Simbolicna imena za pse

Kalaba00

Početnik
Poruka
1
Hello, uskoro dobijam psa (labradora) i zelim da ima posebno ime koje ima skrivena (ili ne tako skrivena) znacenja.. Nista mi konketno ne pada na pamet a mislim da svako moze da smisli jedno ime i da kaze na sta ga podsjeca, izvori, porijeklo imena... Ovu ideju mi je dao drugar kada mi je rekao da se njegov pas zove Lerdi (Diler), satro rijeci, lijepo smisljeno i jako zanimljivo i originalno. Ako neko ima nekakve ideje pisiteee.

Hello, uskoro dobijam psa (labradora) i zelim da ima posebno ime koje ima skrivena (ili ne tako skrivena) znacenja.. Nista mi konketno ne pada na pamet a mislim da svako moze da smisli jedno ime i da kaze na sta ga podsjeca, izvori, porijeklo imena... Ovu ideju mi je dao drugar kada mi je rekao da se njegov pas zove Lerdi (Diler), satro rijeci, lijepo smisljeno i jako zanimljivo i originalno. Ako neko ima nekakve ideje pisiteee.

Moji psi dobijaju sekspirovska imena. Prvi je bio Otelo, drugi je Romeo ( ovaj je lep kao upisan ili kao sto zamisljamo Romea)
Ja sam i jednog i drugog tu i tamo zvala Kuki (Cookie -kolac).

Ja imam 5 psa i 2 mace.
Pekinezeri kojih imam 4 se zovu: Srcko, Ticoslav, Djeljana i Smizla, a doberman-ka se zove Persa (pravo ime joj je Vigilens), ali ona je moja seka Persa cim legne prekrsti noge kao seka Persa.
Mace (macori) se zovu- Tosimir i Srecko.
Znam smejace se mnogi, ali ja ih puno volim i volim kada imaju smesna imena, ali svako je svoje dobio sa razlogom.
Srcko je ime dobio po srcukoje ima na sred glave, Ticoslav (inace ga zovem Tica) je dobio ime u sali kada su me pitali kako se zove ja rekla Tica i kada su se nasmejali ja da bude smesnije kazem da je to skraceno ime i da mu je pravo Ticoslav i tako je dobio ime. Dzeljena je dobila ime tako sto je sve isla uz moju unuku i spavale su zajedno i setim se onog klipa sa youtube kada je ona romkinja rekla da od sutra jos dva deteta ce da da u skolu, a to su Bica i Djeljana i tako moja kuca dobi ime. Smizla ona je strasno umiljata i lukava uvek izvuce najbolje za jelo i uvek nju prvo mora da pomazim i prava je dama.
Macak Tosa je dobio ime Tosimir, rekoh kada Tica moze da bude Ticoslav moze i on Tosimir, a Srecko je srecan jer smo ga uzeli da Tosa ima drustvo i odmah istog dana je zena koja je nama dala njega ostale macice bacila u kanalizaciju tako da je samo nase mace prezivelo (na zalost), pa zar sam mogla da mu dam bolje ime nego Srecko?
Eto tako su moji ljubimci dobili svoja imena. :)))

Rayela je ime vise u stilu Mir Jam.

Kod mene sve ima svoju " pozadinu" pa i moj nik.
Rayela je na spanskom Skolice ( to je ona igrica sa plocicom od cigle recimo), a to je roman sa istim naslovom cuvenog Kortazara), knjiga
koja mi je izmenila zivot , skoro kao i Hajdi;)

Kucnim ljubimcima ne bi trebalo daavati imena tipa Karadjordje, Svetislav, Radojka ili Rumenka nego od tri, cetiri slova ( glasa), znaci zvucna sa samoglsnicima.

Ja nikada nisam razumela zasto ljudi podyebavaju svoje macke i pse nazivajuci ih Persidama i Milosavimima.
Pas zeli da cuje kratko ime, na to ime i reaguje, imamnogo imena sa dva samoglasnika, cemu ove komplikacije?

Mrvica jer je pokušavala da se skupi i izgleda što manja i slađa kad smo počele međusobno da se usvajamo (i dalje to radi kad hoće da eskivira oblačenje džempera ili silazak sa kauča) i Mirko, po porodičnoj tradiciji-mužev ujka je uvek imao mačore Marka, Mirka i Marinka, pa su se onda njemu, bratu i sestri kad ih je majka dovela imena sama nametnula-Mara je usvojena, Marinko je stradao u švaleraciji a Mirko je, shodno imenu, ostao da grli odžak iz svog krevetića i da nam greje noge noću. Pre je bio Gizmo, mešanac pekinezera, isti mogvaj iz filma Gremlini, jedno kratko vreme Njuškalo, izbačena ženka srpskog goniča, odlična na tragu i vrlo radoznala, Mirkova starija sestra Blondi, plavo-bela, pa posle nje Ginger, oranž-beli mačkić koji je stradao na putu iz čiste radoznalosti, one poslovične mačeće. Komšijinom pulinu sam kumovala, postao je Cigo (nehotice, jer je u jednom gočkom selu bio ranije istoimeni pulin, valjda jer je crn) a mešancu u tipu dobermana kog sam uvalila drugim komšijama sam dala ime Kraki dok je bio kod mene, onako krakat i stravičan kao morsko čudovište Kraken. Nekako su se sva ta imena sama nametnula.

Kad pomenuh Ginger-a, ako je mužjak, možda Ben? Tako se zove Tomov drugar, pas.

mi smo prodavali pse NO ,i odmah smo davali imena,nije mogao kupac da bira koje ime ce da da,
psi iz istog legla su morali da imaju imena koja pocinju na isto slovo,i tako su im upisivana imena u papire koje su vlasnici preuzimali zajedno za psima.

Back