SIN POGINULOG RUSA PRESELIO SE U SRPSKU

Da. Uzeći u obzir sve što je rečeno na ovojtemi, mislim da se nema šta dodati... Otac došao da ratuje dobrovoljno, sin dobio penziju...

Ja znam neke ljude iz Srbije koji su pogunili u ratu u Bosni, pa ne verujem da su njihove porodice dobile bilo šta...

Temu smatram jeftinom demagogijom i klasičnom manipulacijom.

Hrvati su od Dojčland bar dobili nešto, a mi od Rusa, samo ***** da isteramo oči...

ma što je najgore, dobili pa onda danke dojčland... praktično reda radi... a ovi bolidi sa foruma se vataju za to na 95 posto postova... to je hrvatska zajebancija...niko ne obraća pažnju da je danke deutchland bilo POSLE priznanja Hrvatske... to je samo retorički zahvat, koji ivani žigon nije uspeo.. dođe onaj buđavi černomirdin sa gaćama koje su mu upale u guzicu, ubiše nas a ivana samo što mu ne radi felacio na malajski način a bombe piče po pančevu, i zemunu...
pamtim kao danas...

ma što je najgore, dobili pa onda danke dojčland... praktično reda radi... a ovi bolidi sa foruma se vataju za to na 95 posto postova... to je hrvatska zajebancija...niko ne obraća pažnju da je danke deutchland bilo POSLE priznanja Hrvatske... to je samo retorički zahvat, koji ivani žigon nije uspeo.. dođe onaj buđavi černomirdin sa gaćama koje su mu upale u guzicu, ubiše nas a ivana samo što mu ne radi felacio na malajski način a bombe piče po pančevu, i zemunu...
pamtim kao danas...

Aj нам сад испричај на тенане
како то радиш....
:rotf::rotf::rotf:

http://www.kurir-info.rs/vesti/sin-poginulog-rusa-preselio-se-u-srpsku-149092.php
SIN POGINULOG RUSA PRESELIO SE U SRPSKU
115324.jpg

BANJALUKA - Ruski dobrovoljac u Vojsci Republike Srpske Aleksandar Aleksandrov 1992. godine, uoči polaska na ratom zahvaćena balkanska područja, zavetovao je tada sedmogodišnjeg sina Alekseja da jednog dana dođe, upozna Srbe i da ih brani!

Aleksandar Aleksandrov iz Sankt Peterburga, kao ruski dobrovoljac, gine na sarajevskom ratištu 21. maja 1993. godine.

Njegov sin Aleksej, kada je 2006. godine napunio 19 godin došao je u Republiku Srpsku, gde u Palama privodi kraju studije na Odseku za srpski jezik i književnost.

Prisustvovao je nedavno na Bikavcu, iznad Višegrada, na svečanosti otkrivanja spomenika ruskim dobrovoljcima.

- Već pet godina živim u Palama i osećam se odlično – započeo je Aleksej svedočenje o ispunjenju očevog zaveta za Fokus.

Prisjećajući se ratnog puta i junačkog stradanja svog oca, Aleksej kaže da je on bio vojni inženjer i često je, poslom, tokom radnog veka putovao u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

- Upoznavao je ovde ljude i družio se s njima. On je zaista bio zaljubljen u srpsku dušu. Kad je počeo rat ovde kod vas, odmah je spakovao stvari i rekao da ide! Niko ga od toga nije mogao odvratiti – priča Aleksej.

Pukovnik Aleksandar Aleksandrov je nakon nekoliko žestokih ratnih okršaja u okolini Višegrada ranjen na ratištu blizu Skelana.

Teška rana i dugo lečenje u Sankt Peterburgu nisu ga pokolebali. Obećanje dato srpskim saborcima da će se vratiti održao je i samo što su rane zacelile, ponovo se vratio i poginuo je na sarajevskom ratištu.

- Sve priče o smrti mog oca mogu stati u jednu reč – junak. Zaista je bio junak i junački je poginuo. Zato sam ponosan na njega – kazuje Aleksej.

Nakon učešća u ratu, Aleksej je od Republike Srpske dobio očevu penziju, a kad je postao punoletan, setio se i očevog zaveta.

- Dolazio sam nekoliko puta s majkom u Pale, pričao joj da bih tu želio da živim. Na nagovor nekih očevih saboraca odlučio sam da u Palama upišem fakultet 2006. godine. U stvari, nisu me mnogo morali ni nagovarati – kroz osmeh priča Aleksej. Ostalo mu je, kaže, još nekoliko ispita i postaće profesor srpskog jezika i književnosti.

- Šta posle, videćemo. Postoje razne kombinacije. Danas živimo u vremenu kad se malo toga može pouzdano planirati – priča Aleksej.

...................
...................
Рус нас учи, како се воли српство...
:ok:

Ne znam da li da se smejem ili da plačem nad čuvenom srpskom naivnošću. Pa dokle bre.... Ko koga ovde za'ebava...:rotf:

Nakon učešća u ratu, Aleksej je od Republike Srpske dobio očevu penziju, a kad je postao punoletan, setio se i očevog zaveta.

Pre nekoliko dana na jednoj drugoj temi:

Citat Original postavio **-katarina-**
Da li porodice poginulih ruskih dobrovoljaca primaju penziju od RS? Za srpske dobrovoljce ne smem ni pitati, bojim se dobicu odgovor da nisu ni postojali. Doduse ni za Ruse niko nece znati nista, o nekijm stvarima je skoro nemoguce naci informaciju.

Imas li ti predstavu, sta su DOBROVOLJCI, i sta znaci uopste rec dobrovoljci?

Neko se izgleda pravio mnooogo pametan! :)

Isto ko i nama , a oni bar imaju duplo veće plate , troduplo bolju infrastrukturu ,a o za njih povoljno rešenom nacionalnom pitanju da i ne govorim.

Manje ih je a imaju skoro duplo vece dugove od Srbije, plata im je duplo veca bas zbog toga, dizu kredite da bi mogli da ih isplacuju .. a ovo zadnje je istina, etnicki su ocistili Hrvatsku

Bolje i ovako nego imati drzavu napravljenu na zlocinu i na tudjoj zemlji

Па чекај ... То што се ти ложиш на Русију и Русе, то је твој приватни проблем... Ја немам ништа с тим ... Међутим, не можеш допустити да нам сваки дан испирају мозак са којекаквим будалаштинама

Tu si upavu brate Nojke,ali ni ti nemas nikakve veze sa Srbijom

Pre nekoliko dana na jednoj drugoj temi:

Citat Original postavio **-katarina-**
Da li porodice poginulih ruskih dobrovoljaca primaju penziju od RS? Za srpske dobrovoljce ne smem ni pitati, bojim se dobicu odgovor da nisu ni postojali. Doduse ni za Ruse niko nece znati nista, o nekijm stvarima je skoro nemoguce naci informaciju.

Imas li ti predstavu, sta su DOBROVOLJCI, i sta znaci uopste rec dobrovoljci?

Neko se izgleda pravio mnooogo pametan! :)

То, бре, Като, реци им :)

Back