Shta radite...

• Začetnik teme Začetnik teme Oranz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Oranz

Elita
Poruka
24.257
kad vam uvale novac koji je oshtecen...iscepan,fali parche ili vishe nije u upotrebi

elem,imam jedan mali novchanik koji sluzi za hitne sluchajeve
u njega mecem sitne pare,20.50 nekad i 100din
pado u nesvest kad vido da je novchanica skroz shebana
50din...reci ce neko i nije neka lova
i nije ali kad ti treba kao meni tada...bash sam poshizela
...jer za tu malu paru mosh da kupish kilo leba
rotkice ili salatu,voznu kartu...i na koncu zashto da me neko zezne...to su moje pare
u radnji ili na pijaci niko ti nece dati nishta za dzabe,morash imati tachan iznos
doshlo mi da pazljivo izlepim selotejpom i da se napravim luda...

shta vi radite u tim situacijama?

Imala sam situacije da mi vracaju pohaban novac i trazila sam da mi zamene nvcanicu. Zanimljivo je da se u menjacnicama uopste nisu bunili, dok u trgovinama jesu. Desavalo mi se da je u pitanju novcanica od 1000 dinara i da se objasnjavam sa kasirkom. Ako bas nece onda trazim da vidim sefa i zadrzavam ceo red gnevnih kupaca. I bas me briga.

Imala sam situacije da mi vracaju pohaban novac i trazila sam da mi zamene nvcanicu. Zanimljivo je da se u menjacnicama uopste nisu bunili, dok u trgovinama jesu. Desavalo mi se da je u pitanju novcanica od 1000 dinara i da se objasnjavam sa kasirkom. Ako bas nece onda trazim da vidim sefa i zadrzavam ceo red gnevnih kupaca. I bas me briga.
Meni obicno kasirke uvale ostecen novac , a i ne primjetim .
I to redovno one sa dobrim sisama .Mamicu im , zato su ih i zaposlili !:evil:

Meni obicno kasirke uvale ostecen novac , a i ne primjetim .
I to redovno one sa dobrim sisama .Mamicu im , zato su ih i zaposlili !:evil:
:mrgreen:da je bar...ms biJo neki baja, pa da ne zalim...msm da se meni ovo desi na pijaci...jer se ja cenjkam i pricham sa prodavcima...jbg bolje da gledam shtas mi vracaju:roll:

- - - - - - - - - -

Проблем је једино ако фали комадић, поцепане лепим селотејпом.
ovde je falila zlatna nit i plus iscepana:evil:

kad vam uvale novac koji je oshtecen...iscepan,fali parche ili vishe nije u upotrebi

elem,imam jedan mali novchanik koji sluzi za hitne sluchajeve
u njega mecem sitne pare,20.50 nekad i 100din
pado u nesvest kad vido da je novchanica skroz shebana
50din...reci ce neko i nije neka lova
i nije ali kad ti treba kao meni tada...bash sam poshizela
...jer za tu malu paru mosh da kupish kilo leba
rotkice ili salatu,voznu kartu...i na koncu zashto da me neko zezne...to su moje pare
u radnji ili na pijaci niko ti nece dati nishta za dzabe,morash imati tachan iznos
doshlo mi da pazljivo izlepim selotejpom i da se napravim luda...

shta vi radite u tim situacijama?
ako vidim trazim drugu ako ne uvaljujem dalje bez problema

Мени су скоро увалили новчаницу од 500 дин којој фали комадић, и приметим тек кад сам хтела да платим у самопослузи. Срећа па сам понела картицу иначе бих морала све да вратим.

После заменим у мењачници, они све примају.

Углавном не загледам паре, тако да, ако и буде нека оштећена, прослеђујем их даље...
Кованице којима је истекао рок сам убацивала у сандуче градског буса :mrgreen: (код нас се не враћа кусур у бусу, него убациш паре у сандуче које стоји код шофера)...
Јуче сам баш попиздела на каси. Неки лик дави касирку прво роком трајања неког производа, онда тражи дупле кесе, онда закера ово, оно, пребројава паре, прегледа сваку новчаницу из кусура, и на крају враћа десетодинарку и каже:''Ова нема златну нит, дајте ми другу!'' Онда касирка није имала другу, па је тражила до друге касирке да замени... Дошло ми је да га задавим!!! Ебало га 10 динара без златне нити!!!:dash:

Мени увек приме :))) Пребројим кинту ал не загледам.
Просто сам се изненадио пре неких месец-два и то у Макси пиљари кад ми је рекао продавац да фали парче новчанице коју сам му дао.
Рекао је јер сам га слао да провери шифру, купио сам јефтиније крушке, па да ме не заебе као што умеју, па је био надрк јер је морао да иде до гајбица.

Мени пре пар дана одбили новчаницу од 20 дин јер је наводно прљава, а добила сам је као кусур на киоску кад сам допуњавала проклети БусПлус.

Mene živcira kad mi u prodavnici uvale one petodinarke sa natpisom jugoslavija, a sutra kad dodjem da mu vratim...eeee, ovo ti ne važi..More m'rš, a da mi ih uvališ znaš! :evil:

Углавном не загледам паре, тако да, ако и буде нека оштећена, прослеђујем их даље...
Кованице којима је истекао рок сам убацивала у сандуче градског буса :mrgreen: (код нас се не враћа кусур у бусу, него убациш паре у сандуче које стоји код шофера)...
Јуче сам баш попиздела на каси. Неки лик дави касирку прво роком трајања неког производа, онда тражи дупле кесе, онда закера ово, оно, пребројава паре, прегледа сваку новчаницу из кусура, и на крају враћа десетодинарку и каже:''Ова нема златну нит, дајте ми другу!'' Онда касирка није имала другу, па је тражила до друге касирке да замени... Дошло ми је да га задавим!!! Ебало га 10 динара без златне нити!!!:dash:

To mora da je bio Demijug sa foruma :lol:

Nije stvar u parama vec u principu :deda:

Срећа па сам понела картицу иначе бих морала све да вратим.
ne nosim karticu,osim namenski...ako imam pare u novchaniku onda nishta kartica i obrnuto,mada nekad kombinujem...shto reche Triniti,stvar je u principu...a imam punu konzervu metalnog novca koji vishe ne vazi

Мени увек приме :))) Пребројим кинту ал не загледам.
Просто сам се изненадио пре неких месец-два и то у Макси пиљари кад ми је рекао продавац да фали парче новчанице коју сам му дао.
Рекао је јер сам га слао да провери шифру, купио сам јефтиније крушке, па да ме не заебе као што умеју, па је био надрк јер је морао да иде до гајбица.
pa da je bilo zensko mozda bi bolje prosho...da kad fali parche nece ni da chuju,jbt chovek mora da ima chetvoro ochiju:roll:

U Makedoniji niko ne pravi problem, primaju svašta, sve sami scepljaci od denara, niko te ne pita dal je opran u masini, fali li parče ili je cela novčanica na froncle...ja bio u čudu šta mi daju u menjačnici...kaže žena ma sve se to prima ne brigaj.

Uglavnom pazim da mi se ne uvali takav novac,ali desi se,onda probam da ga i ja uvalim nekom :D
Pre neki dan uz vise novcanica popijem 50eur iscepane preko 2cm... i jedan fini cika iz komsiluka mi pokaza kako se to lepo zalepi sa belim lukom,presece se jedan cen luka i natrlja se prvo sa jedne strane ka kad se dobro osusi onda i sa druge i zalepi super,a nema traga od trake i sl...

:mrgreen:da je bar...ms biJo neki baja, pa da ne zalim...msm da se meni ovo desi na pijaci...jer se ja cenjkam i pricham sa prodavcima...jbg bolje da gledam shtas mi vracaju:roll:

- - - - - - - - - -

ovde je falila zlatna nit i plus iscepana:evil:

ja uvaljujem te sto im fali nit...okrenem tako da se ne vidi
jbg, uvale oni meni,uvalim ja njima :)
pocepane zalepim

jednom sam imao 500 kinti sa pocepanim coskom
i nekako ih uvalih nekome
ko u jednoj epizodi moje drage komšije
mislim ne vredi praviti aferu
a sa tim Mokranjcem ljubičastim tačno bih obrisao dupe iz hira
bukvalno.
Ma i sa Cvijićem, neko mi se namestilo da ga uvalim.

- - - - - - - - - -

konklužn: sirotinjo i bogu si teška

Back