i ne uvek istog intenziteta ali ponekad je baš drastično, dovoljno da ne mogu da ignorišem taj osećaj koliko je stvaran.
Najčešči oblik sinestezije je doživljavanje znakova u bojama, npr. neko slovo ili broj ima određenu boju ali se to kod mene ne dešava. Navodno je svaki sinestetski doživljaj jedinstven, pa bi bilo zanimljivo čuti iskustva drugih na forumu.
Mislim da je ona.Da nije ova voditeljka?
Mogu da zamislim njenu sinesteziju.Mislim da je ona.![]()
Mislis, rado bi je sinesteziraoMogu da zamislim njenu sinesteziju.![]()
Sta god I kako god se to zvalo.Mislis, rado bi je sinestezirao
Uh davno sam to čitao ali sećam se mnogih komentara. Neki ništa ne osećaju a nekima je čak odbojno. Evo ga jedan link koji to pominje: Why Certain People Are More Likely to Experience and Benefit From ASMR
Povezuju asmr sa anksioznošću i neurotičnošću što mislim da je preterivanje. Ok, logično je da ljudi koji su stresni i anksiozni dobijaju više "benefita" od asmr-a ali verujem da ta veza nije isključiva. Neki su čak smatrali da ima veze sa detinjstvom, pa ko je doživeo asmr u detinjstvu ima više šanse da to opet doživi i kao odrasla osoba. Mislim da su to sve samo teorije i da niko nema pojma o čemu se radi.