Ljuba postvi temu opravdano, da se ne zaboravi, sto se sve dogadjalo u posljednjim ratovima. Zanemarujem gtramaticke greske i necu da ih komentarisem, cesto i ja pravim takve i slicne propuste.
U svakom slucaju, tema vrijedna paznje, ukoliko se ne koristi u propagandne svrhe, pogotovo pzivom na mrznju, od pojedinaca, pa tako nagbrajam:
Isti Ljuba, postavljac teme, u komentaru na zlocin umjesto uz potiv za zaljenje, u cemu mu se pridruzujem, poziva i na stranacka prepucavanja kao da u strankama koje ne cijeni nema postenih lčjudi, gdje mu se nemogu pridruziti.
Jedan drugi, da se ne vracam traziti ko, poziva na osvetu, a sta cemo ako neki radikalni islamista pozove na osvetu, za silovanje muslimanski. OSVETA- dokle, zar je taj siguran da se silovanja nece ponoviti i na jednoj i drugoj strani,. pa onda opet OSVETA.
O ovom i ovakvim slucajevima netreba cutati i neka se zna ali potiv na osvetu ??????
Neznam sta bih rekao.
Opet neko kaze: "To nikad nebi ucinio srpski vojnik". Slozio bih se s njim da je napisao "To nebi nikad ucinio castan srpski vojnik" i dodao to nebi ucinio niti jedan castan covjek bez obzira dali je vojnik i kojoj naciji pripada.
Izgleda; da sad netrazim, pisac recenice "To nikad nebi ucinio srpski vojnik" nezna da je neki dan srbin, vojnik osudjen u Hagu zua silovana izmedju kojih je jedna djevojcica od 12 godina.
Opet neki kaze: "..................... neodrziva BIH". Taj vjerovatno nije iz BIH i nije imao priliku upoznati kult komsiluka koji su gajili moji, i ptreci Srba iz BIH vjekovima, sa nekoliko izuzetaka u zlim vremenima, a zasigurno te zla vremena nikad nisu donosili casni ljudi iz bilo koje nacije. Nije li to nepostivanje vjerskih i nacionalnih tradicija u BIH kao i tradicije vlastitih predaka, ako je kojim slucajem isti Bosanac.
Ja kazem zao mi je sto se taj slucaj uopšte dogodio kao i drugi slicni slucajevi zlocina te i ne samo te vrste, i iskazijem iskreno zeljenje svim porodicama koje su tu zalost i tugu trpjeti. DA SE NE PONOVI !!!
Podrzavam sve one koji traze da se pocinioci svih zlocina uhapse i kazne a posebno silovatelji maloljetne djece. Sva su ona potpuno nevina i za takav cin bi trebalo uvesti smrtnu kaznu a ako to nije moguce, svaki od silovatelja bi trebao dobiti dozivotnu robiju.