Silovanje- bruka za zrtvu?

Meklaud

Iskusan
Poruka
6.000
Ovo je Srbija.Jako licemerna zemlja.Znam iz vidjenja devojku koja je bila silovana.Svi znaju o tome.Devojka je postena,mirna i nakon toga kad se to proculo,niko je ne zeli,u smislu da je ne muva, nema ponuda za vezu, drustvo i dalje ima, ali nije to vise kako je bilo pre.Verujem da muskarci na ovakvom mestu razmisljaju ovako i to im je verovatno glavni razlog ako uzmemo da mu se svidja i da i sam smatra da je postena- ''sta ce reci selo kad me vidi s njom'', ''kako se izboriti sa prostackim zapitkivanjem 'A jel znas da su je silovali? Jel ti rekla, jer smo culi da to krije.'',kao i eventualno javno ''bodrenje'' sto si s njom,kao uspeli ste da prebrodite predrasude :roll: Kakva je buducnost ove osobe? Verujem da iako ne izrazava posebno emocije da joj je u dusi i mislima pakao. Verujem i da se odseli odavde, zadrzali bi kontakt s njom da bi mogli i dalje da je olajavaju.
P.S. Da ne bude sad sprdnja- a sto je ti ne ozenis? kao prvo uzeo sam za primer, da pokazem koliko mi nismo mnogo dalji od neke Turske,Irana ili Albanije, devojka je 10-tak godina starija od mene, nije moj tip...
A sad da se nadjem u takvoj dilemi resavao bih u hodu u zavisnosti od slucaja,stvarno ne znam sta da kazem :confused:

kakvu dilemu bi imao? da budeš sa devojkom koja je žrtva silovanja? i zašto bi je imao? ono, izazivala je pa je neko silovao, šta će mi žena koja vrti repom itd?

što se ove priče iz posta tiče, to je dugotrajan proces edukacije kako bi se prestalo sa okrivljavanjem žena koje su žrtve seksualnih delikata, a na prvom mestu se u pravnim udžbenicima to mora srediti, eto bio je slučaj onog udžbenika kriminalistike na pravnom u Kg, gde autor okrivljuje žene što izlaze izazovno obučene ili same noću na ulicu pa ih neki mučenik zagoreli siluje..jbg izazivale.

Ovo je Srbija.Jako licemerna zemlja.Znam iz vidjenja devojku koja je bila silovana.Svi znaju o tome.Devojka je postena,mirna i nakon toga kad se to proculo,niko je ne zeli,u smislu da je ne muva, nema ponuda za vezu, drustvo i dalje ima, ali nije to vise kako je bilo pre.Verujem da muskarci na ovakvom mestu razmisljaju ovako i to im je verovatno glavni razlog ako uzmemo da mu se svidja i da i sam smatra da je postena- ''sta ce reci selo kad me vidi s njom'', ''kako se izboriti sa prostackim zapitkivanjem 'A jel znas da su je silovali? Jel ti rekla, jer smo culi da to krije.'',kao i eventualno javno ''bodrenje'' sto si s njom,kao uspeli ste da prebrodite predrasude :roll: Kakva je buducnost ove osobe? Verujem da iako ne izrazava posebno emocije da joj je u dusi i mislima pakao. Verujem i da se odseli odavde, zadrzali bi kontakt s njom da bi mogli i dalje da je olajavaju.
P.S. Da ne bude sad sprdnja- a sto je ti ne ozenis? kao prvo uzeo sam za primer, da pokazem koliko mi nismo mnogo dalji od neke Turske,Irana ili Albanije, devojka je 10-tak godina starija od mene, nije moj tip...
A sad da se nadjem u takvoj dilemi resavao bih u hodu u zavisnosti od slucaja,stvarno ne znam sta da kazem :confused:
Poštena? U Srbiji se satraše od udavanja neprobušene... omfg..:roll:

to moze samou selima,i zaostalim zajednicama,i ovog ima sve manje i manje...bar se nadam da idiota ima sve manje i manje..

- - - - - - - - - -

sad baš nešto razmišljam da li bi mi žene imale dilemu da budemo sa zdravim pravim heteroseksualnim muškarcem koga je silovao neki tip...

ako je uspeo da se izvuce iz tog pakla i ako nam je privlaca sto da ne...

- - - - - - - - - -

ja mislim da nije u pitanju bruka nego sazaljenje

ko zeli biti sa osobom koju sazaljevaju :confused:

a o tome razmislja samo osoba kojoj je bitno,najbitnije sta ce drugi da misle,i drugi su mu/joj ogledalo a samopouzdanje i samoljublje...
normalci ce da budu sa gore pomenutom ribom ako ih cini srecnim...:cool:

Tuzno....

Silovana osoba moze da se oporavi.

A deo oporavka je da pocne da prica o tome, i da ne drzi u sebi.
I da shvati nekako da to sto joj se desilo nije ni malo njena krivica, vec nesrecan sluchaj.

Ono o cemu ne pricamo nas ubija.

da li si silovana?
ukoliko nisi , ne lupetaj.
nema potpunog oporavka, samo krpljenje...

nesrecan sluchaj je kad neko pricha o nechemu shto ne zna
i ne ubija nas ono o chemu ne prichamo, traka je opasna , klizna i podlozna pogreshnim tumachenjima..
zapali svecu i nadji srecu :lol:

a tema... bzv , teshka i par stavki glupe da bih odgovorila..
ne pinkice, nisam silovana, ako to sledi, a cenim da ce uslediti....

Sta se desava u njenoj glavi zna samo ona.

Ovo sto sam podebljao je bitno. Ako je devojka takva kao sto kazes zasto bih je osudjivao zbog toga?
Desilo joj se nesto strasno tj. neki kreten joj je unistio zivot. Telo zarasta, dusa se tesko oporavlja.

Ne vidim sto bi bio problem, mada zna to da ostavi velike psihicke posledice, a nekom je to preveliki teret da se nosi sa time.
Znao sam devojku koja je silovana, i upala je ogromnu depresiju zbog toga, tesko je biti u vezi sa osobom koja je to prezivela.

No sada deluje dobro i ostavila je to iza nje posle ko zna koliko godina, sto je jedino bitno.

A ljudi kao ljudi, osudjuju licnu tragediju. Slicnim ocima gledaju nekog ko je iz rasturene porodice, ili ko ima neku bolest.

Ne mora da bude !
Neko je nekoga privoleo na sex
stavivši mu nož pod grlo !

U realnosti
samo se poigrao žrtvinim strahom,
a ustvari je nije ni pipnuo
( osim koitusa ).

Znači, kad tebi neko stavi nož ispod vrata to nije nasilje nego igra?

U kojoj dimenziji ti živiš?

Silovanje je prisilan čin. Zato se tako i zove.
A silovanje možeš izvrišiti samo uz korištenje tjelesnog i emocionalnog nasilja nad svojom žrtvom.

I onda mi reci da to nije za zatvor.

Back