Sin ili ćerka

Verujem da je većini svejedno dok je živo i zdravo, ali ima i onih koji bi više voleli da dobiju sina ili ćerku.
Dakle, da li bi više voleli da imate muško ili žensko dete?

Želeo sam ćerkicu, ali ženi je bilo draže kada je utvrđeno da je u stomaku sin, a meni je tek kasnije postalo jasno zašto je to ipak dobro. Ipak sam ja srpski seljak, pa makar i sto puta bio ovo ili ono sa školom i ne bih bio baš sposoban da budem dobar otac, drug, prijatelj i autoritet ćerkici. Možda kada bude bilo drugo dete, budem spremniji kao otac, drug, prijatelj i autoritet, za jednu devojčicu.

Prvo sam želela sina, pa ćerku. Eto, da brat bude stariji, da čuva sestricu... idealizovana slika :D
A muž je želeo ćerkicu, pa ćerkicu i opet bi ćerkicu :lol:

I na kraju, imamo ćerku i sina. I nismo stavili tačku, još... sve je moguće... videćemo...

Prvo sam želela sina, pa ćerku. Eto, da brat bude stariji, da čuva sestricu... idealizovana slika :D
A muž je želeo ćerkicu, pa ćerkicu i opet bi ćerkicu :lol:

I na kraju, imamo ćerku i sina. I nismo stavili tačku, još... sve je moguće... videćemo...

Ja kao tvoj muz, hteo cerkicu prvo, pa onda sina. I ispunile mi se obe zelje. z:lol:

ко да је битно син или ћерка
за оба се жена подједнако (не)мучи при порођају и у току трудноће
исто се мењају пелене, исто се бринеш кад је болесно...
у чему је суштинска разлика, она која би променила наш однос према детету?

razlika je odeci i frizuricama i igrackama i kad poraste...

razlika je odeci i frizuricama i igrackama i kad poraste...

и шта сад због одеће, фризуре и играчака треба жалити што је дошло на свет дете баш тог пола а не оног другог

мсм да се може лако прихватити и одећа и играчке и фризуре
а какво ће бити кад порасте то ваљда зависи од васпитања, тј од родитеља , не од пола :dontunderstand:

и шта сад због одеће, фризуре и играчака треба жалити што је дошло на свет дете баш тог пола а не оног другог

мсм да се може лако прихватити и одећа и играчке и фризуре
а какво ће бити кад порасте то ваљда зависи од васпитања, тј од родитеља , не од пола :dontunderstand:

nisam nista rekla o tome da treba zaliti ili sta vec, samo...
a razlika kad poraste je u nekim drugim stvarima, a ne u vaspitanju, razlika je da li ce imati interesovanje ka fudbalu i vaterpolu i sta vec.... to su razlike a ne stvari za zaljenje, nismo se razumele....

nisam nista rekla o tome da treba zaliti ili sta vec, samo...
a razlika kad poraste je u nekim drugim stvarima, a ne u vaspitanju, razlika je da li ce imati interesovanje ka fudbalu i vaterpolu i sta vec.... to su razlike a ne stvari za zaljenje, nismo se razumele....

ма ја сам тебе разумела
ал не разумем људе који заиста жале што није син него ћерка
а таких на Балкану има још увек, нажалост

mislim da je lepo pre svega biti roditelj, sto bi se reklo, zdravom i pravom detetu... to nam je svima najbitnije
a pol, manje vise, naravno, ja bar mislim da je lepo imati i devojcicu i decaka
za sada imamo deckica, videcemo za sledece :)

Meni devojcice deluju nekako zahtevnije, razmazenije, hirovitije... A i nekako imam utisak da je lakse proci kroz odrastanje sa sinovima nego sa cerkama, ne znam, mozda gresim. Nemam licnog iskustva, komentarisem na osnovu onoga sto svakodnevno vidim oko sebe.

Back