White Guar
Primećen član
- Poruka
- 962
Sinestezija je fenomen za koji sam tek nedavno saznao da je poznat nauci a koji lično doživljavam od malih nogu, pa me interesuje da li ima još neko ovde da je sinesteta. Ukratko, radi se o preplitanju čula i postoje razne kombinacije kroz koje se to preplitanje odigrava. Recimo, kod mene specifično deluje na taj način što određene reči, pesme, nečiji glas ili čak memorije imaju specifičan ukus a ponekad i miris. Ne dešava se uvek i ne uvek istog intenziteta ali ponekad je baš drastično, dovoljno da ne mogu da ignorišem taj osećaj koliko je stvaran.
Najčešči oblik sinestezije je doživljavanje znakova u bojama, npr. neko slovo ili broj ima određenu boju ali se to kod mene ne dešava. Navodno je svaki sinestetski doživljaj jedinstven, pa bi bilo zanimljivo čuti iskustva drugih na forumu.
Najčešči oblik sinestezije je doživljavanje znakova u bojama, npr. neko slovo ili broj ima određenu boju ali se to kod mene ne dešava. Navodno je svaki sinestetski doživljaj jedinstven, pa bi bilo zanimljivo čuti iskustva drugih na forumu.