Sinerov slučaj sramno odrađen

Manga Hilux

Stara legenda
Poruka
84.859
Sinerov slučaj sramno odrađen, igrači nezadovoljni“
teniske vesti Autor: Saša Ozmo

Gostujući u JutruSK, Viktor Troicki kaže da je nedoslednost ono što smeta ostalim teniserima u slučaju Janika Sinera.

Siner je dvaput bio pozitivan na klostebol, Jedinica za teniski integritet (ITIA) ga je oslobodila, ali je Svetska antidoping agencija (WADA) uložila žalbu i traži godinu do dva kazne za prvog tenisera sveta.

“Ono što ja čujem, mislim da su igrači nezadovoljni. Ja verujem da Siner nije kriv, u smislu da ništa nije direktno uzeo, ali opet, ceo slučaj je sramno odrađen, po mom mišljenju. Ne može igrač tek tako da prođe nekažnjeno, a da je pozitivan. U većini slučajeva igrači su kažnjeni za ono što se njemu desilo. Ne znam zašto je onda on izuzetak, to je ono što smeta igračima, ta nepravilnost u presudi, nelogičnost da je većina kažnjena, a on nije”, kaže Troicki za Sport klub

„Časno učešće? Možda bi neko to uradio da se ne zove kao ja“

Kako Martin već u sprintu može do titule?

Selektor je nastavio:

Meni je gorčina što se toga tiče, mog slučaja koji je – hvala Bogu – bio davno… U Lozani je nezavisni sud, ali s obzirom na to da je već dobio oslobađajuću presudu, ne znam da li će oni moći da menjaju tek tako”.

Troicki je govorio i o Hamadu Međedoviću, budućoj saradnji sa Miomirom Kecmanovićem, Novaku Đokoviću i potencijalnom novom treneru, loptama, budućnosti srpskog tenisa…

https://sportklub.n1info.rs/tenis/tenis-ostalo/janik-siner-sramno-odradjen-troicki-izjava/

Troicki je u pravu, mora da postoji doslednost i jasni kriterijumi. Ako je dozvoljeno da budeš pozitivan na testu pa se onda izvučeš tako što ćeš imati dobar izgovor, tipa preneo mi fizioterapeut kod masaže, to onda znači da isto važi i za ostale. I tu se pravi ozbiljan presedan. Sad svako može da bude pozitivan pa da smisli, odnosno unapred pripremi, neko originalno objašnjenje i mora da bude pušten. Potpuno ludo. Sve se obesmišljava.

Back