Sindikat...

Ne_umisljaj_da_te_muvam

Primećen član
Poruka
614
Radim vec godinu dana u drzavnoj firmi,mlad sam tek napunio 20god, svakog mjeseca mi se odbija od plate za sindikat 6.5e , a ja a ni ostali nikakve vajde od tog sindikata nismo vidjeli . Mogu li kako da se povucem ,da ne dajem pare za te budalastine? Jer sam mislio bas posle ovih praznika da se pobunim tamo pa da ne ispanem smijesan... ;)

Nisi video iz prostog razloga sto nisi bio u situaciji da vidis. Sindikati nemaju vise funkciju da nabavljaju tursiju za clanove po povoljnoj ceni.
Na primer, ako budes u sporu sa poslodavcem, sindikalnom clanarinom ce se platiti advokat koji ce te zastupati. Tako da je mozda bolje da placas clanarinu za zlu ne trebalo.

:ok:
Radim vec godinu dana u drzavnoj firmi,mlad sam tek napunio 20god, svakog mjeseca mi se odbija od plate za sindikat 6.5e , a ja a ni ostali nikakve vajde od tog sindikata nismo vidjeli . Mogu li kako da se povucem ,da ne dajem pare za te budalastine? Jer sam mislio bas posle ovih praznika da se pobunim tamo pa da ne ispanem smijesan... ;)

Niko na silu ne moze da te natera da si clan sindikata.Ako ne zelis,odes u sindikat,das izjavu da ne zelis i gotovo.Samo pazi na caku,napisi izjavu u dva primerka pa jedan odnesi u svoju obracunsku sluzbu,sindikalac moze da "zaboravi" to da uradi.Odnesi ti zato sto ti u obracunskoj sluzbi odbijaju sindikat,kao i svaku drugu obustavu koju imas.

Back