Shlihtare

• Začetnik teme Začetnik teme Derer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo opet se iščuđavam kao za ono kad ste se ljutile ako vam neko kaže da ste dobra riba i to. Naravno, ljutite se ako vam to kaže neko vam se ne sviđa.

Ali valjda je to do mene, pošto nisam u situaciji da mi se žene i muškarci šlihtaju i da redovno dobijam komplimente. Jer kad bi mi davali komplimente ja bih se neizmerno radovao. I ni najmanje ne bih sumnjao da je neko neiskren ili da mi se šlihta. Mislim zašto bi mi se bilo ko šlihtao ili neiskreno laskao? Realno od mene niko ne može da se okoristi, pa bih zbog toga verovao da su komplimenti iskreni.
A sve i da mi se neko šlihta to bi značilo da ima razloga da mi se šlihta, tojes da zbog nečega vredim i da imponujem osobi koja mi se šlihta, pa bih opet bio srećan i prihvatio bih to kao kompliment.

Blago vama kad vam je laskanja preko glave i kada ih selektirate na poželjna i nepoželjna.

Kako i koliko dobro razaznajete mushkarca koji vam se shlihta od onog koji vam daje iskren kompliment bez neke skrivene namere za to?
Da li vam se desilo da se zayebete i neko vas okoristi (ne mora sexualno:mrgreen: ) a da je bilo samo shlihtanje i laskanje s ciljem?
Полазим од тога да нико нема разлог да ми се шлихта. Можда би ми импоновало да има, али нема никакве добити од мене.
Постоји комуникација коју не волим, и то је цицо душо систем који најчешће полази од жена и сматрам га љубазношћу усмјереном на све а не неком посебном блискошћу са мном. Томе не вјерујем.
А комплименте прихватам. Не сметају ми, чак их и волим.
Може бити претјерано, ласкаво, али то је одраз природе тог човјека, не неке супер жеље мени да науди. Брига ме за његову благу љигавост. Његов проблем.

Полазим од тога да нико нема разлог да ми се шлихта. Можда би ми импоновало да има, али нема никакве добити од мене.
Постоји комуникација коју не волим, и то је цицо душо систем који најчешће полази од жена и сматрам га љубазношћу усмјереном на све а не неком посебном блискошћу са мном. Томе не вјерујем.
А комплименте прихватам. Не сметају ми, чак их и волим.
Може бити претјерано, ласкаво, али то је одраз природе тог човјека, не неке супер жеље мени да науди. Брига ме за његову благу љигавост. Његов проблем.

isuse, kak si okrutna, u kakvom si ti to okruzenju rasla :(((((((((

Ne primećujem to, valjda zato što se ja veoma brzo distanciram od svake vrste preterivanja.
Ne volim krupne reči, superlative i sl, to ne može da nadomesti manjak sličnog senzibiliteta ma kako neko vickast bio.

Pa na poslu mi se svi šlihtaju i komplimentiraju tako da sam tamo hladna kučka koja ih otresa.
A ovako neobavezno mi samo žene komplimentiraju, šlihtaju se da bih bila fina, da ih ne ošinem mojim oštrim jezikom. Više vole "sestro slatka" tretman, ali to kod mene nema pa brzo odustanu.
Muškarci mi ne komplimentiraju uopšte. Ako se nekom i omakne bude mi drago i pomalo neprijatno, ali ne mislim da hoće da se okoristi jer nema kako. Para nemam, a ono drugo ne dam. Mis'im, to se vidi iz aviona, ja sam fina tetka.:cool:

Back