Siledžija od 7 godina

bullying je veliki problem. vidim svi ste osuli paljbu po sistemu i profesorima, a ustvari najveći krivac je upravo dete koje maltretira (manite me priča da dete ne može da bude zlo) pa onda njegovi roditelji koji su ga pogrešno (ili nisu uopšte) vaspitali.

- Mislim da postoje tri razloga zašto je to dete takvo, a to su:
a) i samo je žrtva konstantnog zlostavljanja od najranijeg detinjstva
b) mali gad je rođeni sadista, psihopata u povoju
c) to je razmaženo deršte kom je sve dozvoljeno i koje ne zna za granice
upravo tako

Mozda to ni ne bi bilo lose .Obicno su djeca tih vaspitacica najlosije vaspitana .Inace te vaspitacice samo gledaju
kako da organizuju neki izlet za djecu , da se tu ogrebu za besplatan izlet . Djeci je inace svejedno da li ce ici na
Zlatibor ili u obliznju sumu !

Хахаха, нема већег уживања него излежавати се на златиборској трави са 30 седмогодишњака око себе! :rotf::rotf::rotf:

''Ко није водио децу на загребачки велесајам - тај не зна шта је патња!'' :rtfm:

Meni se javlja da je klinac nasilnik dete koje fizički maltretiraju roditelji. Ili psihički što je još gore. Pa se on onda iživljava na svojim vršnjacima.
Treba psiholog škole da razgovara sa roditeljima.

Da je moje dete maltretirano ja bih mu rekla da se suprotstavi. Na isti način. Da neću više da mi se žali nego da se izbori za sebe.
Zapravo, već sada to učim mog klinca od 5 godina. Ne sme nikoga da dira, ali da neću ni da se tužaka nego da uzvrati nasilnicima istom merom.

Прошле недеље сам била члан интерресорне комисије за једно дете из мог разреда. Дете је хиперактивно, али је много већи пробем што је насилник, класичан - искаљује се на млађима и слабијима од себе, а при томе не разликује добро и зло, није свестан последица, не поседује ни трачак емпатије...:( Буквално сваког дана одахнемо ако још никог није убио! :confused:
А на комисији чујем његову животну причу и породичну ситуацију....
У каквој породици и условима одраста то дете - па није могао боље ни испасти!:sad2:
Ја сам пола сата плакала кад сам дошла кући, од беса, од немоћи што не могу да му помогнем, што му је живот већ зацементиран у 12. години живота, због тога шта све гледа и како одраста... Страшно, страшно је то како судбина рођењем баци некога у ткаву средину из које нема шансе да изађе здрав и нормалан...:sad2:

Ma to nije nista, znam za slucaj da je klinac u drugom osnovne doneo caletov pistolj u skolu ( napunjen )...

A ovog malo nalupati kajisem po dupetu pa ce valjda biti miran mesec-dva, ako krene po starom opet al sledeceg puta daleko ozbiljnije, tako da 2 meseca nije u stanju da sdne ili spava na ledjima, ako i treceg puta e onda roditelje nalupati pa oduzeti dete i stavitii ga u popravni dom gde ce njega malo da zlostavljaju...

А лупање каишем тако да два месеца није у стању да седне или спава - није злостављање?????:sad2:

Што волим ове противнике насиља који кажу
''Треба заклати и извадити црева свакоме ко није за мирољубиво решавање проблема!'' :roll::zcepanje:

Деца која су васпитавана овим методама најчешће су она која другу децу гурају у ве-це шољу!
Злостављано дете се врло често изроди у злостављача, јер само тај језик разуме!

Да је твоје дете гурнуло неког у ве-це, да ли би га излемао каишем?

Pa, vidi, ja sam itekako "popio" kaiša kao klinac, i ne smatram se zlostavljanom osobom. Nikada to nije ostavilo takve tragove na moju psihu da nekoga zlostavljam. Imam 40 godina i dvoje dece. Obe sam jako retko udario, i to je više bilo da ih pucnem simbolično po guzi, ne da zaboli, ali ja imam dobru decu, a ja sam bio mali divljak, i da nije bilo ćaletovog kaiša mislim da bih danas bio u zatvoru, umesto što sam ugledan građanin, porodičan čovek i pažljiv muž i otac. Nekada su sva deca bila vaspitavana batinama, pa je svet opstao, a nismo se pretvorili u monstrume psihopate. Jedno je kazniti umereno i zasluženo, a drugo tući decu iz obesti i zbog svoje nervoze sa kojom deca nemaju veze.

Poslednja izmena:
Прошле недеље сам била члан интерресорне комисије за једно дете из мог разреда. Дете је хиперактивно, али је много већи пробем што је насилник, класичан - искаљује се на млађима и слабијима од себе, а при томе не разликује добро и зло, није свестан последица, не поседује ни трачак емпатије...:( Буквално сваког дана одахнемо ако још никог није убио! :confused:
А на комисији чујем његову животну причу и породичну ситуацију....
У каквој породици и условима одраста то дете - па није могао боље ни испасти!:sad2:
Ја сам пола сата плакала кад сам дошла кући, од беса, од немоћи што не могу да му помогнем, што му је живот већ зацементиран у 12. години живота, због тога шта све гледа и како одраста... Страшно, страшно је то како судбина рођењем баци некога у ткаву средину из које нема шансе да изађе здрав и нормалан...:sad2:

Dirljivo. A da li si plakala zbog te zamalo ubijene dece koja su iz finih porodica, koja nikom nista nisu lose uradila, a koja su nevine zrtve tog malog nasilnika? Sta cemo sa tom decom koju svakodnevno kinje i tuku i posledica na njihovu psihu, sta ce biti sa njima kao zrtvama dugogodisnje torture, da li od njih mogu ispasti zdravi ljudi? U pozadini klinaca nasilnika su uglavnom dve verzije, ili tuzne price ili jaka ledja, ali me iritira ta doza razumevanja prema njima, ta zelja da im se pomogne, ta blagonaklonost i odsustvo bilo kakve kazne zato sto su mladi i "nasa deca". Uvek se vise okrecemo tim problematicnim i na njih se trosi vreme i energija, a zrtve neka same sisaju svoje rane, povlace se u sebe, smisljaju kako da se odbrane ili da mozda i oni postanu nasilnici jer tako dobijaju paznju?

Poslednja izmena:
Хахаха, нема већег уживања него излежавати се на златиборској трави са 30 седмогодишњака око себе! :rotf::rotf::rotf:

''Ко није водио децу на загребачки велесајам - тај не зна шта је патња!'' :rtfm:

E toga se setim kad god na sednici cujem da je 4 tacka dnevnog reda ekskurzija :)

Reci cu samo/dete na agresiju reaguje agresijom.Klinac ima takav model kod kuce,verovatno gleda ili trpi nasilje..ili se takvo ponasanje vrednuje kao pozeljno u njegovoj porodici.Sve u svemu,naisla sam na gomilu dece mladje od sedam godina koja su mahnito agresivna,i kod koje nista ne pali osim uzvracanja agresije,ali time se samo stvara zacarani krug.

PRVAK NASILNIK: GURAO MI DETE U WC ŠOLJU!

verovatno ste pročitali ovo

zanimaju me 3 stavri:
- šta mislite da je dominantan faktor za stavrnje takve agresije i odsustva osećaja za druge
- da li je čak i bolje biti nabusit i tough još od klinaštva za preživljavanje u ovoj sredini
- kako biste vi postupili u slučaju da je a) vaše dete zlostavljano i b) kao roditelj deteta u tom razredu koje samo nije u problemu, ali problem je za druge
Ne moš reći da nije u problemu dok se tako ponaša, morao je videti od nekoga. Dakle, ili je neko isto tako i njega, ili je beskonačno razmažen do nivoa retardacije (ostao je negde u tri godine kada deca ne razumeju "ne smeš" pa je drugi klinac za njega isto što i bubašvaba).

Dirljivo. A da li si plakala zbog te zamalo ubijene dece koja su iz finih porodica, koja nikom nista nisu lose uradila, a koja su nevine zrtve tog malog nasilnika? Sta cemo sa tom decom koju svakodnevno kinje i tuku i posledica na njihovu psihu, sta ce biti sa njima kao zrtvama dugogodisnje torture, da li od njih mogu ispasti zdravi ljudi? U pozadini klinaca nasilnika su uglavnom dve verzije, ili tuzne price ili jaka ledja, ali me iritira ta doza razumevanja prema njima, ta zelja da im se pomogne, ta blagonaklonost i odsustvo bilo kakve kazne zato sto su mladi i "nasa deca". Uvek se vise okrecemo tim problematicnim i na njih se trosi vreme i energija, a zrtve neka same sisaju svoje rane, povlace se u sebe, smisljaju kako da se odbrane ili da mozda i oni postanu nasilnici jer tako dobijaju paznju?

Бојим се да си ме само делимично разумео.
Но, разумљиво, јер нисам исписала целу причу.
Ја се управо годинама борим са системом и институцијама да бих заштитила осталу децу од њега и њему сличних!
Тако је, коначно, и доспео до интерресорне комисије, јер тражимо да се он удаљи са наставе, да полаже разредне испите, баш због остале деце....
А има све могуће казне које може да има, потегли смо све могуће полуге које су нам на располагању, али не можемо мимо закона...:( Нико се не понаша благонаклоно према њему нити му гледа кроз прсте...само сам констатовала да је и то дете жртва, и да није он сам од себе постао такав...али последице свакако мора да сноси, ту нема спора!

Back