Silmarilion

Blah, ja to ne bih volela.
Mnogo mi je lepse da zivim sa slikama u svojoj glavi.
Mada su LotR filmovi ok ispali sto se scenografije i fotografije tice, ostalo je malo bzvz. Mislim ja volim filmove, ali ekranizovati knjigu je malo smesan posao.
Sto se Silmariliona tice, nesto sam bila smorena dok sam ga citala, jedva sam izdrzala...

Mislim da to ne bi moglo da se izvede, jedino da izbace gomilu stvari, a opet bi im trebalo mali milion glumaca!Opet ljudi koji nisu citali knjigu ne bi nista skapirali...mislim da ne moze!

Majesty Of The Nightsky:
Blah, ja to ne bih volela.
Mnogo mi je lepse da zivim sa slikama u svojoj glavi.
Mada su LotR filmovi ok ispali sto se scenografije i fotografije tice, ostalo je malo bzvz. Mislim ja volim filmove, ali ekranizovati knjigu je malo smesan posao.
Sto se Silmariliona tice, nesto sam bila smorena dok sam ga citala, jedva sam izdrzala...
Slike u glavi posedujes i bez knjiga...

Ma nema sanse iz vise razloga

1:Ko bi bio glavni lik
2:Kako bi oni uspeli vremenski da povezu Feanorovu Pobunu,Podvig Berena i Lutijene,Turina i Pad Gondolina
3:Knjiga ima dosta likova (Mali milion) a svaki of njih je vazan tako da bi tu doslo do velikih izmena sto bi uticalo na kvalitet ekranizacije romana
4:Sama imena likova su slozena i slicna medjusobno sto bi za one koji nisu citali roman predstavljalo veliki problem jer veliki je broj onih sto mesaju Saurona i Sarumana a daleko ce biti veci kada se pojave imena kao sto su Fingolfin i Finarfin,Hurin i Huor,Turin i Tuor,Turgon i Tingol
a da ne pominjem kako ce da uspeju da objasne sta su Teleri,Noldori,Vanjari,Avari....

A Hobbit?
za njegovu ekranizaciju ne vidim veće prepreke.
Doduše imena patuljaka jesu slična(Oin i Gloin etc.) ali ne toliko kao u Silmarilionu.
Kakav bi to film bio...kreću mi suze kada pomislim na Bilba samog u vilenjačkim tunelima ili na borbu pet armija sa sve orlovima.
Pa scene odbrane grada od zmaja...divno.
Voleo bih da vidim na velikom ekranu nadmudrivanje zagonetkama izmedju Bilba i Goluma.
Izgleda mi izvodljivo.

father:
A Hobbit?
za njegovu ekranizaciju ne vidim veće prepreke.
Doduše imena patuljaka jesu slična(Oin i Gloin etc.) ali ne toliko kao u Silmarilionu.
Kakav bi to film bio...kreću mi suze kada pomislim na Bilba samog u vilenjačkim tunelima ili na borbu pet armija sa sve orlovima.
Pa scene odbrane grada od zmaja...divno.
Voleo bih da vidim na velikom ekranu nadmudrivanje zagonetkama izmedju Bilba i Goluma.
Izgleda mi izvodljivo.
Bilo je neke price na forumu da se hobit vec priprema, videcemo...
U svakom slucaju je isvodljiviji od Silmariliona jedno 100 puta! :wink:

Jedina stvar sto fali Hobitu za ekranizaciju je romansa.U Gospodaru su to bili Izildur i Aruena ko bi to bio u Hobitu?Mozda Golum i njegova riba sto je ulovio u pecini.Suvise hladno.
E a da li je neko citao baladu o Aldarionu i Erendisi iz drugog razdoblja.To bi bio lep film samo sto bi imao tuzan kraj.

father:
Sentimentalna budala:

Cekaj,pricamo o istoj knjizi?
Hobbit,jedna od najtoplijih prica ikada ispricanih...hladna.
Ma daj...
Mislis ako nema romanse,knjiga automatski postaje hladna...argument ti je na nivou.

Pogresno si me shvatio.Mislio sam kakav bi film izgledao u ocima onih koji u zivotu knjigu nisu uzeli u sake.
Drugo pokusaj docaravanja prijateljske topline izmedju Froda i Sema je ispao malo preteran.Jer ja sam tokom njihovih "toplih" dijaloga samo cekao kad ce da pocnu da se ******e.
Mada je rezija u Gospodaru bila dobra u odnosu na ono sto sam ja ocekivao a to je da ce dodati bar jednog Amerikanca(crnju koju ce da igra Vil Smit) i koji ce da nauci narod srednje zemlje Americkom nacinu zivota. :wink:

Sentimentalna budala:
Jedina stvar sto fali Hobitu za ekranizaciju je romansa.U Gospodaru su to bili Izildur i Aruena ko bi to bio u Hobitu?Mozda Golum i njegova riba sto je ulovio u pecini.Suvise hladno.
E a da li je neko citao baladu o Aldarionu i Erendisi iz drugog razdoblja.To bi bio lep film samo sto bi imao tuzan kraj.

mislish aragorna?

Film bi mogao da se snimi ako se uzme jedna od priča iz Silmariliona tj. gomila filmova o svakoj priči po jedna.
Ja sam čuo da Jackson snima Hobita odmah posle King Konga što znači da je snimanje možda već počelo.

pa sve u svemu koliko god se cekalo vredece!!!!
ja mislim da je jackson tek sad dorastao (posle ekranizacije LOTR-a) jednom zadatku kao sto je Hobbit!!!! :D

ne mislim da je tesko ali smatram da je knjiga manje vise vrednija od gospodara uopste: ima malo opusteniju, i ne tako zapletenu pricu... a i zeleo bih videti kako bi Jackson uradio onaj rat na kraju knige....
i da odgovorim na temu Silmalirion bi bilo NEMOGUCE EKRANIZOVATI :cry: mislim sa tolikom kolicinom likova i informacija neko ko nije citao knjigu bi trebalo da sedi u bioskopu i hvata beleske ili tako nesto.... :lol:

Back