Sindrom "Zrtve" prikrivenog manipulatora

Kako izlazite na kraj s takvim ljudima?

Kad vas napadnu za nesto sto oni rade.

Da li ste Vi mozda takvi?
pa diskutujem, dokazujem, cuvam dokaze koje prezentiram kad me "zrtva" napadne i sl.
nekad se jednostavno udaljim od manipulatora, ako imam taj luksuz.

a ne znam dal sam i ja takva, ako bismo pitali neke forumase, vrvt bi rekli da jesam.

Nisi, samo se salis.
Alice In Wonderland Reaction GIF

Ja uopće nisam onakva kakvo me predstavljaju šta više sa mnom uopće ne pričaju a niti ja sa njima ali se naravno izenrviram jer su počeli toliko da lažu to je bolest,neizlječiva bolest.Sve u svemu ja se uvijek posvadjam i posle to lepo blokiran sada na fejsu ima opcija da im se brisu komentare na našim postovima naprimjer ako ti nešto postaviš a neko počne da priča gluposti mos mu izbrisati komentar i pored toga ako si u grupi moći ćeš da ga prijaviš adminima da ga izbace naravno ni admini nisu nešto bolji i sama sam to iskusila na svojoj koži nedavno.

zavisi od inspiracije :D

nekada ocutim glumim curana nekada teram mak na konac i cekam da vidim ono "uf znas paaaaa ovaj ali nisam tako mialio/la"....

mogu da se pravim glup do sto i nazad ali uve zavisi kako sam raspolozen.
uglavnom kad nanjusim tavku osobu ide na "ne vidim te, ne postojis" i zivim svoj zivot bez da polazem racune

U tim situacijama je nebitno sta pricamo, bitno je samo sta radimo. Konkretna, materijalna stvarnost. Ignorisanje uz smijesak, dok radim onako kako mislim.
Vremenom shvate da ne prolazi pa se ili prilagode ili sami sklone.

Back