doktorka
Primećen član
- Poruka
- 680
Ako možeš, uključi sebi psihologa što pre da ti se ne zapati ta psihosomatika.Ovako se meni desava i desavalo se, da cim se probudim ujutru osetim neku nervozu, ni sam ne znam zasto. Kao moram da ustanem da obavim ono sto imam tokom dana. I cesto poslednja 3 meseca pomislim ''da li ce danas da me boli stomak'' i on naravno zaboli cim se mrdnem u krvetu i ustanem.
Razmisljao sam da odem i kod psihologa/psihoterapeuta, imam obicaj da sam anksiozan, u nekom obliku mislim da imam i OKP, ali ne bih da to sam zakljucujem dok strucnjak ne vidi, onda od pocetka ove godine blago i paranoican zbog korone, moguce da je i briga da je ne zakacim doprinela nervozi creva i bolu u stomaku.
Ovo odgovaram kao nastavak na https://forum.krstarica.com/threads/bol-u-gornjem-delu-stomaka.914802/#post-41308097
Ljudi se s tim muče godinama i decenijama.
Takođe, ako ipak nije uzrokovano psihom, postoji danas i tzv. SIBO (small intestine bacterial overgrowth), na srpski prevedeno povećan broj bakterija u tankom crevu. Reč je o povećanom broju naših crevnih bakterija, ne patogenih.
Međutim, kod nas , a i u svetu se time malo ko bavi jer se od toga ne umire.
KOd nas čak ne rade ni valjano test.