Sexualno obrazovanje

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li treba uvesti Sex.Obrazovanje u skole?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
evo, editovao sam post...računao sam na eventualne teškoće u razumevanju .. :rotf:

:dontunderstand::roll:

ja sam odavno izneo svoje argumentovane stavove po ovom pitanju..na prvih desetak strana je, pa koga zanima neka izvoli i pročita..

a što se tiće metodike nastave, videli smo takođe naše stavove na temi o školama ...ko je retrogradan i nema sluha, a ko po tom pitanju, bitnom za sve nas ima šta i da kaže..... a ne samo da "razgovara" ... ( :

Poslednja izmena:
Ma jeste ocigledno na svakom koraku da to treba da bude obavezni predmet jos od prvog osnovne... I kao sto sam rekao na jednoj temi- seks nikad nije samo seks, cak i kad je samo seks (kako glupava konstrukcija recenice :roll:) . Tako da se osim tih 'tehnickih stvari' koje su vezane za sex deca upoznaju i sa suprotnim polom. Jednostavno, decaci u tom uzrastu pojma nemaju o devojcicama (vecina nema pojma i kad omatori :) ), i obrnuto... Ne znaju njihova razmisljanja, osecanja, strahove. Takav predmet bi mogao da pomogne da se polovi bolje upoznaju.

Nesto mi se cini da sam malo zakasnio na ovu temu.
Zato sumnjam da mogu reci bilo sta sto vec nije receno bar 5 puta u ovih pedeset strana. A kada vidim kako je diskusija tekla pomalo mi je zao, jel cini mi se da bi bio prilicno zestok diskutant...

Ali to i nije razlog zasto pisem ovo.
Prvo, ali bas prvo sto mi je palo na pamet dok sam citao komentare je - jedna epizoda south park-a.
Koja se bavi UPRAVO ovom temom. I sad, da ne reklamiram previse za crtani, i ako mislim da je kompletna serija fantasticna, ova epizoda im po mom misljenju spada u sam vrh.
Dakle...ismejte se :mrgreen:

South Park - Proper Condom Use
http://www.jogyjogy.com/watch.php?id=19d16

Back