Silovanje

Koliko su žrtve silovanja odgovorne za to što su silovane?

• Potpuno nevine

glasova: 6 50,0%
  • Malo doprinose svojoj viktimizaciji

glasova: 6 50,0%
  • Podjednako su krive kao i počinioci

glasova: 0 0,0%
  • Neznatno više su krive od počinilaca

• Potpuno odgovorne za svoju viktimizaciju

• Ukupno glasova
    12
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

*Prodigy*

Zainteresovan član
Poruka
384
Šta mislite, koliko su žrtve silovanja odgovorne za to što su silovane?

1.Potpuno nevine
2. Malo doprinose svojoj viktimizaciji
3. Podjednako su krive kao i počinioci
4. Neznatno više su krive od počinilaca
5. Potpuno odgovorne za svoju viktimizaciju

Poslednja izmena:
pa kako koja ima klinki koje se exponiraju u dopicnjacima ili ona sto je skoro slagala da je silovana ne bi li se nasla i zizi javnosti,sace se pojave dusebriznici koji ce reci da su sve do jedne zrtve i da nisu jadne znale da ce privlaciti paznju golotinjom i flertom oce kake nece kake,al pice od nepoznatih uzmu i voze se besnim kolima

Ok, slažem se sa tobom da ima i toga, ali ovde treba da izabereš samo jedan od ponuđenih odgovora :)
htela sam da stavim anketu, al sam nešto sj...bala :(
potpuno su odgovorne kako se obuku i na koja mesta izlaze,potpuno su odgovorne sto vole ljute momke i sto prihvataju razne ponude,sta iz toga ispadne licno me zabole,i dolazimo do toga da se siluju i zene u farmerkama i starkama koje nisu ni pogledale silovatelja,to je druga prica i porazumeva se da su zrtve

@FataMorgen Mislim na odgovornost u smislu da li je krivac za silovanje samo silovatelj, ili je delimično ili zapravo krivac i žrtva zato što je "provocirala" npr. nekim svojim izazovnim ponašanjem i sl.

Ako je "dokazano" silovanje, silovanje kao definicija (protivvoljnog seksualnog odnosa) , nikada ne moze da bude opravdano.

Kako ja mogu da budem odgovoran za nesto sto ne zelim?

U svim ostalim nedokazanim situacijama , zrtva ne pstoji , tacnije obe strane potencijalno mogu biti zrtve.

Ako je "dokazano" silovanje, silovanje kao definicija (protivvoljnog seksualnog odnosa) , nikada ne moze da bude opravdano.

Kako ja mogu da budem odgovoran za nesto sto ne zelim?

U svim ostalim nedokazanim situacijama , zrtva ne pstoji , tacnije obe strane potencijalno mogu biti zrtve.
krivac,ako dvoje i vise ucestvuju u sudaru,zakon ne moze da presudi svima sto ne znaci da je samo 1 krivac jer svi voze 200/h

pa kako koja ima klinki koje se exponiraju u dopicnjacima ili ona sto je skoro slagala da je silovana ne bi li se nasla i zizi javnosti,sace se pojave dusebriznici koji ce reci da su sve do jedne zrtve i da nisu jadne znale da ce privlaciti paznju golotinjom i flertom oce kake nece kake,al pice od nepoznatih uzmu i voze se besnim kolima

Slazem se s ovim.

Vecina devojki,pa i neke zene... se ne ponasaju i ne oblace pristojno.

To treba uzeto u obzir pri sudjenju....

Iz sopstvenog iskustva znam, da devojka jedino ako se vrlo pristojno i nenapadno oblaci i ponasa,
moze da izbegne smaranje od muskaraca.

Cin silovanja je za osudu i zatvor.
Ali ostrina kazne treba da se odredi na osnovu toga kako i koliko je zrtva provocirala :aha:

potpuno su odgovorne kako se obuku i na koja mesta izlaze,potpuno su odgovorne sto vole ljute momke i sto prihvataju razne ponude,sta iz toga ispadne licno me zabole,i dolazimo do toga da se siluju i zene u farmerkama i starkama koje nisu ni pogledale silovatelja,to je druga prica i porazumeva se da su zrtve

Sve se slazem sa tobom, georgejune.

Ali tvojim postovima ces iznervirati zene koje se prepoznaju,
jer se izazovno oblace i izazivaju muskarce ne bi li se na razne nacine ovajdile od njegove naklonosti ;)

Ima i ucenja koja kazu da silovanje ne postoji, jer je seks prirodna fizioloska potreba, i kao kod zivotinja, kad se muskarcu nesto pri...hm hm moze da zaskoci bilo koju zenku svoje vrste u blizi u tom trenutku...Zivotinjski,ali i prirodno :eek: :lol:
A za anketu, moje misljenje, da treba ceniti od slucaja do slucaja...Imas i gde namerno izazivaju da bi unistile onog na kog su se nameracile...A imas i ono gde manijak udje u kucu i siluje mentalno zaostalu osobu koja ne moze da pruzi otpor...

ja bih za flert osudjivao zene,kao lozimo se al nema da ga prime,pa nece da moze jer obicno neiskusne flertuju ne citaju izmedju redova da muski ne flertuju nego traze kres

Iz sopstvenog iskustva znam, da devojka jedino ako se vrlo pristojno i nenapadno oblaci i ponasa,
moze da izbegne smaranje od muskaraca

A šta ćemo sa ženama (kao što je george rekao) koje su u farmerkama i starkama i koje ničim ne provociraju pa su "smarane"!? Isto tako i žene koje imaju 60, 70 i kusur godina...

Mogu i polugole da budu,njihov potpuno legitiman izbor za 21.vek ! To ne znači da neko sebi da za pravo da ih napada,zlostavlja,ili na bilo koji način uznemirava!

A šta ćemo sa ženama (kao što je george rekao) koje su u farmerkama i starkama i koje ničim ne provociraju pa su "smarane"!? Isto tako i žene koje imaju 60, 70 i kusur godina...

Znaci da je pocinilac jos bolesniji,
i da sud treba da uzme uobzir kakve su to zene.

Mislim i da je to jedan pokazatelj.
Trezven covek nema sanse da siluje nekog, bez obzira na sve okolnosti.

Problematicna licnost ce mozda nasrnuti na mladju zenu, koja se rizicno ponasa i oblaci.

Ali na stariju zenu,koja nije atraktivna... moze jedino slucaj za prihijatrijsko lecenje.

krivac,ako dvoje i vise ucestvuju u sudaru,zakon ne moze da presudi svima sto ne znaci da je samo 1 krivac jer svi voze 200/h

Pa kod neporilagodjene brzine si onesposobljen hendikepom sporih motornih funkcija , i fizicki nisi sposoban da izbegnes sudar. Cak i da pocinis ubistvo , to je generalno ubistvo iz "nehata".

Dok silovanje iz "nehata" koliko znam ne postoji , i izazivao te neko ili ne , ti u svakom momentu imas dostupnu psihofizicku moc rasudjivanja da se zaustavis ako ti druga osoba da do znanja da ne zeli da ima nista sa tobom , i pruzi verbalni ili fiicki opor.

Ja verujem da verovatno postoje i neke apsurdne situacije "simuiranja" Boze moj , takvih stvari je uvek bilo i bice , ali ovo gore bi trebao biti neki sablonski primer.

Dama se na pr. sunča golišava u svom dvorištu....da li to znači da komšija može slobodno da je siluje? Eto,provocirala je voajera i siledžiju,sama je kriva....

To nije primer.

Osim da je to radila namerno da bi je taj isti komsija gledao :lol:
ali to je tesko dokazivo na sudu.

Provokacija je kada se osobe poznaju, druze.... Ona ga cima da se vidjaju, da je voza svojim kolima...
provokativno se oblaci, usko,tesno.... jaka sminka itd.
I onda je on napadne.... iako se nije izjasnila da zeli i kres.

To nije primer.

Osim da je to radila namerno da bi je taj isti komsija gledao :lol:
ali to je tesko dokazivo na sudu.

Provokacija je kada se osobe poznaju, druze.... Ona ga cima da se vidjaju, da je voza svojim kolima...
provokativno se oblaci, usko,tesno.... jaka sminka itd.
I onda je on napadne.... iako se nije izjasnila da zeli i kres
.

Misliš da to neandertalcu daje pravo manijačenja i iživljavanja?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back