Mrvica jer je pokušavala da se skupi i izgleda što manja i slađa kad smo počele međusobno da se usvajamo (i dalje to radi kad hoće da eskivira oblačenje džempera ili silazak sa kauča) i Mirko, po porodičnoj tradiciji-mužev ujka je uvek imao mačore Marka, Mirka i Marinka, pa su se onda njemu, bratu i sestri kad ih je majka dovela imena sama nametnula-Mara je usvojena, Marinko je stradao u švaleraciji a Mirko je, shodno imenu, ostao da grli odžak iz svog krevetića i da nam greje noge noću. Pre je bio Gizmo, mešanac pekinezera, isti mogvaj iz filma Gremlini, jedno kratko vreme Njuškalo, izbačena ženka srpskog goniča, odlična na tragu i vrlo radoznala, Mirkova starija sestra Blondi, plavo-bela, pa posle nje Ginger, oranž-beli mačkić koji je stradao na putu iz čiste radoznalosti, one poslovične mačeće. Komšijinom pulinu sam kumovala, postao je Cigo (nehotice, jer je u jednom gočkom selu bio ranije istoimeni pulin, valjda jer je crn) a mešancu u tipu dobermana kog sam uvalila drugim komšijama sam dala ime Kraki dok je bio kod mene, onako krakat i stravičan kao morsko čudovište Kraken. Nekako su se sva ta imena sama nametnula.
Kad pomenuh Ginger-a, ako je mužjak, možda Ben? Tako se zove Tomov drugar, pas.