Sin ministra za javna preduzeća postao v.d. direktora javnog preduzeća

Daj, Smorisa, zaista smaras. Tvoji izvori saznanja su saznanja nekakve zadruge. Dokle to pricanje napamet, bez pocetka i kraja. Kapitalizam je jos uvek egzistira, ali ti ne vidis kako, tj. na koji nacin se odrzava.To je za tebe Tera inkognita.

Aman čoveče, Švajcarci prebogati i nemaju nezaposlene, a plate 5.000 evra
A naš predsednik dovodi strane kapitaliste i plaća im "da izrabljuje" narod da radi u pelenama za 200 evra
Znači ne ne ne, niko vas drugari nije opljačkao već ste vi za kapitalistički sistem isto ono što su crnci u Afrci
Nebitni, ne postoje, oni su van kapitalizma i zato su siromašni

I kako je Švajcarski milioner opljačkao ove ljude pa vozi BMW?
Nije... nema pojma ta priča
567870

Kako je moguce da je marksisticko. Uz to, ti nisi procitao ni jedno Marksovo delo da bi mogao da sa njim uporedjujes jednu zadrugu.
Nisam i ne nameravam to da čitam, to je valjda radničko samoupravljanje uz ukidanja tržišta i stvaranja komune
Već se nerviram od same pomisli na to tako da neću čitati - ko je za ukidanje tržišta je fašista, po meni fašizam i komunizam su ista stvar
Čak je komunizam i mnogo, mnogo gori od samog fašizma - ekstremno totalitarna ideologija koja uništava ljudske slobode itd
Libertarijanizam za koji se ja zalažem je totalna suprotnost od komunizma i najveći neprijatelj komunizma.
Zato sam ja veliki amerikanofil, ideja američke slobode je najlepša i najplemenitija ideologija na svetu.
E sad jbg što mi sa Amerikancima nismo dobri, to treba promeniti ako je moguće jer su oni glavni u svetu

Imali ste vi sredstva za proizvodnju drugovi, ali sve vam propalo
Nešto treba menjati inače će Srbija zauvek ostati siromašna.

Znaš kako, nikad se više neće vratiti vreme gde će socijalistički giganti naše narodne industrije zapošljavati 80.000 zgubidana

E sad kako Švajcarci i Nemci imaju pare, a nemaju džinovske fabrike od 80.000 ljudi već u njihovim fabrikama najviše rade mašine i na snazi je kapitalizam treba proučiti i primeniti

Ti sistemi su dobri, a ja ne verujem da oni pljačkaju Srbe i ostale Crnce

Aman čoveče, Švajcarci prebogati i nemaju nezaposlene, a plate 5.000 evra
A naš predsednik dovodi strane kapitaliste i plaća im "da izrabljuje" narod da radi u pelenama za 200 evra
Znači ne ne ne, niko vas drugari nije opljačkao već ste vi za kapitalistički sistem isto ono što su crnci u Afrci
Nebitni, ne postoje, oni su van kapitalizma i zato su siromašni

I kako je Švajcarski milioner opljačkao ove ljude pa vozi BMW?
Nije... nema pojma ta priča
Pogledajte prilog 567870
Sredi misli. U Srbiji je cistiji kapitalizam nego u Americi. Vucic prodaje i poslednje vredne proizvodne firme, a uskoro ce unovciti i preduzeca od javnog znacaja za stanovnistvo gradova.

Stio se tice kolonijalnih naroda, nisu siromasni vec su ih vekovima pljackali i jos uvek ih pljackaju kapitalisticke zemlje.

Nisam i ne nameravam to da čitam, to je valjda radničko samoupravljanje uz ukidanja tržišta i stvaranja komune
Već se nerviram od same pomisli na to tako da neću čitati - ko je za ukidanje tržišta je fašista, po meni fašizam i komunizam su ista stvar
Čak je komunizam i mnogo, mnogo gori od samog fašizma - ekstremno totalitarna ideologija koja uništava ljudske slobode itd
Libertarijanizam za koji se ja zalažem je totalna suprotnost od komunizma i najveći neprijatelj komunizma.
Zato sam ja veliki amerikanofil, ideja američke slobode je najlepša i najplemenitija ideologija na svetu.
E sad jbg što mi sa Amerikancima nismo dobri, to treba promeniti ako je moguće jer su oni glavni u svetu

Imali ste vi sredstva za proizvodnju drugovi, ali sve vam propalo
Nešto treba menjati inače će Srbija zauvek ostati siromašna.

Znaš kako, nikad se više neće vratiti vreme gde će socijalistički giganti naše narodne industrije zapošljavati 80.000 zgubidana

E sad kako Švajcarci i Nemci imaju pare, a nemaju džinovske fabrike od 80.000 ljudi već u njihovim fabrikama najviše rade mašine i na snazi je kapitalizam treba proučiti i primeniti

Ti sistemi su dobri, a ja ne verujem da oni pljačkaju Srbe i ostale Crnce
Da, to je ocigledno da nisi procitao ni jednu jedinu stranicu nekog Maksovog dela, a drsko o marksizmu govoris. To je filozofija zadrtih Balkanaca koji su uvereni da su se rodili pametni. Ti si, Smorisda, daleko od Amerike, oni ne trpe neradnike. Uostalom, ne bi te ni pustili da udjes u njihovu zemlju. . Sta vise, to o cemu tamburas je smehotresno. Nemas ti blage veze ni sta je marksizam, komuna, ni sta je samoupravljanje, a ni sta je kapitalizam. Daleko si ti od toga. Kad procitas trotomni "Kapital", onda bi mogli da raspravljamo o ekonskim pitanjima, a o komuni kad procitas "Komunisticki manifest".

Не губи време.
Полемишеш саособом која изјави, у једном пасусу- ово;
Тип нема појма о томе, није читао и неће, али поуздано зна о чему се ту ради и има сасвим довољно "сазнања" да донесе суд и став. :lol:
И ти би сад нешто да таквом објасниш?:roll:

Не губи време.

Тип нема појма о томе, није читао и неће, али поуздано зна о чему се ту ради и има сасвим довољно "сазнања" да донесе суд и став. :lol:
U pravu si, Smorisi je potreban sagovornik kome ce po svaku cenu da protivureci.

Не губи време.

Jesi ti Rolo Tomazi koji je pričao kako se zgražava što neki programeri mogu da zarade 7.000 evra mesečno i nameravao da ih ubije zbog toga?
To je sasvim dovoljno da se proceni šta je zapravo marksizam...
Na kraju krajeva takve rezultate je i davala ta totalitarna i zla ideologija

Da, to je ocigledno da nisi procitao ni jednu jedinu stranicu nekog Maksovog dela, a drsko o marksizmu govoris. To je filozofija zadrtih Balkanaca koji su uvereni da su se rodili pametni. Ti si, Smorisda, daleko od Amerike, oni ne trpe neradnike. Uostalom, ne bi te ni pustili da udjes u njihovu zemlju. . Sta vise, to o cemu tamburas je smehotresno. Nemas ti blage veze ni sta je marksizam, komuna, ni sta je samoupravljanje, a ni sta je kapitalizam. Daleko si ti od toga. Kad procitas trotomni "Kapital", onda bi mogli da raspravljamo o ekonskim pitanjima, a o komuni kad procitas "Komunisticki manifest".
Šta ima tu da se čita kad su rezultati vidljivi u USSR i Kambodži na primer
Mislim to je sve propalo i dobro je što je tako.
Na Twitteru ću jednom predložiti nekom zvaničniku u USA ili EU da slave na primer Dan Kapitalizma i Slobode kao međunarodni praznik ili da slave dan propasti USSR kao dan pobede nad komunizmom i slično.

Bolje da se to slavi nego Prvi maj koji predstavlja jednu totalitarnu i zlu ideologiju.:lol:

U pravu si, Smorisi je potreban sagovornik kome ce po svaku cenu da protivureci.

Pusti ti ad hominem - Socijalizam i Marksizam su propali i završili na smetlištu istorije i super je što je tako.
Kapitalizam je pošten. Svetska trgovina i šta uradiš uradio si. Ako mogu Švajcarci i Nemci da zarađuju pare mogu i Srbi, a to što neko ne može sam je kriv.

Smorisa, koji je glavni grad Svajcarske?
Vlasotince :lol:

Ili možda Harara, glavni grad Mozambika gde je sprovedena uzurpacija obradivog poljoprivrednog zemljišta od belaca i kapitalista, a isti proterani itd.
I onda je to rezultiralo katastrofalnom ekonomskom krizom i siromaštvom jer crnci nisu umeli da rade zemlju.

Postoji neka čudna veza između komunističkog Kruga Dvojke Beograda i Harare čiji žitelji postanu milijarderi bez gaća.:plez:
Sami ste krivi Drugovi.
Eto vašeg Marksovog Kapitala u praksi i meni nakon ovoga nije potrebno proučavanje marksizma kad su rezultati primene istog jasni.
567929
567930

@HEFESTOS 1 do kada ćeš da kukaš što su ti zatvorili tu tvoju Lola fabriku u Železniku??
Otvori svoju firmu i zaradi milione ako si pravi @HEFESTOS 1 , a ne da kukumačeš ovde na Krsti ceo život
Ode čovek do Lidla i doživi nervni slom od svog zla koje je doneo kapitalizam u vidu niskih cena obične robe, he he he :lol:

Al samo da znate,

Venecuelance ipak spašava kapitalizam. Primitivna robna razmena. Tržište je zapravo kapitalizam i ono funkcioniše čak i u komunizmu. Nije Wall Street ni New York Stock Exchange, ali tržište funkcioniše i ostvaruje svoju ulogu i to je ono što je bitno.
To su te prednosti kapitalizma:cool:

Nas narod bi pre radio za 200 evra ali da dobije dzak brasna, karton ulja za dzabe, za 10 godina zaposlenja frizider, bolovanje svaka dva meseca, trinaesta plata

bitno je da je nesto za dzabe

te generacije iz titovog vremena su rak rana ovog drustva
Meni izgleda da oni ništa nisu ni radili, samo zevali u tim preduzećima
Mislim kad zaposle 50.000 ljudi, a mogli bi 2.000 ljudi
Možda radili 1-2 sata dnevno, a i to se razvlačili...
A svi su neki veliki stručnjaci, pazi kad nam majstor u Lola Sistemu zapravo grčki Bog Hefestos :lol:
Ali zla sudbina i dosmanlije ga doterali do bede i prosjačkog štapa
I sad se grozi što "klinci sa ETF-a" zarađuju 80 miliona evra godišnje od igrica za mobilne telefone i hteo bi da ih poubija "jer su ga oni opljačkali".
Uvek im neko duguje nešto i treba da im plati.

Meni izgleda da oni ništa nisu ni radili, samo zevali u tim preduzećima
Mislim kad zaposle 50.000 ljudi, a mogli bi 2.000 ljudi
Možda radili 1-2 sata dnevno, a i to se razvlačili...
A svi su neki veliki stručnjaci, pazi kad nam majstor u Lola Sistemu zapravo grčki Bog Hefestos :lol:
Ali zla sudbina i dosmanlije ga doterali do bede i prosjačkog štapa
I sad se grozi što "klinci sa ETF-a" zarađuju 80 miliona evra godišnje od igrica za mobilne telefone i hteo bi da ih poubija "jer su ga oni opljačkali".
Uvek im neko duguje nešto i treba da im plati.

kod nas krenu da rade od 7:00 a tipa imaju pauzu u 9!
Ja nisam nigde na svetu videla da postoji pauza za dorucak osim u Srbiji
i zapravo mi nije jasno kako u Srbiji uvek sve zamre za vreme pauze
kao da ne mogu da se rotiraju

pauza kao nacin zivota

Ili možda Harara, glavni grad Mozambika gde je sprovedena uzurpacija obradivog poljoprivrednog zemljišta od belaca i kapitalista, a isti proterani itd.
I onda je to rezultiralo katastrofalnom ekonomskom krizom i siromaštvom jer crnci nisu umeli da rade zemlju.

Postoji neka čudna veza između komunističkog Kruga Dvojke Beograda i Harare čiji žitelji postanu milijarderi bez gaća.:plez:
Sami ste krivi Drugovi.
Eto vašeg Marksovog Kapitala u praksi i meni nakon ovoga nije potrebno proučavanje marksizma kad su rezultati primene istog jasni.

То што је бизнисменов син правећи селфи са 'урађеним' сплаварушама покупио надничарку на пешачком

не говори да су они са џиповима иоле 'племенитији' од оних без гаћа ....

То што је бизнисменов син правећи селфи са 'урађеним' сплаварушама покупио надничарку на пешачком

не говори да су они са џиповима иоле 'племенитији' од оних без гаћа ....

Елита која је настала из терора, не зна шта ће са својом сиротињом.

Bas si, smorisa, vredan, radis kao crv, samo sto si se hranio, kao i svi crvi, na djubrisut. Pricas o kapitalizmu, a nerednik si nevidjen. E, koja je to pamet. Cak nisi uspeo da sacuvas i svoje naselje od naleta kapitalisticke crkve koja je uzurpirala zemljste.. U kapitalizmu se grade crkve, a ne domovi zdravlja.
Na đubrištu nego šta :plez:, bolje nego da budem parazit na državnom budžetu koji se pravi otimačinom novca od divnih srpskih kapitalista.
Nisi informisan, crkva nije izgrađena i ta tvoja priča nema veze sa kapitalizmom i komunizmom
Ja sam za potpunu privatizaciju i liberalizaciju zdravstva i školstva na primer
Ukidanje državnog PIO fonda i prelazak penzija u čisto privatni sektor takođe

Sami ste krivi Drugovi.
Pogledajte prilog 567929Pogledajte prilog 567930
nemoj da me podsećaš ,,patriotska vremena"

Back