shta mislite..?

Kod nas strucnjaci koji voze BMW prvo sto urade, je da stave dobre zadnje gume, jer su culi da je zadnja vuca, a prednje ko ih ****... A onda se mamlaz zaleti i kad treba da zakoci.... kita bato... jer im niko nije rekao da se uvek i na svakom autu koci prvo i najvise prednjim kocnicama, al njima su rekli da je zadnja vuca... :hahaha::hahaha::hahaha:
E, zato je 90% BMW-a kod nas lupano!

A da li ti znas da svi proizvodjaci guma preporucuju da se novije (bolje) gume stavljaju nazad, bez obzira na vrstu pogona, upravo zbog kocenja? ;)

Da pojasnim: svi znamo da je veca kociona sila na prednjim tockovima i UVEK mora tako i da ostane, sto znaci da uvek prednji tockovi treba da blokiraju pre zadnjih zbog drzanja pravca. Ako su nove gume napred, a celonke pozadi, pri jakom kocenju (pogotovo na klizavijoj podlozi) prednje drze, ali zadnje proklizaju i dupe se otkaci. U obrnutom slucaju prednje klizaju, ali zadnje drze i auto koliko-toliko zadrzava putanju kretanja ;)
Naravno, najbolje je imati sve 4 dobre gume i rotirati ih redovno.

A sto se teme tice, Golfa 3 ne mozes naci za 3500 da lici na nesto, a ne verujem da ti se i Bravo uklapa u tu cenu, Fiat Coupe da i ne spominjem... BMW kockica nije losa varijanta, ako nadjes dobru (a za te pare mozes), ali gledas recimo 1.6 ili 1.8 jer su one mnogo manje gazene od 2.0 i 2.5. Takodje, ne znam koliko su ti bitni klima, podizaci i slicno, ali posto si rekao da hoces momacki auto, za te pare mozes uzeti neki stari kupe (Opel Rekord npr.), dovesti ga u dobro stanje i imati pravi smekerski auto ;)

zen_customs_5623767.jpg

Naravno Alfa 146 ili mozda da razmislis o 145-ci. Pravi mladalacki auto, smekerski ;)
Nisu veliki potrosaci, jesu zahtevni za odrzavanje ali servis za njih nije neka bauk stavka. Nude vise opreme od golfa i fiata,a koliko je Alfa zanimljiviji auto za voznju u svakom pogledune treba sporiti. Posto ti je prvi auto a mlad si, mozda bi bilo ipak pametnije razmisljati o puntu. Alfa je dosta brza za tvoj prvi auto pa moze ta mladost da te ponese ;)
Racunaj da sta god da kupis od navedenog ulozis jos 500-700e jer se obicno ovakvi automobili i po ovoj ceni prodaju u dosta losem stanju.

Овде моарм да гласам за Браво, пошто Французи нису понуђени. Ортаков ћале има Браву (што је исто, само има вишка врата) дизел, са преко 200 000. Идек као змај и не квари се превише, бели, изгледа је био службени у Италији.

Ako ti nije bitna kubikza, zaebi BMW. Uzmi Volvo 740, 2300 kubika, 4 cilindara, 8ventila. Trosi oko 13litara po gradu kad ga ne garis. A za te pare mozes naci u dosta dobro stanju. Taj motor ne trosi puno i moze predje bas dosta kilometara, vise nego BMWov "shestak". Za odrzavanje ne znam kakav je, jer se mom bratu nije kvario ni posle vise od 350 000km. Znam da servo pumpa odlazi pre vremena, jer dosta ljudi ga mota u mestu, a tezak je napred. Nemas neku bogatu opremu doduse kod tih Volvoa. Osnovna je servo, grejaci sedista, shiber (skoro svaki ima) i tako. A ima i onih sa tim + elektropodizacima, ABS...

Hvala vam svima na savetima...
Jel Bravo ima pozadi mesta za tri osobe (mada 99% necu nikad stavljati tri osobe pozadi ali nikad se nezna mozda neshto iskrsne pa moram da ubacim tri osobe)..
I ja mislim da mi najvishe odgovara Bravo em je noviji model od Golfa 3 em je lepshi em je vishe za omladinu, mada i Golf nishta mnogo ne zaostaje za njim..
Shto se mene tice i ne bezi mi mnogo oko da mi ima auto klimu, jer ja josh nemam 3500 ali do januara najdalje februara skupicu toliko para pa ako nadjem neki Bravo s klimom josh bolje...
pozdrav za sve

Hteo bih da se raspitam kod svih shto imaju iskustvo s vozilima..
Otprilike do januara hocu da kupim auto, e sad ja imam neke marke koje mi se svidjaju pa hocu da se vidim shta vi mislite..
Svidja mi se:
1. Golf III
2. Fiat Bravo
3. Alfa 146
4. Fiat punto II
5. Opel Astra (ne karavan)

Znaci koji auto najbolje stoji mladim momcima (jer ja imam 21 god), koji nije skup za odrzavanje i itd...nerazumem se mnogo u kola pa hocu da mi pomognete da odaberem najbolju mogucu opciju za mene..
Meni se najvishe svidjaju Bravo ili golf II..
Astra je najjednostavnija za održavanje, Golf ima najbolji lim, Italijane zaboravi.

Hteo bih da se raspitam kod svih shto imaju iskustvo s vozilima..
Otprilike do januara hocu da kupim auto, e sad ja imam neke marke koje mi se svidjaju pa hocu da se vidim shta vi mislite..
Svidja mi se:
1. Golf III
2. Fiat Bravo
3. Alfa 146
4. Fiat punto II
5. Opel Astra (ne karavan)

Znaci koji auto najbolje stoji mladim momcima (jer ja imam 21 god), koji nije skup za odrzavanje i itd...nerazumem se mnogo u kola pa hocu da mi pomognete da odaberem najbolju mogucu opciju za mene..
Meni se najvishe svidjaju Bravo ili golf II..

mislim, realno govoreci, ako mi treba ti pricamo sta da kupis onda nek ide sve.....

ja da imam tri i po iljade eura znao bih sta da uzmem. Golf III mozes da uzmes za te pare na nase table 1.4litra motor neki lom. Fiat bravo ne da mozes duzmes dobar, sem 1.2 8V lom. Alfa Romeo isto 1.7boxer, prva serija. Fiat Punto onako, mozda moze se ubode nesto. Jedino ti astra ostaje.
a sto si suzio taj spisak toliko? Duzmi neki Volvo 740, glava da ne boli. Popravis servo i ganjaj dokle si ziv. A i shmek si u njemu. Realno, shmek si u svemu sto je rekto. :) ja bih uzeo to bez da razmisljam.

Back