Sindrom nervoznih creva

Ovako se meni desava i desavalo se, da cim se probudim ujutru osetim neku nervozu, ni sam ne znam zasto. Kao moram da ustanem da obavim ono sto imam tokom dana. I cesto poslednja 3 meseca pomislim ''da li ce danas da me boli stomak'' i on naravno zaboli cim se mrdnem u krvetu i ustanem.

Razmisljao sam da odem i kod psihologa/psihoterapeuta, imam obicaj da sam anksiozan, u nekom obliku mislim da imam i OKP, ali ne bih da to sam zakljucujem dok strucnjak ne vidi, onda od pocetka ove godine blago i paranoican zbog korone, moguce da je i briga da je ne zakacim doprinela nervozi creva i bolu u stomaku.

Ovo odgovaram kao nastavak na https://forum.krstarica.com/threads/bol-u-gornjem-delu-stomaka.914802/#post-41308097
Ako možeš, uključi sebi psihologa što pre da ti se ne zapati ta psihosomatika.
Ljudi se s tim muče godinama i decenijama.

Takođe, ako ipak nije uzrokovano psihom, postoji danas i tzv. SIBO (small intestine bacterial overgrowth), na srpski prevedeno povećan broj bakterija u tankom crevu. Reč je o povećanom broju naših crevnih bakterija, ne patogenih.
Međutim, kod nas , a i u svetu se time malo ko bavi jer se od toga ne umire.
KOd nas čak ne rade ni valjano test.

Ako možeš, uključi sebi psihologa što pre da ti se ne zapati ta psihosomatika.
Ljudi se s tim muče godinama i decenijama.

Takođe, ako ipak nije uzrokovano psihom, postoji danas i tzv. SIBO (small intestine bacterial overgrowth), na srpski prevedeno povećan broj bakterija u tankom crevu. Reč je o povećanom broju naših crevnih bakterija, ne patogenih.
Međutim, kod nas , a i u svetu se time malo ko bavi jer se od toga ne umire.
KOd nas čak ne rade ni valjano test.

Ja imam poznanicu (aj da ne kazem da mi je zena frizerka sa kojom imam jako lep odnos)
i zadnjih godina vidim da se gasi kao sveca ( ima mozda 42-43 godina), sve je mrsavija,
sada valjda ima i 40 kg, niko ne zna sta joj je, a jeste nesto sa stomakom,crevima,
isla je na sva moguca ispitivanja diljem Srbije, ali ona nocu ustaje 10x jer ili ima proliv
ili povraca. Ja imam neku svoju dijagnozu i objasnjenje za njen problem, ali to zadrzavam
za sebe jer cak i ako bih joj to rekla, to njoj ne moze da pomogne, samo da odmogne.
Ona je kao jako mlada devojka ( 21 godina) imala karcinom grlica materice, onda je
isla na radiologiju, tada je to sve bilo "onako", moje je misljenje da j ta radiologija njoj
sve ostetila.

Ja imam poznanicu (aj da ne kazem da mi je zena frizerka sa kojom imam jako lep odnos)
i zadnjih godina vidim da se gasi kao sveca ( ima mozda 42-43 godina), sve je mrsavija,
sada valjda ima i 40 kg, niko ne zna sta joj je, a jeste nesto sa stomakom,crevima,
isla je na sva moguca ispitivanja diljem Srbije, ali ona nocu ustaje 10x jer ili ima proliv
ili povraca. Ja imam neku svoju dijagnozu i objasnjenje za njen problem, ali to zadrzavam
za sebe jer cak i ako bih joj to rekla, to njoj ne moze da pomogne, samo da odmogne.
Ona je kao jako mlada devojka ( 21 godina) imala karcinom grlica materice, onda je
isla na radiologiju, tada je to sve bilo "onako", moje je misljenje da j ta radiologija njoj
sve ostetila.
Poznato je da zračenje grlića izaziva oštećenje creva. Mnoge žene završe i na operaciji zbog toga.

Back