Simbol

Pa, Perfi....!!!
Moram ti priznati da sam tek sad zavirila u tvoje teme (tj možda jesam ranije, ko bi znao, vidim da sam na neke odgovarala)
Smem li ja da sad na njih odgovaram...
pliz pliz pliz... ;)
(ima neko pravilo kao ne dižite stare teme, alo, alo...da l ste normalni il tako neko pravilo...)

Da li vi nosite burmu ako ste u braku šta ona predstavlja za vas? Da li tom ritualu pridajete neko značenje ili samo prihvatate nasleđe i ustaljenu naviku vaših predaka
Ne nosimo burme iz praktičnih razloga, zapinju a mi ljdidi stalno nešto radimo, niej da se hvalimo, naročito moj dragi (radi rukama čovek...:rumenko:)
Znače nam, naravno, ali sasvim normalno ...dali smo srce, stavili burme...čuvamo ih...(i srce i burme, je lte...)
Šta biste uradili sa svojom burmom ako biste našli novog partnera za brak?
Ništa, čuvala bih i dale, ne bih nosila naravno...posle bih to dala deci, neće me valjda sahraniti s njom...pa nek utate u nešto što se njima sviđa
I još jedno pitanje za ljude koji ne nose burmu - zašto su je skinuli?
ovo sam već napisala
I bonus pitanje. Da li ste nekada dobile prsten koji je promašio vaš ukus po svim parametrima i šta ste uradile sa tim komadom plemenitog metala?
jesam, od bake, poklonila sam ga kćerki i rekla da ga menjamo uz doplatu za neki koji se njoj dopada, tako uspomena ostaje uspomena, pretočena u moderniju formu
onako bi samo stajala po kutijicama za nakit

ček...ne misliš valjda na prstenje od nekog muškadina
imam i taj jedan...čuvam...čuvam...ne nosim

Ja ne nosim nakit, nosim samo burmu i to zbog toga što je dragi tako želeo. On je odabrao, meni je zapravo velika i stalno pada do zgloba, nemam pojma kako je nisam izgubila, bela i obična, mislim da spada u tip engleskih burmi.
Njemu lepo stoji, lepše nego meni, i vidim da voli da je nosi, samo iz tog razloga je i ja nosim. Zapravo sam znala da je vrtim i skidam/vracam/skidam u igri sve dok nisam primetila da je on nikada nije skinuo od kako je stavio ali on je takav čovek. Meni je bilo ravno da li ćemo se venčati ili ne, kako ću se prezivati i da li ću nositi burmu. To je sve on odlučio kako je smatrao da treba...ja bih bila sa njim pa kako god...
Sto se drugog nakita tiče, koliko ga ja retko nosim toliko su moji momci bili bez ideja pa su mi isti kupovali. Nema nekog preterivanja a lično mi je najdraži jedan tanan, običan iz Pandore koji mi je sadašnji dragi poklonio tek onako, usput...Njega cuvam u kutiji i za mene ima vrednost iako je realno bez prave vrednosti.

Da li vi nosite burmu ako ste u braku šta ona predstavlja za vas? Da li tom ritualu pridajete neko značenje ili samo prihvatate nasleđe i ustaljenu naviku vaših predaka
Šta biste uradili sa svojom burmom ako biste našli novog partnera za brak?
I još jedno pitanje za ljude koji ne nose burmu - zašto su je skinuli?

I bonus pitanje. Da li ste nekada dobile prsten koji je promašio vaš ukus po svim parametrima i šta ste uradile sa tim komadom plemenitog metala?

Ne nosim burmu jer ne nosim prstenje, a i ne treba mi burma da znam da volim svog čoveka i da sam ozbiljna žena. Prstenje koje mi se nije dopalo sam prodala ili poklonila.

Ne nosim, do duše nosio sam 2 godine i skinuo jer mi je smetalo
nikada nisam mogao da se naviknem na prsten.
Razlog je fizičke prirode, a ne emotivne ili sa nekim švalerskim značenjem n' shit.
Nisam idealan muškarac, ali svoju emotivnu vezanost svojoj ženi nosim u srcu i duši
i pokazujem i dokazujem postupcima a ne na prstu.
Svako treba da radi onako kako oseća.

:heart:
puno smo pisali na prethodnim stranama o tome

moji stavovi se poklapaju sa ovim sto pisete Honduras I ti
ali o tome sam vec pisala na prethodnim stranama pa da da se ne ponavljam
tema je bila u hibernaciji do juce
Sad moze dzeni da hendluje
ona je probudila temu :lol:

- - - - - - - - - -

Ja ne nosim nakit, nosim samo burmu i to zbog toga što je dragi tako želeo. On je odabrao, meni je zapravo velika i stalno pada do zgloba, nemam pojma kako je nisam izgubila, bela i obična, mislim da spada u tip engleskih burmi.
Njemu lepo stoji, lepše nego meni, i vidim da voli da je nosi, samo iz tog razloga je i ja nosim. Zapravo sam znala da je vrtim i skidam/vracam/skidam u igri sve dok nisam primetila da je on nikada nije skinuo od kako je stavio ali on je takav čovek. Meni je bilo ravno da li ćemo se venčati ili ne, kako ću se prezivati i da li ću nositi burmu. To je sve on odlučio kako je smatrao da treba...ja bih bila sa njim pa kako god...
Sto se drugog nakita tiče, koliko ga ja retko nosim toliko su moji momci bili bez ideja pa su mi isti kupovali. Nema nekog preterivanja a lično mi je najdraži jedan tanan, običan iz Pandore koji mi je sadašnji dragi poklonio tek onako, usput...Njega cuvam u kutiji i za mene ima vrednost iako je realno bez prave vrednosti.

Dobra okolnost za ženu je da bude udata za tradicionalno vaspitanog čoveka

Platite burme 4000$ i onda ih stavite u fioku. :lol:
To je valjda posebno pitanje odnos prema braku i visini cene burme i dodatno njenom nošenju zato što je simbol vašeg braka ili što je lepa, ili kao statusni simbol. :think:

što je burma simbol odnosa prema braku ? :lol:
ako ne nosiš burmu onda ne poštuješ brak ?

Nekom jeste valjda. Ima ko ne može da zamisli da skine burmu.
Lično mislim da je to stvar navike. Ako nosiš, onda se srodiš s njim, daš mu neko značenje. Ako ne nosiš onda ti ništa ni ne znači.
Klasika, pravdaš sopstveni izbor.

Ne znam šta sam pisala na ovoj i sličnim temama.
Ali istina je da bih verovatno ja nosila burmu i dala joj neko značenje, ne bih skidala i tome slično da je dragi hteo da je nosi. Njemu je kao smetala, ja nosila kratko, delovalo mi je komično da ja od toga pravim nešto bitno, a druga burma bačena u fioci. Skinem je i to je to.
Mislim, praktičnije je ne nositi. Svaki čas moraš da je skidaš (kad kuvaš, da se ogradim :lol:), tražiš gde si je stavio, vraćaš. Ali i dalje mi je simpatična privrženost koju neki parovi pokazuju kroz te sitnice i žao mi je što smo sve izbanalizovali i što mi nismo takvi.
Ako sam u prethodnim postovima pričala drugačije, a verovatno jesam, :lol: mrzi me da tražim, to su razne racionalizacije i pravdanja. :whistling:

Ne znam šta sam pisala na ovoj i sličnim temama.
Ali istina je da bih verovatno ja nosila burmu i dala joj neko značenje, ne bih skidala i tome slično da je dragi hteo da je nosi. Njemu je kao smetala, ja nosila kratko, delovalo mi je komično da ja od toga pravim nešto bitno, a druga burma bačena u fioci. Skinem je i to je to.
Mislim, praktičnije je ne nositi. Svaki čas moraš da je skidaš (kad kuvaš, da se ogradim :lol:), tražiš gde si je stavio, vraćaš. Ali i dalje mi je simpatična privrženost koju neki parovi pokazuju kroz te sitnice i žao mi je što smo sve izbanalizovali i što mi nismo takvi.
Ako sam u prethodnim postovima pričala drugačije, a verovatno jesam, :lol: mrzi me da tražim, to su razne racionalizacije i pravdanja. :whistling:
:per:

samo te gledam

:heart:
puno smo pisali na prethodnim stranama o tome

moji stavovi se poklapaju sa ovim sto pisete Honduras I ti
ali o tome sam vec pisala na prethodnim stranama pa da da se ne ponavljam
tema je bila u hibernaciji do juce
Sad moze dzeni da hendluje
ona je probudila temu :lol:

- - - - - - - - - -
Dženi kad nađe simpa temu na koju nije odgovorila dobije poriv da odgovori ;)
i podići ću još neke tvoje...strašno je kako mi je promaklo toliko dobrih tema, al ne može se jednim dupetom na sto strana
preletela sam prethodne postove, sve ste apsolvirali, nema šta
kad je moj m skinuo burmu, pokazao mi je povredu i objasnio da može i gore da bude a inače ne nosi nikakav nakit
između romatničnog stava i prsta izabrala sam njegov prst

Da dodam da mi je sve to nežno objasnio, je l doprinosi simbolici?:)
Moj stav je taj da ta burma ne predstavlja nikakav znak da ljubav postoji , kao što onima kojiima mnogo znači da je nose upravo predstavlja to (retki su to romantici).
Zahebala se Đulija Roberts kad je onu burmu bacila u šolju - nepromišljeno žensko, hebala sam joj sve po spisku kad sam gledala film.

- - - - - - - - - -

Nisam na to mislila. Ako im je samo do seksa pomisle, ok, ovaj/ova ima burmu, isto želi samo seks, neće me smarati, dosađivati porukama i sl.

aaaa...ok...pa zato ovi bez burme više muke prave...

Back