Shameless (US)

Lizard

Aktivan član
Poruka
1.737
001.jpg

Shameless je adaptacija britanske verzije serije o porodici Galiger. Američki Galigerovi žive u Čikagu, a glavnu ulogu oca alkoholičara igra Vilijam Mejsi. Serija se prikazuje na američkoj kablovskoj mreži "Showtime".

Radnja:

Frenk Galiger (Vilijam Mejsi) je glava radničke porodice, otac šestoro pametne, duhovite i samostalne dece kojima bi bez njega zapravo bilo…bolje. Iz Frenkove perspektive, na koju uveliko utiče i alkohol, briga o deci je njemu samo smetnja u provodima po barovima i pijankama širom Čikaga. Zbog toga Frenk "roditeljstvo" prepušta svojoj najstarijoj ćerki Fioni (Emi Rosum) koja na sebe preuzima ulogu oba roditelja. Kao takva ona se brine da njena braća i sestre redovno obavljaju svoje obaveze i da zajedno s njom rade kućne poslove. Oni medjusobno pomažu jedni drugima kako bi opstali.

000.jpg

O likovima:

Frenk Galiger (Vilijam Mejsi) – je otac šestoro dece. Sebični je alkoholičar i pomalo je narcisoidan.

Fiona Galiger (Emi Rosum) – je 21-ogodišnjakinja i najstarije dete u porodici Galiger. Najveća odgovornost uvek pripada njoj. Radi mnogobrojne poslove kako bi prehranila porodicu, a najviše voli da se lepo provede sa drugaricama.

Stiv Vilton (Džastin Čatvin) – je momak koji želi da osvoji Fionino srce. Razbacuje se sa novcem, a kasnije Fiona saznaje kako krade automobile da bi preživeo.

Filip "Lip" Galiger (Džeremi Vajt) – je 17-ogodišnji odlikaš i drugo dete u porodici. On koristi svoju inteligenciju kako bi zaradio za život. Iako je pametan Lip je neodgovoran pa se često ne ponaša primereno (konzumira alkohol, drogu i praktikuje seks bez obaveza).

Ian Galiger (Kameron Monagan) – je 16-ogodišnjak koji je najsličniji majci. Radi u obližnjoj prodavnici i ima homoseksualne sklonosti.

Debi Galiger (Ema Keni) – je 11-ogodišnjakinja koja je dobronamerna osoba i ima veliko srce. Sa svojim pomalo uvrnutim humanitarnim idejama uvek unosi pometnju u porodicu.

Karl Galiger (Itan Kutkoski) – je 10-ogodišnji Galiger. On deli sobu sa starijom braćom i uvek upada u nevolje u školi. Ima neobične hobije poput donošenja životinja u kuću i iživljavanja na njima.

Serija je premijerno prikazana u januaru 2011. Do sada su emitovane 2.sezone (ukupno 24.epizode), premijera 3.sezone je zakazana za 13. januar 2013.
Da li pratite?

Poslednja izmena:
Baš pre neki dan se zapitao kad će nova :lol:
Uskoro, kako vidim :mrgreen: gotovo da sam zaboravio šta je bilo na kraju prethodne. Mlako se završila druga sezona al mi je bilo gotivno što se donekle sve složilo na svoje, za razliku od kraja prve koji je bio fakd ap :mrgreen:

Ja sam krajem decembra odgledala obe sezone u roku od par dana i od tada odbrojavam do treće sezone.

Prva sezona mi je bila full sjajna . U drugoj mi se nije svidelo kako su se neki likovi razvijali ( Karen ( od agresivne klinke sa daddy issues do totalne ludače ) i Lip) ali svakako je bila sjajna.
Svo Galagerove klince volim, Debbie i Fiona su mi možda u vrhu pa za njima mali Ian..Lip me nešto nervirao u drugoj sezoni, mnogo mi se procendravio ali dobro, popraviće se valjda.
Jasmine ( Amy Smart) mi je isto kao lik bila višak.
Sheila je apsolutni highlight serije. Joan Cusak je briljirala. Takođe volim odnos njen odnos sa Jody-em mada vidim da će nešto da se menja iz spojlera za sezonu ..nadam se da sam krivo protumačila.
I Nadam se samo da neće napraviti sapunicu od odnosa Fiona / Steve.

Odgledao sam jutros novu (drugu) epizodu, znaci vrh...ne zelim da cekam da se nakupe, ovo mi je savrsena doza (gledanje ponedeljkom) plus epizoda traje 55min. - prava uzivancija. :D
Najbolje su mi bile scene sa Frenkom, umro sam od smeha. :D

Nadam se da ce se Karen pojaviti u ovoj sezoni bar na kratko i da se Jasmin nece vracati.
Ono sto je zanimljivo da u britanskoj verziji (btw, da li je neko bacio pogled?) Fiona i Dzimi odlaze nakon druge sezone sto ovde nije slucaj, a mislim da Fionu gledaoci i najvise vole jer je ovako u prvom planu dok je Frenk nekako po strani (kao Sila recimo) a ne bi trebalo da je tako (ili samo ja tako mislim?:lol:)
Inace, sta je sa Kevinovom nogom? :) Pitaju se po forumima, mozda ju je u stvarnosti zaista povredio... (jer i nije objasnjeno).
I zao mi sto su zamenili glumicu koja je igrala Mandy u prvoj sezoni, sad kad je vise zastupljena steta sto prvobitna nije ostala, vise mi je prijala. :p
Ceka se ponedeljak. :D

Poslednja izmena:
Nova Mendi je odlična, meni jedan od najdražih ženskih likova :heart:
(Ima odlično dupe :lol: ) Lip takođe, zajedno su baš kul

A ja mislio da je Kevin u prošloj sezoni povredio nogu a da su moji pijani dani tokom kojih sam gledao seriju uticali na zaboravljanje tog dela :mrgreen:

Back