Simptoni trudnoce

• Začetnik teme Začetnik teme mince
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma jok... lepo reče neko da se neko šegači, dosadno ljudima :lol:
Moja beba je počela da se pomera, naravno ne osećam je - al videla sam danas na ultra zvuku!

I meni reko instinkt da sam trudna, nije mi kasnila ni 2 dana, test je odmah utvrdio... eto

Molim za ozbiljan odgovor
ovog puta mi je menstruacija kasnila par dana sto na mene uopste ne lici...imam skracen ciklus znaci umem da dobijem i na 22-23 dana, traje mi 6 dana...pomislila sam da je u pitanju trudnoca, nocu sam osecala jaku kiselinu, medjutim juce i danas imam krvarenje koje nije jako kao u toku redovnog ciklusa...nisu me bolele grudi, samo onaj prepoznatljiv bol u stomaku...na poslednjem ginekoloskom pregledu u decembru doktorka mi je rekla da je sve tip-top...Pretpostavljam da je bila lazna uzbuna, da mi je samo kasnila...

BAki ja nisam bas siguna sta pitas, al evo da pokusam da odgovorim..Nema jasno definisanih simptoma trudnoce , vrlo je individualno. Cesto se kaze da je izostanak mesntruacije prvi simptom ,ali nije pravilo , moja majka je imala prva 4 meseca trudnoce redovne cikluse, nasa kuma svih 9 meseci.
Ja na primer nisam imala simptome , ni muku , ni gorusicu , ni povracanje , ni potrebe za slatkim i slanim. Samo mi se spavalo. Ostala sam u drugom stanju u vreme sasvim sasvim neplodnih dana.. :roll:

Nema razloga za paniku , ako zelis sigurno da znas sta kje idi do apoteke kupi test , ako mislis da je rano idi izvadi krv i proveri Beta hcg. On pokazuje trudnocu i kolika je. Cak i one male su u tvojoj krvi. JA sam moju prepoznala putem tog test asa 3 nedelje , ali su mi i kucni testovi bili pokazatelj.

I obavezno svarati do ginekologa. Mozda je neki hormonski poremecaj , mozda cista neka , mozda samo plodni dani...Ima hiljadu stavri da se smiris uradi to za sebe.
Ja ti od srca zelim trudnocu ako je to tvoj cilj...

@ Mirka
hvala ti puno!
Veruj da nisam bila ni svesna koliko zelim do jutros kad sam videla menzis, jer sam sad jako placljiva...al bice jednom... nisam jos u frci jer smo pre 3-4 meseca poceli da radimo na tome. A bila sam na redovnom pregledu kod ginica pre 20 dana i bilo sve savrseno...

Lepo baki, ti bas sada mozes da napravis idealne uslove za bebu... jel pijes folnu kiselinu? hranis se zdravo i tako to?
Uzmi neku knjigu o trudnoci, ima korisnih saveta za pre zaceca... kako da pripremis bebi najbolje uslove. Ja sam tek u 5-6 nedelji pocela da pijem folnu kiselinu... jer prvo nisam znala da sam trudna, a posle nisam imala ni pojma o trudnoci... dok sam dosla do te informacije proslo vec neko vreme :D

Па престаните да ''радите на беби'', почните да водите љубав....Озбиљно ти кажем! Заборави на прављење бебе, јер ће те то оптеретити, па може да те блокира!

Pa rad na bebi moze i da unisti seksualni zivot... doktori savetuju planiranje jer je tako bolje za bebu, ali to uglavnom ide tesko. Valjda zato sto priroda ne slusa savete doktora. Da bi zatrudnela moras da budes savrseno zdrava, a tu se podrazumeva i odsustvo tenzije i kojekakvih pritisaka na sirotu bebicu... pa ona ce doci samo kada ona bude htela.

Znam neke slucajeve da su ljudi isplanirali bebu i odmah zatrudneli, ali meni je to prosto neverovatno i retki su takvi slucajevi. Stvarno... moze da bude izvor velike frustracije. I ja eto nisam planirala nista, nisam pila folnu kiselinu, zivela sam na cigaretama, kafama i dane provodila uglavnom ispred racunara (dok nisam otkrila trudnocu) ... ali geni su cudo, nas beba je ipak razbijac.
:D

mince:
Zanima me koji su to simptomi trudnoce?Osim izostanka mece,sta jos?

Nema goreg straha od straha od nezeljene trudnoce! I nema goreg iskustva od abortusa! Veruj mi!
Pogledaj na sajtu yumama.com i trazi 'kalendar trudnoce'. Saznaces sta se desava iz nedelje u nedelju. Tacnan je 100%!
I, prijateljski savet... PAMET U GLAVU! Postedi sebe straha i grozote abortusa!
VELIKI POZDRAV!

baki zelim ti mnogo srece i da sto prije zatrudnis.ali ne bi se trebali previse opterecavati sa tim jer i tvoja psiha utice na to kada ces zatrudniti.znaci treba da budes sasvim opustena i da se sto manje opterecavas s time.znam jedan bracni par koji je 9 godina pokusavao da dobije bebu.al jednostavno nije mogla da zatrudni.isli su svakakvim doktorima,vracarama i sta ja znam sta nisu vise pokusali ali nije islo.na kraju su se pomirili sa time da nikad nece imati vlastite djece i usvojili su bebu.i 2 mjeseca nakon usvajanja zena je ostala trudna.valjda je i njena psiha i tijelo bilo tako opterecenotom zeljom da nije mogla zatrudniti i kad je prestala o tome stalno razmisljati i opustila se uzivala uzsvoju usvojenu bebu odjednom je uspjelo.

Back