Симболика мачака у хришђанству

Dremač

Ističe se
Banovan
Poruka
2.667
Zanima me nesto vise o religiozno istorijskom simbolizmu macaka i sta predstavljaju macke u Hriscanstvu, a i u ostalim verovanjima. Da li se uopste pominju u Bibliji, i gde..
postoji li razlika izmedju kulta obozavanja macaka kod nas i u katolicanstvu. Recimo sta ako u tajnim odajama ezoternih krugova vatikana ili pravoslavnih patrijarsija ne slave ljudska bozanstva vec zivotinjska... Kako izgledaju ti obredi.

Zasto katolicansvo pocinje na slova Kat "cat-holic"?! sta Rimokatolici zapravo slave, a sta Pravoslavni? ima li razlike? ili mozda ovi slave neku nebesku kuckicu, a ne macu, mozda i neku trecu zivotinjicu... cineci svetu trojicu. Gde u Svetom pismu pise da su sveta trojica ljudskog oblicija ?
Da mozda u pitanju obozavanje neke vece zverke, poput onih iz Otkrovenja.. leopard lav panter puma kuguar tigar.

Sta ako postoji neko skriveno verovanje da je Isus zapravo bio macka. Kao simbolican primer svega vidimo Nikolas Kejdz (rodjen na Bozic 7 Januara) a ovde prikazan kao macka, slucajno ili neka poruka..?

cage-cats15-465x363.jpg

Otkrovenje 13; 2
I zver koju videh beše kao panter, i noge joj behu kao u medveda, a usta joj kao u lava.

13; 2 - I zver koju videh bejaše slična risu, i noge joj kao u medveda, i usta njezina kao usta lava.
13; 2 - I dade joj aždaja silu svoju i presto svoj i vlast veliku.
13; 3 - I videh jednu od njenih glava kao na smrt zaklanu, i njezina smrtna rana izleči se.

nadjoh na razlicitim mestima se prevodi razlicito ova zivotinja??!! panter, ris, leopard... zna li neko postoji li neka bitna razlika u tim divljim mackama, da ne idem na pdf zivotinje...

Evo ovde o Macki Boginji vikana..,.. koja se nazivala Bast, Dijana, Inana Istar...
http://spells-witchcraft.org/Cat Goddess.htm

ako uzmemo da je iz reci Bast nastala rec Beast.. (Zver). a da je rec Zveri slicna Dveri.. onda se postavlja pitanje sta se krije iza dveri u crkvi

dakle ispada da je Bast kao boginja mesec Dijana se tajno obozava u hriscantvu , kao i u islamu mesec alah, i judaizmu jehova, dakle sve glavne religije slave istu Macku boginju, i njenog sina macora.
Ali nejasno jos sta su sveta trojica... i da li je bog stvorio macke po njegovom obliciju ili su macke stvorile ljude po njihovom obliku.

https://www.facebook.com/note.php?note_id=159585444091850
- Od svih mogucnosti (macke, psi, zabe, slepi misevipa cak i konji) macke su dobile najgori publicitet u srednjem veku. Papa Grgur IX proglasio je macke satanistickim zivotinjama 1233. sto je dovelo do unistavanja mnogih macaka. Macke su spaljivane zive u cilju pronalazenja i otkrivanja djavola. U srednjem veku su cvetali mitovi o pretvaranju vesticijih macaka u miseve, pse, slepe miseve i mnoga druga stvorenja.

- U vreme pada vitezova temlara kada su oni osudjeni zbog jeresi, pripisano im je da su obozavali macke, a ne Boga.

:p

Vidimo da ime ove svepopularna pevacice Katy Perry sa stomilionskim pregledom pesme Roar na jutjubu pocinje na Kat ... sa simbolizmom leoparda ili risa, kao i tigra i lava..

Znaci na ovaj nacin Katolici promovisu svoju religiju i subliminalno kontrolisu umove putem muzike filma i ostalih umetnosti.
Sta rade ostale religije na marketingu, a posebno Pravoslavci ... Ili se slazu sa katolickim bozanstvima i misle da rec Perry ukazuje na Pravoslavlje.

I zar niko jos nema sta da kaze u vezi pozitivne ili negativne simbolike macaka u hriscanstvu, jel su stvarno zlo i zabranjene za posedovanje... ili se tajno obozavaju.
Sta u vezi pasa, jel se oni spomiju u bibliji...

Kad vidis neku osobu na ulici sa psom ili mackom, jel mozes da zakljucis - ova je dobar hriscanin, a ova vestica s mackom... ili to nema veze..
Ili nekog sa avatarom macke, da li je skloniji katolicanstvu vesticarenju ili cemu...

Zanimljiva slucajnost u vezi macaka i N.Cagea me zadesila juce, kao da neko namerno zbog ove teme podesava sinhronicitete u ovom matriksu, - naime, ulaskom u trolejbus primetio sam macku u Kavezu koji je neka devojka nosila negde. Zabrinuto sam pomisljao i da je oslobodim, ali morao sam da izadjem ubrzo na stanici. Medjutim, uspeo sam da ih uslikam, i uskoro kad stignem izlepicu sliku pocinioca te okrutnosti na poternice.

Pa mačke nemaju posebno izraženu neku osobinu, bilo vrlinu ili manu, pa da mogu postati simbol nečega, da li pozitivnog ili negativnog..

Meni je mačka, mačka :lol: pas je simbol vjernosti, konj snage, brzine, ptice su simbol slobode itd.. Dok, kad pomislim na mačku, jedino mi pada na pamet da može biti simbol linjanja, umiljavanja.. :lol:
Tako da ne znam kako bi mačka mogla dospjeti do svetih knjiga..

Mada mi je ovo cat-catholic zanimljivo.. :think:

I zar niko jos nema sta da kaze u vezi pozitivne ili negativne simbolike macaka u hriscanstvu, jel su stvarno zlo i zabranjene za posedovanje... ili se tajno obozavaju.
Sta u vezi pasa, jel se oni spomiju u bibliji...

Kad vidis neku osobu na ulici sa psom ili mackom, jel mozes da zakljucis - ova je dobar hriscanin, a ova vestica s mackom... ili to nema veze..
Ili nekog sa avatarom macke, da li je skloniji katolicanstvu vesticarenju ili cemu...

Zanimljiva slucajnost u vezi macaka i N.Cagea me zadesila juce, kao da neko namerno zbog ove teme podesava sinhronicitete u ovom matriksu, - naime, ulaskom u trolejbus primetio sam macku u Kavezu koji je neka devojka nosila negde. Zabrinuto sam pomisljao i da je oslobodim, ali morao sam da izadjem ubrzo na stanici. Medjutim, uspeo sam da ih uslikam, i uskoro kad stignem izlepicu sliku pocinioca te okrutnosti na poternice.

:maca:

Back