Sexualno zlostavljanje dece

Pitanje za struku, psihoterapeute, socijalne radnike, mi možemo da nagađamo.
Možda ovde ima žena koje su zlostavljane, ali neće ti reći.
Kad se čita crna hronika sa sličnim slučajevima, stoji da je majka znala ali nije ništa preduzimala.
Ako je i to tačno, onda je prestrašno.

mism da uopste nije tesko ne primetiti..
tim vise sto deca bas u tim kriticnim godinama-od 10-18 imaju zid oko sebe, i ako nisu zlovstavljana..
malo ih je koji imaju neku komunikaciju sa roditeljima..
bunt, potreba da se odraste , pojacava otpor prema roditeljima..
i sad , kad na tu uobicajenu pubertetsku-tinejdzersku frku uleti neki ozbiljan problem, tesko ga je izdvojiti iz uobicajenih gluposti dok ne ne bude bas drasticno..

Nemoguce je da jedna normalna majka ne primeti promenu ponasanja kod deteta, a takva deca sigurno imaju mnogo promena u ponasanju.
Ja ipak mislim da se slepe prave majke sa margina. Neki tezi socijalni slucajevi, polupismene, neobrazovane zene, bar u vecem procentu, koje nisu svesne koliki je to delikt.

Nemoguce je da jedna normalna majka ne primeti promenu ponasanja kod deteta, a takva deca sigurno imaju mnogo promena u ponasanju.
Ja ipak mislim da se slepe prave majke sa margina. Neki tezi socijalni slucajevi, polupismene, neobrazovane zene, bar u vecem procentu, koje nisu svesne koliki je to delikt.

I ja tako mislim. Nisu ni one ciste. Mozda ne zlostavljaju, ali to ni ne sprecavaju. Ima li razlike?
Uglavnom umem da izbrojim do 10 i uvek mi je nad glavom kako ce ovaj ili onaj potez uticati na moje dete, pa mnogo toga i potisnem, istrpim,... ako procenim da je za njega bolje, ali u tom slucaju... Ne verujem da bih mogla da se kontrolisem. I ne samo kada se radi o mom detetu...

Jasno mi je da se ne primeti odmah... ali kako ne i kasnije?
Kako majka ne vidi da se sa detetom nešto dešava?
I kad vide, zašto ne reaguju?
inspirisana temom o očuhu...

Zavisi od slucaja do slucaja. Da li se radnja ponavlja, ko je zlostavljac (van ili u krugu porodice), zavisi od posvecenosti roditelja detetu, ali i od samog deteta, tj. odredjene situacije, a ako i postoje takve majke koje o tome cute, po meni i one treba da budu kaznjavane ako se isto utvrdi jer gotovo da su saucesnici, a opet mi je i sama pomisao morbidna na tako nesto da majka cuti o tome, to je bre dete, eejjj...

Joj, tako mi bude lose kada procitam ili cujem za neki slican slucaj... Pa jos u novinama kada stave sliku deteta i onog ko ga je zlistavljao... Posmatam dete, posmatram monstruma,... Kada gledas dete- bol, kada gledas Tog nekog (kako ga i nazvati)- bes, gadjenje, gnusanje,... A kada vidis one koji su znali a cutali... Uhvatila sam sebe da sam jednu majku iz takve price studirala, slika sa sudjenja, ona se obukla, namestila kosu, ne deluje ni gladno ni zedno ni izmrcvareno,... I mislim, kako moze i da jede i da pije i da spava,... posle svega...
Ko je citao "Dete zvano To", zna koliko od samog citanja mogu da zabole i glava i ruke i noge, da se covek i fizicki iscrpi kada se radi o toj temi, a ne jos biti prisutan, upucen,... a nista ne preduzeti. Ne razumem.

Jasno mi je da se ne primeti odmah... ali kako ne i kasnije?
Kako majka ne vidi da se sa detetom nešto dešava?
I kad vide, zašto ne reaguju?
inspirisana temom o očuhu...

ne znam, to se i ja pitam
verovatno pripisuju promenama u pubertetu

ustvari, problem je što su pedofili najčešće osobe iz bliskog okruženja, koji su zadobili poverenje roditelja
zato, kad dete i kaže---detetu se ne veruje

pa ne primeti jer ima gomilu drugih stvari koje su joj prece a to je i tako uzasna stvar, toliko uzasna da ljudi ne zele da je vide.
meni danas prica devojcica od 12 godina (zadrzala sam je nakon casa jer sam primetila da place. oni placu kad se posvadjaju, kad ih ostavi momak, nije bitno, ali uvek proverim sta se desilo) da su se juce porodicno dogovarali da ona ide kod dede za vreme raspusta. starija sestra vec godinama izbegava da ide tamo ali niko nije insistirao da kaze zasto. lm, kad su oni dosli do toga da ce ninon da ide kod dede, starija sestra je pukla i sasula im da je nju deda godinama tako maltretirao, da je poceo kad je bila u godinama mladje sestre i da ona ne da da mala ide tamo.
dete mi place jer se ne seca da li je deda dirao i nju, a roditelji su je prigodno poslali u skolu sa svim tim u glavi, niti su se zapitali da li tog dedu treba da prijave, niti da li to dete treba kod lekara da se vodi i kod psihologa, jok. samo su je spakovali i poslali put skole.
sta da ocekujes od takvih ljudi, da oni nesto vide sami? pa oni nisu normalni, ako ne reaguje neko sa strane oni sigurno nece.

pa ne primeti jer ima gomilu drugih stvari koje su joj prece a to je i tako uzasna stvar, toliko uzasna da ljudi ne zele da je vide.
meni danas prica devojcica od 12 godina (zadrzala sam je nakon casa jer sam primetila da place. oni placu kad se posvadjaju, kad ih ostavi momak, nije bitno, ali uvek proverim sta se desilo) da su se juce porodicno dogovarali da ona ide kod dede za vreme raspusta. starija sestra vec godinama izbegava da ide tamo ali niko nije insistirao da kaze zasto. lm, kad su oni dosli do toga da ce ninon da ide kod dede, starija sestra je pukla i sasula im da je nju deda godinama tako maltretirao, da je poceo kad je bila u godinama mladje sestre i da ona ne da da mala ide tamo.
dete mi place jer se ne seca da li je deda dirao i nju, a roditelji su je prigodno poslali u skolu sa svim tim u glavi, niti su se zapitali da li tog dedu treba da prijave, niti da li to dete treba kod lekara da se vodi i kod psihologa, jok. samo su je spakovali i poslali put skole.
sta da ocekujes od takvih ljudi, da oni nesto vide sami? pa oni nisu normalni, ako ne reaguje neko sa strane oni sigurno nece.
I je l' možeš ti tu nešto da preduzmeš?
Koliko joj godina ima sestra?
I sa kojim uzrastom radiš?

- - - - - - - - - -

ne znam, to se i ja pitam
verovatno pripisuju promenama u pubertetu

ustvari, problem je što su pedofili najčešće osobe iz bliskog okruženja, koji su zadobili poverenje roditelja
zato, kad dete i kaže---detetu se ne veruje
Ma kako dete može tako nešto da slaže i kako ne poverovati... ne razumem...
Dođe ti dete od deset godina i izjavi tako nešto, a ti se čak ni ne zapitaš....

ne znam, i ja se pitam sta bi trebalo da radim. da je ona sigurna, meni ne bi bilo prvi put da prijavim - pisala sam ovde, pre dve godine su isto tako devojcicu zandarmi odveli u bolnicu iz skole i tamo je i ostala a roditelji su otisli direktno u pritvor jer su je podvodili.
ali ovo mozda nije vezano za nju, nego za stariju sestru koja je sada punoletna. insistirala sam da kaze ludoj majci da je vodi kod psihologa, ne tim recima nego da idu zajedno jer je to ogroman problem, da ih posavetuje. ona nece jer je zatvorena, nece da prica o tome sa ljudima koje ne zna.
radim sa decom od 5. razreda do kraja srednje i sa studentima, zavisi od uzrasta koji uzmem.

ne znam, i ja se pitam sta bi trebalo da radim. da je ona sigurna, meni ne bi bilo prvi put da prijavim - pisala sam ovde, pre dve godine su isto tako devojcicu zandarmi odveli u bolnicu iz skole i tamo je i ostala a roditelji su otisli direktno u pritvor jer su je podvodili.
ali ovo mozda nije vezano za nju, nego za stariju sestru koja je sada punoletna. insistirala sam da kaze ludoj majci da je vodi kod psihologa, ne tim recima nego da idu zajedno jer je to ogroman problem, da ih posavetuje. ona nece jer je zatvorena, nece da prica o tome sa ljudima koje ne zna.
radim sa decom od 5. razreda do kraja srednje i sa studentima, zavisi od uzrasta koji uzmem.
Ček, studentima? Dobro, jeste sad da idem van teme, ali kakav je sistem u pitanju? Ajde, za srednjoškolce i osnovce znam da mogu biti u istoj školi... za studente prvi put čujem...
Bar su nešto preduzeli, ovde bi tebe proglasili ludom i bolesnom.

- - - - - - - - - -

Msm da treća rečenica nije tačna i da se to kod obrazovanijih ljudi samo teže otkriva... smatram da toga ima u svim slojevima društva.

nisu u istoj skoli, nego ja radim za rektorat a ne za jednu skolu pa svake godine uzmem drugaciji uzrast.
prosle godine sam imala studente, ove godine imam problematicnu decu, domce, petake i osmake.

- - - - - - - - - -

a da, rektorat je zaduzen za sve uzraste, to je razlika u odnosu na srpski sistem.

Ma kako dete može tako nešto da slaže i kako ne poverovati... ne razumem...
Dođe ti dete od deset godina i izjavi tako nešto, a ti se čak ni ne zapitaš....

ma pedofili su vrlo inteligentni
sa decom od 10 god i mlađom im je lako
igraju se doktora, i to sve deci bude smešno i zabavno
a kad su stariji u pianju izvlače se kako ih je ona zavela u stvari jer šeta u kratkim suknjicama pantalonicama
a majka ne veruje jer misli da je ćerka ljubomorna na očuha (npr)

Ovo je tuga...
KRALJEVO - Dete završilo u bolnici s povredama i traumama!
Šesnaestogodišnjak iz sela Kovači kod Kraljeva uhapšen je i određen mu je pritvor zbog sumnje da je obljubio dete od šest godina! Jeziv događaj odigrao se u nedelje predveče i uznemirio čitav kraljevački kraj.

Namamio devojčicu

- Dečak je u nedelju bio sam kod kuće i, prema prikupljenim informacijama, pozvao je devojčicu koju zna odranije. Ona je, ne sluteći ništa, došla kod svog komšije, a onda je usledila drama!

Dečak je skočio na nju i, koristeći fizičku snagu, lako uspeo da je savlada! Strgnuo je odeću s nje i počeo da je dodiruje svuda po telu. Nije ga zaustavilo ni to što je dete sve vreme vrištalo, nastavio je da obljubljuje dete. Sve to nije trajalo dugo, a onda je nasilnik pustio devojčicu iz svoje kuće. Ona je pobegla i roditeljima ispričala sve što se dogodilo - ispričao je izvor Kurira blizak istrazi.

Koliko je nasilnik bio grub svedoči i podatak da je devojčica zbog povreda prebačena u bolnici. Šesnaestogodišnjak je odmah priveden i saslušan u prisustvu roditelja i advokata.

Pokušao da negira

- On je u početku sve negirao i tvrdio da je devojčica sve izmislila! Međutim, kad su mu predočeni dokazi koji ga optužuju, priznao je šta je uradio. Zbog toga mu je posle saslušanja istražni sudija Višeg suda Nevenka Balšević odredila pritvor do 30 dana - rekao je naš izvor.

Lekarski pregled šestogodišnje devojčica u bolnici pokazao je da dete nije u životnoj opasnosti, ali je zadobila povrede i tešku traumu.

Hronologija /Crna serija silovanja maloletnica
♦ 16. jul 2005 - Brutalno zlostavljanje, nakon čega je trogodišnja Katarina Janković preminula, dogodilo se u Zvezdarskoj šumi. Dete je imalo brojne povrede unutrašnjih organa, koje joj je naneo dečko njene majke Mališa Jeftović, osuđen na 40 godina robije.
♦ 27. februar 2012 - Radosav S. (49), nadrilekar iz Novog Sela kod Šapca, uhapšen je zbog sumnje da je silovao K. F. (17) u svojoj kući. Devojka je zatrudnela, a silovanje je prijavila tek kad je zbog spontanog pobačaja završila u bolnici.
♦ 17. januar 2013 - Majka J. S. (15) iz Majdanpeka prijavila je policiji da je njenu ćerku pet meseci silovao rođak Saša D. (40), kom su devojčicu poverili na čuvanje.
♦ 29. januar 2013 - M. N. (20) iz Prokuplja uhapšen je zbog sumnje da je silovao devojčicu od 13 godina koju je poznavao.
♦ 14. maj 2013 - Miloš N. (41) iz Prugova uhapšen je zbog sumnje da je silovao ćerku M. N. (14). Devojčica je slučaj prijavila policiji jer to nije htela da uradi majka, koja je znala šta se dogodilo.

Pitanje za struku, psihoterapeute, socijalne radnike, mi možemo da nagađamo.
Možda ovde ima žena koje su zlostavljane, ali neće ti reći.
Kad se čita crna hronika sa sličnim slučajevima, stoji da je majka znala ali nije ništa preduzimala.
Ako je i to tačno, onda je prestrašno
.

setih se male Katarine Jankovic :sad2:
te monstrume od zenetina treba na smrtnu kaznu
ili jos bolje, u laboratorije na ispitivanja, taman da prestanu da testiraju gluposti na zivotinjama

Мислим да је то неки вид потискивања - мајци је толико страшно да не може ни да појми тако нешто.
Ипак, што каже Развигор, више је питање за психијатријску струку.

strasno je svakoj majci
nema to veze sa tim
il je normalna ili nije
ja znam sta bih radila cudovistu, ....ne daj boze

mislim da majke ne reaguju jer i same dobijaju batine od te iste osobe
naravno da nije niti opravdanje niti rešenje zatvarati oči i ne preduzimati ništa

meni nije jasno, da neko ko je majka deteta koje siluje tu neki umobolnik ne reaguje jer eto i ona dobija batine
covek uvek ima izbor
da cuti ili da reaguje
mada, sto je najtuznije od svega, cesto i kad reaguju, ne dobijaju potrebnu zastitu od skota

Back