Ledzer
Domaćin
- Poruka
- 3.615
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U nekim pravnim knjigama smo imali delove koji su ga citirali...Ja zaboravio kako si ti naporan![]()
Не бих баш рекла.stvarno cudo
bez ikakvog puritanizma
Slobodana Jovanovica ima potrebu da cita samo neko ko studira prava, fpn, istoriju ili filozofiju. i to je zatvoren krug
Simonidu može da pročita svako dok čeka an wc šolji da ispadne *****, ne treba nikakva kvalifikacija
a i poučnije je
Ретко се јављам на овом подфоруму, стога опростите ако оваква тема не сме да се отвори, али молим да, ако је могуће добијем одговор на следеће питање. Огромна већина нашег народа уопште не чита књиге, а она мањина која чита, углавном губи време „проучавајући“ некакву „грабљивицу“ и слично. Поставићу сасвим конкретно питање, Слободан Јовановић има тираж 10 000, а Симонида Станковић 60 000, како ви то коментаришете? Мени није проблем да схватим ово, јер имам своје идеале, па сам увек био и стално ћу бити против бесловесне руље, заведене масе испраних мозгова. У једној од најбољих књига које сам у животу прочитао „Филозофија ауторитета“ Жорж Валоа је записао: „Људи су у већини лењи, љубоморни, завидни, незахвални и охоли.“ Знам и да истина не зависи од већине, она има своје властите законе и побеђује упркос већини, макар та већина била и поражавајуће велика. Ја уопште не верујем да је човек добро биће и јасно ми је због чега се данашња омладина заразила хедонизмом, па се прима на већ поменуту „грабљивицу“ и другу петпарачку литературу, уместо да се духовно изграђује уз дела словесних мислиоца { Б. Паскала ( ја бих Паскалове "мисли" увео као обавезну лектиру ), Н. Гогоља, И. Иљина, Ф. Достојевског, Т. Карлајла , С. Роуза, А. Пушкина, К. Јунга, Р. Казимировића, С. Кракова, Његоша, Ј. Поповића, В. Јеротића, Н. Велимировића, Л. Милина, Д. Најдановића, Р. Ђурђевића, М. Марковића, Д. Кашиковића... }. Занима ме ваше стручно мишљење ( пошто верујем да на овом подфоруму има доста начитаних и образованих професора српског језика ).
60 000 - 10 000
![]()
Огромна већина нашег народа уопште не чита књиге, а она мањина која чита, углавном губи време „проучавајући“ некакву „грабљивицу“ и слично.
Не верујем да ће било које дело Слободана Јовановића да заврши на киоску. Не могу да узму велике паре и да пусте "јак" тираж. Зато са друге стране, "Новости" и екипа редовно штанцају "златне Французе" и које год ти срце жели.
Него нешто друге ме занима. Постоји ли на интернету комплетна библиографија Слободана Јовановића ? Наилазио сам на разне спискове по нету и сваки се завршава са "итд." или три тачке. Рачунам негде око четрдесет књига а о другим радовима немам података.
http://www.slobodanjovanovic.org/slobodan-jovanovic/bibliografija/
Додао бих још
1.JOVANOVIĆ, Slobodan, Nepoznati radovi 1892-1902, (priredio Staniša Vojinović), Filip Višnjić, Beograd 2005.
2.JOVANOVIĆ, Slobodan, Poruke, (priredili Jovica Trkulja i Života Lazić), Službeni glasnik, Beograd 2006.