Sindrom Sergej Trifunović

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Araon

Elita
Poruka
18.385
Nakon što se desilo šta se desilo Sergeju Trifunoviću na grani sa Hrvatskom, uz ozbiljan izostanak reakcije bile koga kod Hrvata, Srba ili bilo gde drugo, zapitao sam se da li je taj karakter i narav njegova dovela do toga da ljude prosto boli uvo kad mu se desi nešto loše?

Npr, za Severinu se polemisalo pet dana, nema ko se nije oglasio, dok se ovo prokomentarisalo samo kratko "Sergej, ludak, opet napravio neko sra*e".

Lično smatram da je njegov ego i ta uloga koju je preuzeo da bude i od koje ne odstupa dovela do toga da se s*určio ljudima i da ih prosto ne zanima njegov problem, a ne samo da ih ne zanima nego se mnogi i naslađuju time.

Sad, ono što je zanimljivo, da li je uopšte moguće takav ego, karater i ulogu ostaviti u jednom periodu života i odakle uopšte početi?

Наметнута тема ради скретања пажње са нечег битнијег. Огроман број људи је доживео неку непријатност на сличан начин и то није било нигде објављено, нити се неко бавио њиховим проблемом.

Da stavimo to na stranu, pusti Sergeja, samo kao primer navodim, pitanje je zapravo "da li je uopšte moguće takav ego, karater i ulogu ostaviti u jednom periodu života i odakle uopšte početi?".

Pre je problem u ljudima koji nemaju svoj zivot, pa kao stace na neciju stranu ono imaju izbor obora i mogucnost presude,low life fucck

Ali je opet zanimljivo to da je bilo kakva reakcija izostala na to što mu se desilo.

Zato i pitam "da li je uopšte moguće takav ego, karater i ulogu ostaviti u jednom periodu života i odakle uopšte početi?".

"da li je uopšte moguće takav ego, karater i ulogu ostaviti u jednom periodu života i odakle uopšte početi?".
Може, али мораш да има подршку за такво понашање.

Да би могао да пркосиш свима или да пркосиш неком јаком, мора неко да те подржава.

Сергеј није сам.

Tema je o menjanju sebe kao osobe, ne o ispoljavanju sebe.
Не мењаш ти сам себе. Мењају те околности и живот.

Да би ти могао да имаш "его" (мада ја мислим да је то нешто друго) као што Сергеј има, мораш да имаш подршку неког јачег од себе за своја дела. Ја имам его, али ја плаћам скупу цену због тога, како сада, тако и у животу. Ако хоћеш да буде по твом до краја, онда мораш дебело да платиш.

Не видим како је он платио то што је имао "его".

Не мењаш ти сам себе. Мењају те околности и живот.

Да би ти могао да имаш "его" (мада ја мислим да је то нешто друго) као што Сергеј има, мораш да имаш подршку неког јачег од себе за своја дела. Ја имам его, али ја плаћам скупу цену због тога, како сада, тако и у животу. Ако хоћеш да буде по твом до краја, онда мораш дебело да платиш.

Не видим како је он платио то што је имао "его".

Imaš ljude koji uvide neki problem kod sebe i požele da promene tako nešto. Naravno da im neke okolnosti približe taj problem...

I jasno je meni da on nije bio nevođeni projektil tek tako, ali je tema više o promeni ega i napuštanju uloge, Sergeja sam uzeo samo kao primer, da ne postane tema o njemu.

Imaš ljude koji uvide neki problem kod sebe i požele da promene tako nešto. Naravno da im neke okolnosti približe taj problem...

I jasno je meni da on nije bio nevođeni projektil tek tako, ali je tema više o promeni ega i napuštanju uloge, Sergeja sam uzeo samo kao primer, da ne postane tema o njemu.
Имаш. Ја хоћу да променим много тога, али не могу јер сам углавном сам у томе, а потребно је више људи и више средстава. Ако кренеш да радиш сам на томе и ако кренеш да бескомпромисно гураш неку идеју, онда на крају доживиш то да те окарактеришу као неподобног.

Људи се плаше и гледају да прођу што јефтиније.

Имаш. Ја хоћу да променим много тога, али не могу јер сам углавном сам у томе, а потребно је више људи и више средстава. Ако кренеш да радиш сам на томе и ако кренеш да бескомпромисно гураш неку идеју, онда на крају доживиш то да те окарактеришу као неподобног.

Šta te sprečava i šta bi menjao, ali ne možeš jer si sam u tome? Ako nije tajna.

Boldovani deo baš i nisam skapirao.

Тајна је.

Схватићеш када будеш покушао да мењаш, када се будеш супротставио и када будеш платио цену.

Nije da nisam imao, ali u cilju diskusije pitam da bi mi približio to o čemu pričaš.

Ako je sve tajna i nema odgovora, onda je i diskusija nemoguća. :)

Nakon što se desilo šta se desilo Sergeju Trifunoviću na grani sa Hrvatskom, uz ozbiljan izostanak reakcije bile koga kod Hrvata, Srba ili bilo gde drugo, zapitao sam se da li je taj karakter i narav njegova dovela do toga da ljude prosto boli uvo kad mu se desi nešto loše?

Npr, za Severinu se polemisalo pet dana, nema ko se nije oglasio, dok se ovo prokomentarisalo samo kratko "Sergej, ludak, opet napravio neko sra*e".

Lično smatram da je njegov ego i ta uloga koju je preuzeo da bude i od koje ne odstupa dovela do toga da se s*určio ljudima i da ih prosto ne zanima njegov problem, a ne samo da ih ne zanima nego se mnogi i naslađuju time.

Sad, ono što je zanimljivo, da li je uopšte moguće takav ego, karater i ulogu ostaviti u jednom periodu života i odakle uopšte početi?
mislim da on ima dijagnozu i da nije u pitanju ego :mrgreen:

moja zivotna poruka- sve u zivotu moras sam:rtfm:

ne uzivaju,zavisnici su. Telo otpusta nikotin koji oni zadovolje kada zapale cigaru i osecaju se "opusteno" a ustvari su dobili svoju dozu droge.

od kad karakter moze da se promeni?

Uživanjem se i stvori zavisnost.

Kao i sa šećerima i slatkišima. To je upravo i sistemski poturano da te napravi na zavisnika i da te navuče.

Karakter može da se oblikuje, naročito u delu gde možda i nije karakter, nego uloga.

Back