Silikon

WinteRborN

Aktivan član
Poruka
1.530
Treba mi strucni savet. Da li se i cime moze razrediti silikon acetat (onaj koji se kupuje u tubama, koriste ga staklorezci itd) pa da bude viskozniji? Da se posle moze koristiti na slican nacin kao i lak a da se kasnije "stegne" isto kao i da nije razredjivan.
Uopste se na razumem u hemiju pa bih zamolio nekoga ko zna neka napise ovde.

Hvala unapred :D

Treba mi strucni savet. Da li se i cime moze razrediti silikon acetat (onaj koji se kupuje u tubama, koriste ga staklorezci itd) pa da bude viskozniji? Da se posle moze koristiti na slican nacin kao i lak a da se kasnije "stegne" isto kao i da nije razredjivan.

Vise je to fizika, ta viskoznost i to :)
Treba nam neki vise tehnicar nego hemicar :)

razredjivaci upravo i sluze za regulisanje viskoziteta, naravno, ne menjajuci osnovna svojstva jedinjenja koje se razredjuje.sudeci po onome sto sam ucila o razredjivacima, mozes da svratis do neke farbare ili neke dobro opremljene prodavnice koja ima te stvari, i da kupis etanol ili recimo aceton.
doduse, voda isto tako moze posluziti, ako ne uspes da nadjes nista drugo, ali opste je poznato da su alkoholi i ketoni odlicni rastvaraci i razredjivaci, pored drugih jedinjenja koja ne bih sad da spominjem jer bih se raspisala mnogo...
pozdrav :)

najbolje bi bilo da nadjes xylen ili toluen (najcesce se nalazi u razredjivacima) - oni ce ti dati najbolje rezultate. Pitaj u boljoj farbari za razredjivace na bazi toluena ili xylena...

Back