Silymarin

mmaher

Stara legenda
Poruka
89.217
Zanima me da li neko ima iskustva sa ovim i kakva?
Kolega mi reche da je odlichan zxa prechishcavanje jetre,
a ja obzirom da muku muchim sa psorijazom, a ona je izmedju ostalog prouzrokovana loshim metabolizmom jetre,
razmishljam da pochnem neko vreme da ga pijem, kontam, ne mozhe da mi shkodi da malo ochistim jetru...
ako neko ima neku sugestiju, pishite...
Hvala unapred!

S obzirom na sikavicu i artičoku, može samo da pomogne. Iako ima i dosta prirodnih pripravaka za čišćenje jetre. Ovisi šta više voliš, ovako je u svakom slučaju praktičnije.

Važno je da pokušamo na neki način da zaštitimo jetru i pomognemo joj da se regeneriše. Za to služi ova posebna biljka - mlečni čkalj, koja pomaže pravilno funkcionisanje jetre.
Njeno korišćenje je u ponovnoj upotrebi od sredine 20. veka, kada je otkriveno da je hemijski kompleks supstanca identifikovan (silimarin), a u farmakološkim studijama su našli objašnjenje kako ova biljka ublažava poremećaje žučne kese i jetre.
Dokazano je da stimuliše sintezu proteina u jetri i stimuliše rast zdravog hepatocita (regeneriše se)! Kod nas je imala veliku ulogu kod oporavka, kupili smo u obliku kapsula proizvođača VitaKing. Preporuka!

Back