Sindrom srpske zavisti i ljubopitljivosti - "Kolika ti je plata? "

Kolika ti je plata? - Mozemo cesto cuti.
Potajno se nadaju da ce neko reci da je nikakva, niska, da se jedva prehranjuju pa da se sazaljevaju uzajamno.
...

Mlad si ti,
kritikuješ nešto što ne razumeš do kraja !

Zreli radni ljudi,
ne pitaju jedni druge "kolika ti je plata"
iz ljubopitljivosti, zavisti ili potrebe za kolektivnim samosažaljenjem,
već iz praktične potrebe da spreče gazdinu potencijalnu ubilačku gramzivost !

Pa zato sto mi naslov zvucao drugacije....u smislu vaznosti odgovora....zene me uvek, ali bas uvek pitaju to.....i muskarci kao da te vrednuju po odgovoru na pitanje koje postavljaju, a ovde na temi je nesto drugo.....

Prvo je oportunizam, a ovo drugo, tj tema je zajedljivost...

Које жене?
Где те тo питају jeл на интернету?

Побеже

Poslednja izmena:
Које жене?
Где те тo питају jeл на интернету?

Побеже

Ne pitaju direktno rusu kupusu,nemoj se praviti francuska sobarica...
I ako je Patak zbritvio,ja sam tu i ne možeš se praviti pametan-možeš samo znati ili ne znati.
Naravno da ih interesuju redovne prinadležnosti eventualnog koitalno-bračno-potencijalnog partnera...
Bile bi ofce da ih to ne interesuje...
One neozbiljnije koje to manje zanima,takođe interesuje imaš li kinte za ad hock -za večeras...:lol:
Ybg,slabo koja voli suve šetnje,a sve to dekintirano u pič...:hahaha:
(Ono rus-kupus nije zlonamerno-pokušavam da budem malo nacionalista,a slabo mi ide...:mrgreen:)

Mlad si ti,

Zreli radni ljudi,

Hmm... Nemam takva iskustva. Ljudi vole da pitaju za platu, ako su prijatelji u pitanju, jer vole da znaju šta se i koliko plaća kada je neki posao u pitanju.

Ugl se prvo pita za posao, pa onda za platu iako to može biti pomalo neprijatno. Nema šta prijatelji i kolege da kriju jedni od drugih, trea da se pomažu međusobno. Ako pitam prijatelja kolika mu je plata i vidim da nešto rmbači, a mogu da mu nađem bolji posao koji je plaćeniji i otvara mu više puteva za rad sa ljudima, naravno da ću da ga pitam i da mu predložim opcije. Najnormalnija stvar.

Pozdrav!

Hmm... Nemam takva iskustva. Ljudi vole da pitaju za platu, ako su prijatelji u pitanju, jer vole da znaju šta se i koliko plaća kada je neki posao u pitanju.

Ugl se prvo pita za posao, pa onda za platu iako to može biti pomalo neprijatno. Nema šta prijatelji i kolege da kriju jedni od drugih, trea da se pomažu međusobno. Ako pitam prijatelja kolika mu je plata i vidim da nešto rmbači, a mogu da mu nađem bolji posao koji je plaćeniji i otvara mu više puteva za rad sa ljudima, naravno da ću da ga pitam i da mu predložim opcije. Najnormalnija stvar.

Pozdrav!

Pravo da ti kazem ja bih voleo da imam takve poznanike, ali nemam.....
Znaci ili imam poznanike da cute dok ih nesto neko ne pita....ili one koji su prosek srbije sto ce reci nesto sto ne znam bas do kraja da objasnim..

Ali to uslovljava da je meni neprijatno da kazem kolika mi je plata, jer ili se hvalim ili sam konj....

Valjda zene tako usade tim ljudima u glavu....to sam primetio prvo kod onih koji su picopacenici...

Jos nisam naleteo na nekog ko radi kao ja...znaci da je dovoljno da mi covek kaze sta mu treba i to drzim u glavi stalno kao stand by i onda ako naleti, saljem info...

Pravo da ti kazem ja bih voleo da imam takve poznanike, ali nemam.....
Znaci ili imam poznanike da cute dok ih nesto neko ne pita....ili one koji su prosek srbije sto ce reci nesto sto ne znam bas do kraja da objasnim..

Ali to uslovljava da je meni neprijatno da kazem kolika mi je plata, jer ili se hvalim ili sam konj....

Valjda zene tako usade tim ljudima u glavu....to sam primetio prvo kod onih koji su picopacenici...

Jos nisam naleteo na nekog ko radi kao ja...znaci da je dovoljno da mi covek kaze sta mu treba i to drzim u glavi stalno kao stand by i onda ako naleti, saljem info...

U kanadi, recimo, Balkanci se skupe i organizuju organizacije, druženja ili zadruge električara ili tehničara. Jedni drugima tako pomažu iako nisu prijatelji ili su udaljeni stotinama kilometara jedni od drugih. Tamo je baš teško dobiti odlilčan posao, na konkurse se ugl prijave veoma sposobni ljudi, a zahtevi su izuzetno visoki.

Rad sa ljudima, puno kontakata i sl ugl donosi bolju zaradu u mom iskustvu.

...
Ljudi vole da pitaju za platu,
ako su prijatelji u pitanju,
jer vole da znaju šta se i koliko plaća kada je neki posao u pitanju.
...
Nema šta prijatelji i kolege da kriju jedni od drugih,
treba da se pomažu međusobno.
...

To i ja kažem, nisi me razumeo.

Mi smo do pre 30 godina imali drugarski politički sistem.
Jedna od glavnih stvari
koje su se i u školi isticale kao socijalističko dostignuće
jeste ta javnost plata.

Obrati pažnju,
ti sam kažeš da ćeš prijateljima uvek reći kolika ti je plata,
a ako je njihova mala,
posavetovaćeš ih .. itd.

A Umri muški čak kaže da nema uopšte nekoga
sa kim deli takve tajne,
na koga bi se oslonio i ko mu želi dobro.

Dakle šta sa onima koji nisu tako dobro povezani,
odnosno gazda ih je potpuno stavio pod kontrolu ?

Hoćemo čekati novog Marxa da nam otvori okice ?

Mlad si ti,

Zreli radni ljudi,

Ti ces nekom da kritikuje "nesto sto ne razume do kraja", a i sam nisi sposoban da RAZUMES ONO STO KRITIKUJES, ali bi da kritikujes, ti imas pravo, a drugog bi kritikovao....

Zar nisi provalio da nisam ja taj IT strucnjak, vec da sam preneo samo njegov text? Sta vise, preneo sam text bloga, koji je preneo text tog nekog IT strucnjaka ili sta god da je iz sfere IT-a (neki ljubomorni ga klasifikuju i u amatere, nestrucnjake itd itd).

Je l svi IT programeri i strucnjaci imaju ovakcu jednu macku ;D

source.gif

Ljudi tako leče svoje komplekse i nezadovoljstvo, samo se ne obazirati i uživati u svojim prihodima...

Ljudi žive u "poredbenom" modusu, zato ih ubi znatiželja kol'ka je kolegi/prijatelju/poznaniku plata....
A za ovo uživanje u sopstvenom prihodu... pa to je moguće samo ako prihodi mogu da mi pokriju sva uživanja koja bih sebi priuštila :lol:

Back