Shta radite...

• Začetnik teme Začetnik teme Oranz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
dolar npr ako imas vise od polanovcanice vazi, a ove nase budjave grrrr
podignem na bankomatu(muzeva karica, pa mi ne bi dali na salteru) i udjem u banku da platim racun, ona da me pojede kakve su mi to pare, reko sada sam ih uzela iz vaseg bankomata i osujem ja po njima :D

kad vam uvale novac koji je oshtecen...iscepan,fali parche ili vishe nije u upotrebi

elem,imam jedan mali novchanik koji sluzi za hitne sluchajeve
u njega mecem sitne pare,20.50 nekad i 100din
pado u nesvest kad vido da je novchanica skroz shebana
50din...reci ce neko i nije neka lova
i nije ali kad ti treba kao meni tada...bash sam poshizela
...jer za tu malu paru mosh da kupish kilo leba
rotkice ili salatu,voznu kartu...i na koncu zashto da me neko zezne...to su moje pare
u radnji ili na pijaci niko ti nece dati nishta za dzabe,morash imati tachan iznos
doshlo mi da pazljivo izlepim selotejpom i da se napravim luda...

shta vi radite u tim situacijama?
ostavim na stranu, tipa neka fioka i onda vremenom i zaboravim da je tamo...kad je pronađem, pokušam da je uvalim u prodavnicu, ako ne upali pravim se blesav, kao nisam primetio...

100 din. sitno :sad2:
i'am ja novčanik u koji ubacujem sitno, dinar, dva pa i 5 i 10 i 20 ponekad
a za ove oštećene
pa najjače kad odeš sa istim parama u istu prodavnicu
i neće da ih prime
ma nemoj, a možeš da ih uvališ :roll:
ne znam, u poslednje vreme mi ne uvaljuju ništa
a ako probaju, tražim druge :(
i da
svakog dana
prodavačica: nemam dinar dva tri
meni ako recimo bude račun 1023 din.
a ja kod sebe imam samo 1000
upisaće da sutra vratim 23 din.
a ne 20
od sad više nema "nema veze"
daj upotrebljive pare do poslednjeg dinara
ako mogu ja tako, mogu i oni

meni se dešavalo da mi daju oštećenu kao kusur i posle odem i plaćam tom istom u toj istoj prodavnici i neće da je primi...i dođe mi da je zadavim tamo preko šaltera...
misim ko me jebbe kad sam tupson koji je prihvatio takvu novčanicu...al eto...zadavio bi je...

ne znam je li to profesionalna deformacija, ja da radim na takvom mestu, bilo bi mi glupo da uvaljujem tak'e pare
ali nema dvostrukih standarda k'o oni što vole
'nači, ne uvaljujem oštećen novac
ali ni ne primam isti
ako uvaljujem, onda prihvatim
a ne uvališ pa se praviš lud, odluči se, alo

у последње време све плаћам картицом, па немам тих проблема
али раније и ја сам пиздела збох оваквих ствари
често, на каси због журбе и не гледам , не загледам детаљно какву су ми новчаницу дали
а што кажете после, у тој истој продавници не примају
само, мени није јасно како се њима не исплати да скупе оштећене новчанице и све замене
мрзи их шта ли
иначе, знам да Комерцијална банка прима оштећене новчанице, не примају све банке

kad vam uvale novac koji je oshtecen...iscepan,fali parche ili vishe nije u upotrebi

rotkice ili salatu,voznu kartu...i na koncu zashto da me neko zezne...to su moje pare
u radnji ili na pijaci niko ti nece dati nishta za dzabe,morash imati tachan iznos

obichno tek kasnije primetim...
prosledim dalje..

Ako fali deo, odsečem parče novine pa zalepim selotejpom poleđinu. Onda malo zaprljam grafitnom olovkom. Nisam skoro, ali radila sam to više puta.
Prošle godine sam u nekom džepu našla papirnu novčanicu od 20 din na kojoj piše Jugoslavija. Umešam je ja u druge, pa krenem da kupim sladoled. Kad tamo, baba primeti... Jedva sam je uvalila posle nekom.:lol:

A jednom su mom mužu u banci uvalili falsifikovanu hiljadarku, i to sam tek ja kod kuće primetila. Bila je kao zidni kalendar. Naravno da su je primili nazad, i to tek u ponedeljak, jer je on dobio u petak uveče. Nisu se ni bunili, jer su verovatno znali, njih dvoje su se najpre domunđavali, i primili.
A jednom sam oprala 50 dinara, jedva se videla ljubičasta boja. Bez problema su mi je primili u trezoru, uz komentar da je zabranjeno pranje novca.:lol:

E danas sam se bacila u akciju:lol:pijac je def.mesto gde se valja sva ta lova...dobila kao kusur dve od 200din,jednu dala za kajmak a drugu za jaja...kad cura kaze zao mi je ova sva izlepljena ne mogu da primim...vratim ja film unazad,uzmem pare i odnesem na tezgu gde su mi vratili kusur...dali mi drugu naravno, a ja u sebi mislim fala Bogu josh nisam krechana:lol:

Јуче сам увалио 100-ку до пола поцепану, пола је висило очигледно, жене су некако толерантне кад виде ваког господина ко што сам ја, све примају.
Могу да платим осмехом -нема проблема :)))))))))

Odem do ekipe u obliznjoj kladzi i zamenim to ili investiram na licu mesta.

novcanice kod nas su u prilicno losem stanju, sto rece vec neko pogledam da li sam dobila tacno, a ocuvanost novcanica ne zagledam i nisam nikada imala problema... sta dobijem to i dajem, i u krug...
nego htela sam reci o onom sitnom, metalnom novcu -onom tzv. ne treba kusur
kod prijatelja smo videli "patent" flasa od vode (knjaz 1,5 l) pretvorena u kasicu prasicu ... probali i flasa napunjena novcicima od 1, 2 i 5 din sadrzi celih 8 000 din. konkretno mi smo je punili od oktobra do nove g. od tad ne ostavljam nikakav kusur. uredno cekam svojih 1, 3, 5...

...i ja uredno chekam kusur...dinar po dinar pogacha,ili ti ta tvoja flasha od 8.ooo din...:lol:

- - - - - - - - - -

znachi da pochnem da se kladim...:think:
Ne moras ako ne zelis, dovoljno je da zamolis neke od cura koje rade na salterima kao operateri da ti zamene neispravne novcanice za ispravne, verujem da ce ti izaci u susret, u kladionicama su svakakve novcanice u opticaju, novac stalno cirkulise i ne gleda se kakav je, uostalom kad je pohaban bar znaju da nije lazan.

A jednom su mom mužu u banci uvalili falsifikovanu hiljadarku, i to sam tek ja kod kuće primetila. Bila je kao zidni kalendar. Naravno da su je primili nazad, i to tek u ponedeljak, jer je on dobio u petak uveče. Nisu se ni bunili, jer su verovatno znali, njih dvoje su se najpre domunđavali, i primili.
A jednom sam oprala 50 dinara, jedva se videla ljubičasta boja. Bez problema su mi je primili u trezoru, uz komentar da je zabranjeno pranje novca.:lol:

а новац би требало да буде водоотпоран

Back