silovanje .

silovanje po kazni treba izjednaciti sa ubojstvom ?

• da .

• ne .

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
koliko god pijan, uduvan ili nadrogiran ne mozes toliko promeniti svest.
Ne znam zasto odbacuejs ideju satansita, kad je to dokazano i postoji javno u najvisim krugovima sveta. (na primer Bohimian grove)

Zato što imam dobre razloge za to. Zločini počinjeni u ritualne svrhe su obično tetralni i vrlo očigledni. Što se satanista tiče (onih pravih) jeste da vole da orgijaju i putaju krv po svojim seansama, ali većinom i dalje zaju dokle smeju da idu, a da ne završe u zatvoru. Broj zločina tog tipa je minimalan. Ono što je češći slučaj je da se zločinci vade na ludilo, tipa "Isus mi je tako rekao" i slično.

što se tiče psihoaktivnih supstanci.... podcenjuješ moć tamne strane.....

Poenta horora je da iskusiš užas bez posledica. Horor kao kategorija je potpuno bezopasan. Mnogo opasniji su oni "realniji" filmovi koji govore o nasilju, na primer Rane zato što je mnogo lakše identifikovati se sa nečim realnim nego iracionalnim.

E sad pisati šta je njega navelo na onako brutalan čin, pogotovo reptili, HAARP, sekte, filmovi itd je po meni glupo. Najpre će biti da je u pitanju bilo previše alkohola, trave, agresije i povređene sujete.
koliko god pijan, uduvan ili nadrogiran ne mozes toliko promeniti svest.
Ne znam zasto odbacuejs ideju satansita, kad je to dokazano i postoji javno u najvisim krugovima sveta. (na primer Bohimian grove)
od trave i alkohola ne mozes toliko promeniti svest, al od sintetickih droga mozes...danas mozes svasta naci po ulicama i internetu, samo je pitanje koliko ko to podnosi i koja strana licnosti ce doci do izrazaja. ocigledno su oboje bili totalno otupeli na spoljasnje nadrazaje, jer bi prvo ta devojka osecala bol, bar donekle da nije u pitanju bilo nesto sto te dovede do toga da ne osecas svoje telo....a i toga ima.
Još da obrazložim svoj glas na anketi. Glasao sam protiv, jer je silovanje malo specifična kategorija zločina, odnosno, teško se može dokazati, a lako ga je lažirati. Ipak sa druge strane, postoje slučajevi kada je jedina primerena kazna za počinioca daleko iznad bilo kakvog zakonskog maksimuma, kao u ovom slučaju.
meni su dva forenzicara svojevremeno rekli da se silovanje vrlo lako dokaze kao i lazno silovanje. za slucaj pravog silovanja je bitno blagovremeno otici kod doktora, a slucaj laznog silovanja se lako otkrije zbog nedostataka fizickih dokaza po telu "zrtve", na sta se to tacno sve odnosi, to ne znam. zato neke zemlje laznu optuzbu za silovanje tretiraju istom kaznom koju bi pocinilac dobio za taj slucaj silovanja.

od trave i alkohola ne mozes toliko promeniti svest, al od sintetickih droga mozes...danas mozes svasta naci po ulicama i internetu, samo je pitanje koliko ko to podnosi i koja strana licnosti ce doci do izrazaja. ocigledno su oboje bili totalno otupeli na spoljasnje nadrazaje, jer bi prvo ta devojka osecala bol, bar donekle da nije u pitanju bilo nesto sto te dovede do toga da ne osecas svoje telo....a i toga ima.

meni su dva forenzicara svojevremeno rekli da se silovanje vrlo lako dokaze kao i lazno silovanje. za slucaj pravog silovanja je bitno blagovremeno otici kod doktora, a slucaj laznog silovanja se lako otkrije zbog nedostataka fizickih dokaza po telu "zrtve", na sta se to tacno sve odnosi, to ne znam. zato neke zemlje laznu optuzbu za silovanje tretiraju istom kaznom koju bi pocinilac dobio za taj slucaj silovanja.

eee znas kolko sam ja pokusavao, kokishka, krekishka, spidishka, ajsishka, ma nista. ni da me dirne. kao da sam popio limunadu :sad2:

Da, kada prijava usledi neposredno posle zločina. Ali najčešće nije tako. A ipak, šta ako ti tragovi (podlivi, modrice, ogrebotine itd) izostanu iz bilo kog razloga? Tu uvek nevin može da strada ili krivac da se izvuče....

Da, kada prijava usledi neposredno posle zločina. Ali najčešće nije tako. A ipak, šta ako ti tragovi (podlivi, modrice, ogrebotine itd) izostanu iz bilo kog razloga? Tu uvek nevin može da strada ili krivac da se izvuče....
mislim da nisu u pitanju samo modrice vec i povrede koje nastaju u slucaju silovanja u/oko vagine...ne mogu da prepricam tacne detalje sta i kako im treba da otkriju sta se desilo jer se ne secam, al koliko su mi objasnili lazno silovanje je vrlo lako dokazati.a sto se greski tice, jeste uvek mogu da se dese greske, isto tako su bili pogubljeni nevini ljudi u slucaju ubistava...pa to opet ne znaci da treba da se prestane sa istrazivanjem istih....

Back