Nameravam da se bavim sindikalnom prodajom robe tipa textila i smrznutih testa.Imam registrovan ZTR,nisam u PDV-u I nemam fiskalnu kasu(jel to potrebno?).Voleo bih da čujem o pozitivnim i negativnim iskustvima u ovoj vrsti direktne prodaje!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako je predmet prodaje tudja roba tjs. moj ZTR bi samo ugovorno prodavao proizvode putem sindikalne prodaje treba li fiskalna kasa?Unapred hvala!
Koliko sam upucena prema Zakonu o fiskalnim kasama propisano je da lice koje je upisano u registar za promet na malo,tj.ptuzanje usluga fizickim licima duzno je da vrsi evidentiranje svakog pojedinacno ostvarenog prometa preko fiskalne kase,Ova obaveza se ne odnosi na poljoprivrednike ,proizvodjace i vlasnike SZR koji na pijacnim tezgama prodaju poljoprivredne proizvode odnosno sopstvene proizvode zanatstva i domace radinosti,PTT,banke,javna preduzeca..Kao sto znas, fiskalna kasa se koristi kada se roba ili usluga prodaje za gotov novac. Kada je sindikalna prodaja u pitanju, placanje se uglavnom vrsi obustavom od zarade kupca.
Pojam "obustava od zarade" ili "administrativna zabrana" znaci da se od licnog dohodka zaposlenog u preduzecu ili ustanovi odbija odredjeni iznos novca i prenosi na tekuci racun poverioca, odnosno pravnog lica od koga je zaposleni kupio odredjeni proizvod ili koristio njegove usluge.
Elem, kada je sindikalna prodaja u pitanju, placanje se uglavnom vrsi bezgotovinski, odnosno prenosom sredstava na tekuci racun prodavca robe. Shodno tome, fiskalna kasa nije neophodna.
Fiskalna kasa je neophodna samo u slucaju ako planiras da robu prodajes za gotov novac, sto se u principu ne praktikuje kod sindikalne prodaje.
MeniceŠta su najbolja sredstva za obezbeđenje naplate?:???:
Interesuje me - ako kao proizvođač prodajem svoju robu - sindikalno, koju inače prodajem putem veleprodaje, da li mi je u tom slučaju neophodno da imam fiskalnu kasu, ili ne. Isto tako, šta se dešava sa porezom (PDV), ako mi nije neophodna fiskalna kasa. Znam da se naplata vrši putem obustave, na rate, ali ono što ne znam je šta se dešava sa tim PDV-om, i kako se on iskazuje, da li se naplaćuje i ako se naplaćuje - kako? hvala unapred![]()
"Putujući trgovac",mislim da to nije predviđeno zakonom o trgovini.Da li prodaja na malo putujucih trgovaca podkeze novom pravilniku o fiskalnim kasama
tj da li moraju od 28.02.2010. da imaju fiskalne kase
Hvala