Sexualno zlostavljanje dece

prvo ljudi uglavnom nemaju svest šta je zlostavljanje
bar u najširem socijalnom sloju
koja je granica - verrbalno, komentari, aluzije, provokacije, pogled, dodir
pitanje je
toliko mislim da ima prikrivenih zlostavljača
tj ljudi koji itekako sexulano fantaziraju o deci, klinkama, adolescentima, pastorkama pa i svojim ćerkama
ali granica postoji a nekome i pukne
mislim kad dodje do samog kontakta stvar je gotova
a uglavnom ne dolazi naprasno, osim ako nije silovanje klasično
a ne postoji dokazivost, tipa očuh može ćerku da provocira na razne načine i muči psihički
a majka ako primeti nešto i kaže biće - nisam je ni pipnuo ti si luda itd...
???
šta ćemo tad

Žena kojoj je više stalo do muškarca s kojim živi nego do svog deteta,nije normalna.Kad sam napisala na drugoj temi da majka koja ima žensko dete,a sada ću dodati i muško,stupa u neku vezu ili brak sa drugim čovekom mora biti dvostruko oprezna,proglasiše me paranoikom,posredno.
Da se detetu nešto događa,da se promenilo ponašanje,ne vidi samo ko neće.

Žena kojoj je više stalo do muškarca s kojim živi nego do svog deteta,nije normalna.Kad sam napisala na drugoj temi da majka koja ima žensko dete,a sada ću dodati i muško,stupa u neku vezu ili brak sa drugim čovekom mora biti dvostruko oprezna,proglasiše me paranoikom,posredno.
Da se detetu nešto događa,da se promenilo ponašanje,ne vidi samo ko neće.
Apsolutno se slažem.

sad ispadose majke koje nisu videle gore od siledzija i pedofila :roll:

Po meni jesu.Stavile su u prvi plan muškarca,njegov značaj u svom životu,a ne svoje dete.Koliko žena mora biti ''zaljubljena'' da dozvoli da joj neko pipa i siluje dete?Vredi li ijedno muško biće više nego sopstveno dete?
Ako to od mene čini talibana....prihvatam.Ma ne talibana,arhi talibana,ma tatu na sve talibane ovog sveta,ukoliko će to da zaštiti moje dete.Da se ja pitam svako ko se iživljava nad detetom,na svaki mogući način,bi visio obešen naglavačke,namazan medom,iznad mravinjaka.

pa nisu gore, ali ako ne reaguju, onda ispada da je saučesnik

samo, znam da je to sve lako reći
ali uloga roditelja je da zaštiti dete, ako treba i od očuha, oca

al ako se upoređuje čija je krivica veća---pa naravno da je veća krivica onog ko zlostavlja dete
pa kako smo dosli do toga majku mu
prezirem one koji nalaze krivicu samo u zeni,pa ako nije siledzija onda sto nije prepoznala

Poslednja izmena od moderatora:
Nešto se ne sećam da sam igde rekla da je krivica samo u ženi.Ovde po meni nije tema primarni zlostavljač,da ga tako nazovem.On/ona su evidentno krivi i neću o njima da razglabam,već o onom ko nije video i primetio šta se dešava zato što nije hteo.Razlog što je tako,je u strahu da će izgubiti partnera.
Svidelo se to nekome ili ne,ali oba pola to rade podjednako.Može i ovako da se postavi problem,zašto je otac ćutao i puštao majku da zlostavlja dete?
Ne mogu i ne želim da branim svoj pol po svaku cenu,samo zbog rodne pripadnosti.
Svaki zlostavljač je kriv,a još veću krivicu snosi onaj ko je znao i video i nije reagovao.
Treba da mi bude žao jadne mame kojoj je bilo važnije parče tuđeg mesa,nego sopstveno?
Zar je mama medvedica bolja mama od nas ljudskih?Ona svoje mladunce štiti od tate medveda po cenu svog života.

Ne pljujem ja na druge žene,niti se osećam boljom majkom,mnogo grešiš,ali pogrešna procena je sastavni deo ovakve vrste razgovora.Radi kako god hoćeš,tvoja volja.Nema svako mentalnu snagu za ovako teške i surove teme,gde treba priznati neku slabost.Na kraju,kad sam toliko dosadna,zašto si uopšte komentarisala?Ne moraš na ovo odgovaraš,nek ti je bon voyage et agréablement.
Hvala Google Translate-u,veze nemam s francuskim,al' je pristojno ispoštovati.

Poslednja izmena:
:lol: pa dobro sta se sad ljutis

bez trunke razmisljanja si osula po tim zenama,ko da je njima lako to sto se desava?mislis da one koje nisu videle ne prebacuju sebi svakoga dana,svakog trenutka sto nisu obratila paznju na nesto sto im je mozda izgledalo banalno i beznacajno?mislis da je lako ziveti s tim teretom a da pritom ona nema ni trunku krivice? sta te je u tebi nateralo da se okrenes krivici te zene a ne tog majmuna koji je napao dete?nije to obavezno muz,to moze biti deda,moze biti ujak,je l sumnjas na sopstvenog oca da bi mogao vaditi penis iz gaca na tvoju decu?gadno je i pomisliti ,zar ne?e pa i one sigurno tako,lupe sebi samar i kazu ludaco nisi normalna
postoji sigurno i broj onih koje su videle,ali ne verujem da je znacajan
mozda su neke naslutile ali nisu zelele da veruju u to
u svakom slucaju to se ne moze porediti sa krivicom pocinitelja,i neverovatno mi je da to moram da podvucem
evo da ti kazem nesto,moja majka iako tvrdi da me odlicno poznaje,nikad nije provalila kad mi se nesto ruzno desilo,kao ni otac
i danas kad je pozovem namestim glas kakav zelim i ona misli da je pogodila moje raspolozenje

Ne ljutim se,nije me lako razljutiti,na kraju nisam ja sama sebi rekla da sam dosadna. :lol:

U velikoj većini slučajeva zlotvori su veoma bliski članovi porodice,prijatelji,kumovi.Ljudi u koje ne bi ni na trenutak pomislio.Mi pričamo o dva različita aspekta čini mi se,ti o trenutku kad se sve otkrije,a ja o vremenu pre.Navodiš razgovor s mamom kao argument,ok verujem da je ubediš u ono što želiš,ali ona te ne vidi.To je razlika.Kad si svaki dan uz svoje dete nema šanse da ne vidiš kako se oseća i da li mu se nešto desilo.To je ono što meni smeta,nepažnja.Krivica je strašna stvar,jeziva,ne dao bog nikome da sa time živi.

:lol: pa dobro sta se sad ljutis

bez trunke razmisljanja si osula po tim zenama,ko da je njima lako to sto se desava?mislis da one koje nisu videle ne prebacuju sebi svakoga dana,svakog trenutka sto nisu obratila paznju na nesto sto im je mozda izgledalo banalno i beznacajno?mislis da je lako ziveti s tim teretom a da pritom ona nema ni trunku krivice? sta te je u tebi nateralo da se okrenes krivici te zene a ne tog majmuna koji je napao dete?nije to obavezno muz,to moze biti deda,moze biti ujak,je l sumnjas na sopstvenog oca da bi mogao vaditi penis iz gaca na tvoju decu?gadno je i pomisliti ,zar ne?e pa i one sigurno tako,lupe sebi samar i kazu ludaco nisi normalna
postoji sigurno i broj onih koje su videle,ali ne verujem da je znacajan
mozda su neke naslutile ali nisu zelele da veruju u to
u svakom slucaju to se ne moze porediti sa krivicom pocinitelja,i neverovatno mi je da to moram da podvucem
evo da ti kazem nesto,moja majka iako tvrdi da me odlicno poznaje,nikad nije provalila kad mi se nesto ruzno desilo,kao ni otac
i danas kad je pozovem namestim glas kakav zelim i ona misli da je pogodila moje raspolozenje
Oni nisu tema... pošto vidim da njih potežeš. Kao ni posledice koje to ostavlja na dete, već majke u tim situacijama i samo one.

Back