Simfonijske obrade

El Comandante Guevara

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
258
E ovako,riješio sam da spojim ljubav prema klasičnoj muzici i metalu i rocku,tako što ću se oprobati u pravljenju simfonijskih obrada metal/rock pjesama.Jasno,i drugi su to radili i rade,ali mene zanima kako ću ja to uspjeti uraditi :mrgreen:

Prva na tapetu je "Smells Like Teen Spirit" od Nirvane,a planiram ih raditi još,zato su sve kritike i sugestije dobro došle. :bye:

Skupi se nas 20 pa sviramo:mrgreen:

Šala naravno,većinu stvari pravim na klavijaturama a sve miksam u Magix Music Makeru:) ako nije problem da mi kažete gdje sam pogriješio,ako jesam,a sigurno negdje jesam:mrgreen:

Mislis u samoj kompoziciji? Sigurno nije lose za pocetak, ali svakako ima nedostataka.

Iskreno, zvuci mi kao da svira gudacki kvartet a ne simfonijski orkestar od 100 ljudi. Ja jedino sto cujem su gudacki instrumenti i tu i tamo cimbal (cinele) i neki bas kik?! Moras da dodas vise instrumenata, da se stekne utisak da to stvarno svira veliki orkestar. I slobodno koristi snare (dobos), istina da nije tipican instrument u klasicnoj muzici ali ako radis obrade popularne muzike moras ga koristiti

Evo poslusaj kako profesionalci rade:

Hvala na odgovorima.Ovako,sad sam promijenio malo pristup pa je glavni instrument klavir,a orkestar do]e u pozadini da ga popuni.Takođe ubacio sam više bubnjeva u neke pjesme :)

Ovo je najnovija što sam obradio,Indexi - Bacila je sve niz rijeku,a Youtube će već predložiti sugestije,trenutno imam 6 covera ovako obrađenih.:bye:

Ako je neko ljubitelj simfonijskog metala,ili finske grupe Nightwish,evo prave obrade za njega :) S obzirom da je Nightwish jedan od mojih najvećih muzičkih uticaja i glavni "krivac" što sam počeo da se bavim muzikom,sa uživanjem sam pravio ovaj cover.

Back