Sindikat zdravstva porucio Tomi i Dacicu - VIDIMO SE NA ULICI!

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
186.036
Poruka Vladi: Vidimo se na ulici
IZVOR: B92
Beograd -- Nakon ponude prosvetarima da im se plate povećaju za 2 odsto, isto će biti ponuđeno i zaposlenima u zdravstvu, koji kažu da je ta ponuda smešna.

1705092551503dcf12d3be0587852380_orig.jpg

Reagujući na ponudu koja je izneta pred prosvetare, Živorad Mrkić predsednik Novog sindikata zdravstva rekao je za B92 da povećanje plate u pomenutom iznosu neće ništa značiti zaposlenima u zdravstvu jer su oni sada zbog inflacije gotovo dvostruko siromašniji nego što su bili pre četiri godine.

Iako je ministar finansija Mlađan Dinkić rekao da se nada da će pronaći model koji će obezbediti socijalnu stabilnost u Srbiji, Mrkić poručuje da je to s jučerašnjom ponudom teško ostvarivo.

"To je smešno uopšte prihvatiti takvu ponudu kao povećanje zarade. Ono što je istina je da su nama u ovom momentu, po nekim procenama i analizama, plate manje realno 42 odsto u odnosu na septembar 2008. Znači, zaposleni u zdravstvu i svim javnim službama su u ovom momentu 42 odsto siromašniji nego što su bili pre četiri godine", kaže Mrkić.

"Otprilke mogu da znam kakav će biti stav našeg članstva na ovu ponudu i kakve će biti njihove reakcije na takozvanu ponudu gospodina Dinkića. Mislim da ćemo u septembru da se vidimo na ulicama", poručio je on.

Podsetimo, na jučerašnjem sastanku s predstavnicima prosvetnih radnika Vlada je ponudila protokol koji predvđa da plate u prosveti budu povećane dva puta po dva odstvo, a najavljeno je da će ovakav model važiti i za zdravstvo.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=08&dd=29&nav_category=12&nav_id=638471

Ovi SNS-SPS bas su stipse. Ne daju povisice , ne daju mito-korupciju, pa od cega zdravstvo u Srbiji da zivi? :think:

Salu na stranu bas da vidimo sta ce da urade u ovoj situaciji? :think:

Poslednja izmena:
Svima je standard opao 42% i više. Ja sam protiv povećanja osim možda onim najmanje plaćenim, dok se ne stabilizuje ekonomska situacija. Ne smije ova vlast nastaviti politiku prethodne, da se zadužuje i isplaćuje plate.

Bas tako

A belim medvedima na drzavnoj sisi da porucim sledece: Bicete srecni, ako za par meseci budete dobili BILO KAKVU PLATU :think:

Jer Tadic je ostavio novoj vlasti unistenu privredu, prazan budzet + ogromne dugove :think:

...
Ovi SNS-SPS bas su stipse. Ne daju povisice , ne daju mito-korupciju, pa od cega zdravstvo u Srbiji da zivi? :think:

Salu na stranu bas da vidimo sta ce da urade u ovoj situaciji? :think:

Nece da urade nista... Barem, nista korisno po drzavu. Te iste pirane, drzavno zaposleni, se nisu setili da traze smanjenje plate jedno 5%, kada smo dobili podatke o recesiji u 2009. godini. Nije im bilo dosta sto su im plate ostale barem nominalno iste.
A onda su dosli ovi iz SNS i samo podgrejali ocekivanja. Sada neka zanju to sto su posejali.

Ja sam, cim su formirali vladu, rekao da ovi uopste nece da budu odusevljeni kada im prosvetari (a i ostali) stignu 1. septembra... I eto, stigli su. Naravno, strajkace nimalo ne zanima ruba u budzetu od 200 milijardi dinara, prethodna vlada ili bilo sta slicno - oni hoce pare, sada i odmah. Pa ko se usudi da im ne da - oni sledeci put glasaju drugacije.
Inace, uopste ne podrzavam tu pohlepu, smatram da bi neko morao da ih urazumi, krajnje je vreme.

Zdravstveni radnici kazu da su zbog poskupljenja i inflacije danas dvostruko siromasniji nego pre 4 godine.

Slazem se da je tako- ali zdravstvo je uvek u vecini slucajeva glasalo za DS i G17+

Sad trazite povisice od Tadica & Dinkica :think:

nije se glasalo po radnim ustanovama,nego po mesnim zajednicama...odakle sa sigurnošću tvrdite da je zdravstvo glasalo za DS i URS???

Zdravstveni radnici kazu da su zbog poskupljenja i inflacije danas dvostruko siromasniji nego pre 4 godine.

Slazem se da je tako- ali zdravstvo je uvek u vecini slucajeva glasalo za DS i G17+

Sad trazite povisice od Tadica & Dinkica :think:

Imam utisak da, ako Tadic izadje iz javnog zivota, da ces ostati bez 90% povoda za pisanje :mrgreen:

Pa kako je zdravstvo moglo da bude kod DS, kada su ministri zdravlja (npr. nezamenljivi Tomica) bili iz G17 ?!?!?!?!??

Imam utisak da, ako Tadic izadje iz javnog zivota, da ces ostati bez 90% povoda za pisanje :mrgreen:

Pa kako je zdravstvo moglo da bude kod DS, kada su ministri zdravlja (npr. nezamenljivi Tomica) bili iz G17 ?!?!?!?!??

celo zdravstvo je DS & G17+ jer si jedino preko DS & G17+ mogao da se zaposlis ili eventualno ako das 10.000 evra za radno mesto doktora. minimum.

za sestre cini mi se da je tarifa bila 5000

mnogi direktori KC i opštih bolnica su bili iz DS-.a....stvar nagodbi na državnom i lokalnom nivou...opšte poznata stvar.........

da zaboravio sam isto da dosta lekara uzima lovu tako sto pise lekove na recept ovima sto drze apoteke, i isto uzimaju mito od farmakomafijasa da prepisuju narode njihove lekove.

sema je sledeca. odes kod lekara, on ti napise koji lek da kupis i lupi pecat na obican papiric. i ti to odneses u apoteku gde ti je rekao, apotekarka slozi taj papiric u arhivu i kad dodje farmakomafijas iz snosaj efendijine branse, on da tom lekaru 3 bambija :mrgreen:

i nakupe se ti bambiji :think:

Back