Shoping

I jos me zanima zasto mnogi domatji balkanci prime poklone a neuzvracaju ? Recimo nemorate parfemima ili krpicama Ali mogli bi jednu kutiju napetji sa breskvicana :)))

Zato sto nemaju para da se razbacuju poklonima pa ih kupuju samo kad moraju.
Ja verujem,da tako na primer,u mojoj kuci i u kucama mojih drugara se vec dugi niz godina vrti nekoliko istih flasa crnog vina koje jedni drugima nosimo za slave. :lol:

sta tjah , cekaj zar neko treba da te ceni samo zato sto ces mu nesto doneti ? I kada jedanput nedoneses odmah ne valjas ?
Ne vidim da je moje razmsiljanje u tom smeru pogresno .

Rekoh vec...sirotinja sa Zapada...dzabe im sve...jos im se smeju posle iza ledja...muke su to. Dosao sam, tu sam, treba sta vise? Normalno da ne...a ako da, ko vas jebbe, ima ko ce me i bez kesa punih kafe, cokolade itd. Prosto i jednostavno.

Rekoh vec...sirotinja sa Zapada...dzabe im sve...jos im se smeju posle iza ledja...muke su to. Dosao sam, tu sam, treba sta vise? Normalno da ne...a ako da, ko vas jebbe, ima ko ce me i bez kesa punih kafe, cokolade itd. Prosto i jednostavno.

Sustina je zdrav odnos , ja to tako gledam .Znam da situacija nije najsrecnija i da vecina voli da dobije poklon , i to je ok .
Ali da se to odrazava na njihovo ponasanje prema meni , e to vec prelazi meru korektnosti :)
Mada takav sam stav izgradio da mi se ljudi obracaju bas kad su u teskim g.vnima i nisam narucito dostupan za svaku glupost pa sustinski i nemam problem takve vrste.

Sustina je zdrav odnos , ja to tako gledam .Znam da situacija nije najsrecnija i da vecina voli da dobije poklon , i to je ok .
Ali da se to odrazava na njihovo ponasanje prema meni , e to vec prelazi meru korektnosti :)
Mada takav sam stav izgradio da mi se ljudi obracaju bas kad su u teskim g.vnima i nisam narucito dostupan za svaku glupost pa sustinski i nemam problem takve vrste.

Tad se jedino i sete i obracaju...brate dovezi mi neka kola, brate daj 200 evra sta je to tebi itd.
Odjeb!!! Cao zdravo!

cuo sam te price mozda je od kraja do kraja
kod mene moja rodbina ne ocekuje nista niti im ja sta donosim
ako mi neki rodjak naruci neki aparat donesem i plati ga
da oni imaju vino i domacu to je normalno pa ti uvek daju koju flasu to je njima nista
isto jedan rodjak stalno dolazi u frankfurt nikad praznih ruku nije dosao uvek flase vina i rakije

Читала сам само уводни пост, па ћу можда већ поновити нешто што је неко рекао, али морам да кажем.

Зашто ви уопште доносите било шта родбини?

Каква је то родбина ако на уласку на врата гледа у торбе и руке?

И зашто се то подразумева?

Мени је драго кад видим неке људе, уопште не очекујем ништа од њих.

И осећала бих се непријатно да ми доносе поклоне као сиромашном рођаку са села.

Читала сам само уводни пост, па ћу можда већ поновити нешто што је неко рекао, али морам да кажем.

Зашто ви уопште доносите било шта родбини?

Каква је то родбина ако на уласку на врата гледа у торбе и руке?

И зашто се то подразумева?

Мени је драго кад видим неке људе, уопште не очекујем ништа од њих.

И осећала бих се непријатно да ми доносе поклоне као сиромашном рођаку са села.

Ovako nekako...

Kao sto me nervira kada neko izbegne dolazak na rodjendan ili sl. jer nema za poklon. Pa, zovem tebe, da te vidim, da se ispricamo a ne da suskam ukrasnim papirom.
A ako nesto ne volim to su pokloni reda radi. I ako znas, a znas, da ne pijem domacu kafu, ne volim cvece, ne koristim sminku... zasto mi to donosis!?!:evil: Donesi sebe, i osmeh :)

Isto me nervira kada odem kod nekoga, pa vise vremena provede u kuhinji, dovikujuci se, nego sto sedimo zajedno. Nisam dosla da jedem!!! Dosla sam da te vidim :)
Zato se sama potrudim da sve spremim i postavim pre nego sto gosti dodju kako bih mogla biti sa njima.

Ovako nekako...

Kao sto me nervira kada neko izbegne dolazak na rodjendan ili sl. jer nema za poklon. Pa, zovem tebe, da te vidim, da se ispricamo a ne da suskam ukrasnim papirom.
A ako nesto ne volim to su pokloni reda radi. I ako znas, a znas, da ne pijem domacu kafu, ne volim cvece, ne koristim sminku... zasto mi to donosis!?!:evil: Donesi sebe, i osmeh :)

Isto me nervira kada odem kod nekoga, pa vise vremena provede u kuhinji, dovikujuci se, nego sto sedimo zajedno. Nisam dosla da jedem!!! Dosla sam da te vidim :)
Zato se sama potrudim da sve spremim i postavim pre nego sto gosti dodju kako bih mogla biti sa njima.

ja bi ti ovo ladno potpisao
isto mi je, zovem na rostiljanje, al naravno ljudi uvek znaju zasto ih tad zovem pa me isto nervira donose mi parfeme a ja sam alergican na parfeme pa ih ne koristim
a zovem da se druzimo da ih vidim neke ne vidis mesecima

Ja volim poklone. I stalno bih da mi kupuju: čokoladice, sitnarije, šta god.
Onda imam opravdanje da im se obesim oko vrata, uvalim u krilo ili ljubakam dok ne popizde.
Naravno, ne uvek i ne svakome: u pitanju su samo malobrojni, a i to samo kada sam neozbiljna.
Inače sam vrlo ozbiljna i kul.

Back