Sigurnosni pojas

gost 129086

Buduća legenda
Poruka
27.221
Meni nije baš prijatno kada stavim pojas jer me jako stežu, pokušavam da ga olabavim ali opet me stežu, automatski su tako podešene.

Videla sam negde jedan video, vozač stavlja malog plišanog medu na grudi ili rame da malo olakša, ideja nije loša. Može to da bude jak sunđer, mali peškir,....

Vaše mišljenje i iskustva?

Meni nije baš prijatno kada stavim pojas jer me jako stežu, pokušavam da ga olabavim ali opet me stežu, automatski su tako podešene.

Videla sam negde jedan video, vozač stavlja malog plišanog medu na grudi ili rame da malo olakša, ideja nije loša. Može to da bude jak sunđer, mali peškir,....

jednostavno je..samo usmeriti putanju pojasa gde ti najvise odgovara........:lol:

Obrati paznju malo kako pises.:) Treba da pise steze i podeseni.
Koliko samo puta vidim da ljudi napisu kako "sumljaju"!!! Pa jel se kaze "Sumlja" ili "Sumnja"????
Sto se tice pojasa da smo bili pametni i udruzili se u startu sad niko ne bi bio obavezan da ga stavlja. Meni licno pojas smeta a jos sam imao i saobracajku i to doooobruuuu gde nisam nosio pojas i nista mi nije bilo. Ko zna sta bi bilo da sam nosio pojas tada.
Imas da kupis one nazovimo trake koje se stave oko pojasa da manje zuljaju. Samo nemoj da si ko moja kuma koja mi je dugo govorila kako je pojas "prekla" a nije znala da ima da se podesi njegova visina.:)

Neverovatno je ,ali ja dok ne stavim pojas osecam se ko kauboj bez pistolja.Kao nag da sam.
Mislim da je to stvar navike.Dugo sam bio napolju i pojas se sam po sebi podrazumeva,niko ne komentarise da li treba ili ne treba,smeta,ne smeta...jednostavno to ti je ritual,prvo pojas pa palis auto.
I ja bez pojasa sad ne znam kako bih vozio,nekako mi duva,imam utisak da bih ispao iz kola bez njega.Navika je jako gadna stvar...

9844043b66449bd33415a67ccb6fc7e9-t-shirt-decorated-with-fake-seat-belt.jpg

Koliko samo puta vidim da ljudi napisu kako "sumljaju"!!! Pa jel se kaze "Sumlja" ili "Sumnja"????
Sto se tice pojasa da smo bili pametni i udruzili se u startu sad niko ne bi bio obavezan da ga stavlja. Meni licno pojas smeta a jos sam imao i saobracajku i to doooobruuuu gde nisam nosio pojas i nista mi nije bilo. Ko zna sta bi bilo da sam nosio pojas tada.
Imas da kupis one nazovimo trake koje se stave oko pojasa da manje zuljaju. Samo nemoj da si ko moja kuma koja mi je dugo govorila kako je pojas "prekla" a nije znala da ima da se podesi njegova visina.:)

Pojas je tako podešen da bude jak i zato steže, često ga držim podalje od moje grudi ili rame. Što se tiče pravopisa, niko nije savršen, svi greše pa i ja; bitno je razumevanje, prihvatanje i lepo druženje. Ne daj da te sablazni neka sitnica. ;) Ja kao mala, ja i moji smo imali malu saobraćajku, ja sam bila pozadi i sedela na sredinu sedišta i otac naglo zaustavio kola, ja sam pala ispod volana i završila pored očeve noge na kočnicu! Sva sreća da menjač nije slomio. Ipak, po meni je bolje imati pojas. U to vreme pojas nije postojao. Danas, kada sedim i namestim, potrudim se da olabavim pojas što moguće, ma koliko olabavila uvek me steže, ppfff i tako sad moram na to naviknem. :aha:

Neverovatno je ,ali ja dok ne stavim pojas osecam se ko kauboj bez pistolja.Kao nag da sam.
Mislim da je to stvar navike.Dugo sam bio napolju i pojas se sam po sebi podrazumeva,niko ne komentarise da li treba ili ne treba,smeta,ne smeta...jednostavno to ti je ritual,prvo pojas pa palis auto.
I ja bez pojasa sad ne znam kako bih vozio,nekako mi duva,imam utisak da bih ispao iz kola bez njega.Navika je jako gadna stvar...

Dok se približim kući, i kada sam van saobraćajnog prometa, ja pustim pojas i tako se time ne zamaram da se držim pojas po svaku cenu, bitno je da su stopala uvek budu na 'gotovs'. ;) A naviku možeš menjati, nije teško. I mene smeta ventilatori u auto, što duvaju u mom pravcu pa ih usmerim u drugom nek duva koliko hoće. :D

:zcepanje: :ok:

Ima li još ovakve slike? ;)

Poslednja izmena:

Ma nisi razumeo, stezu je jer je neki majstor lose podesio silikone :P Dakle, nije problem u pojasu, nego u podesavanju :D

PS

Da si izleteo kroz soferku video bi da li je pojas potreban ili nije.

A kako bi inače bilo drugačije? :think:

Pa sta da kazem... velika je razlika u polozaju (sedenja i) pojasa kod nekog od 1,65 i nekog od 1,90. Preko stomaka pojas ide vrlo slicno, ali gore... to zavisi od polozaja sedista, ali moguce i od modela auta. Modeli sa troja vrata imaju stub (i pojas) pomeren u nazad u odnosu na kombinaciju sa petoro vrata.

Ja bih rado da ti pregledam taj pojas...zajedno sa tobom...da vidim gdje je tu problem :think: :rumenko:

Možeš da pregledaš odnosno gledaš ali tvoji prsti što dalje od mene. :nono3:

Pa sta da kazem... velika je razlika u polozaju (sedenja i) pojasa kod nekog od 1,65 i nekog od 1,90. Preko stomaka pojas ide vrlo slicno, ali gore... to zavisi od polozaja sedista, ali moguce i od modela auta. Modeli sa troja vrata imaju stub (i pojas) pomeren u nazad u odnosu na kombinaciju sa petoro vrata.

Većina automobila su prilagođena za ljude normalne visine dok oni 'visoki' su ređe, i njima nije lako. Izgleda da nisu isti modeli sa troja ili petoro vrata, odnosno od proizvođača.

Većina automobila su prilagođena za ljude normalne visine dok oni 'visoki' su ređe, i njima nije lako. Izgleda da nisu isti modeli sa troja ili petoro vrata, odnosno od proizvođača.

Naravno, na istom modelu, u 3-vrata verzijama je stub iza vozackih vrata 10-15 cm pomeren unazad u odnosu na verzije i 5-vrata, sto doprinosi da ti pojas bude 15 cm iza sedista umesto pored njega - sto daje veci "unazad" ugao... i posledicno stiskanje. Mozda imas slucaj da ti je sam gornji deo sedista totalno uspravno, zavali se malo.
Vozio sam danas, bas sam pogledao kako pojas stoji... iznad stomaka pa preko ramena ka stubu pojas se savio mozda 10 stepeni. Osecam da je tu, ali to ni izdaleka nije problem.

Poslednja izmena:

Back