Sigurnost

Mali čičak

Stara legenda
Poruka
77.633
U nasem gradu sve je vise kradja, obijanja, vandalizma.
Zadnjih mesec dana obijene su tri kuce u nasem naselju.
Naprave haos i odnesu kuhinjske aparate i laptopove, teh.opremu uglavnom, mada i gluposti tipa cokolade.
Pre par nedelja nasem komsiji. Pre par dana jednim prijateljima.
Vidim da su ljudi u strahu, kako i da ne budu. Sam osecaj da ti je neko usao u kucu, da te je pratio, odvratan je.
Pritom to su cinili dok su ukucani bili u setnji ili kod prijatelja(nisu otisli na godisnji itd...)
Vec duze vreme se u selu odakle su nasi, krade meso i sve iz dvorista.
Sve vise ljudi je u strahu, osecaj je sugav, samo cekas kad ce kod tebe da udju.

Da li u vasem mestu ima lopova?
Da li se osecate sigurno?
Kako biste se branili da naidjete na lopova?

Naprave haos i odnesu kuhinjske aparate i laptopove, teh.opremu uglavnom, mada i gluposti tipa cokolade.
Vidim da su ljudi u strahu, kako i da ne budu. Sam osecaj da ti je neko usao u kucu, da te je pratio, odvratan je.
Pritom to su cinili dok su ukucani bili u setnji ili kod prijatelja(nisu otisli na godisnji itd...)
Sve vise ljudi je u strahu, osecaj je sugav, samo cekas kad ce kod tebe da udju.

i vi takvi imate potrebu da se otcepljujete od nekoga? :lol:

Ја не станујем у циган-мали, имамо интерфон и камере на пет места у згради.
Ne stanujemo ni mi.
bogami kamere i dresirane rotvajlere da nabacite,i to gladne
Kako to kamere i psi mogu pomoci?
Kamere se lako srede a psi otruju.
Sinoc su u selu jednom coveku otrovali psa i ukrali 3 zaklana praseta.

Drzava te krade 345 puta vise od najveceg lopova.
Da dodje lopov i da vam opljacka pola stvari u kuci, to je 20 puta manje od onoga koliko vas je drzava opljackala.

...mi imamo kamere, a imamo i komsinicu koja je kao sigurnosni uredjaj, ta sve vidi i ko je usao i ko je izasao...i ko se uselio/iselio...nema toj
nista ne promice....za sad ne znam da se desavalo tako nesto u zgradi...pu, pu, ni nece valjda....znaju i lopovi gde ce...ovde sve sirotinja penzionerska
nema za sta pas da ih ujede.....ovo sto imaju potice od pre onog rata, a nekima i ranije...sve starudija sve zajedno sa gazdama....:mrgreen:

Drzava te krade 345 puta vise od najveceg lopova.
Da dodje lopov i da vam opljacka pola stvari u kuci, to je 20 puta manje od onoga koliko vas je drzava opljackala.
Kakve to ima veze sa osecajem nesigurnosti u svom gradu u svojoj kuci?
Kada te pokradu, zoves policiju i prebacuj im negativnu energiju kako su nesposobni drzavni paraziti koji nista ne rade, u tom kontekstu nesto.

I kako ce to ikome pomoci?

Back