Pa ako tako gledaš sve je ideološki obojeno... I klasične ljubavne priče sa veridbom i brakom su ideološki obojene (ko još u današnje vreme mašta o veridbi i braku sa 20 godina?), ali tebi to možda ne smeta jer veruješ da tako treba, a meni se recimo diže kosa na glavi od te laži...
U seriji se klinci (imaju sedamnaest godina) ljube i vataju, a oni progresivniji i t.ucaju, ima gej likova, piju pivo i duvaju, a majka je promiskuitetna... čudna mi čuda... ali nigde ne kažu da je to dobro i za pohvalu, pre će biti da svi pomalo idioti, zato je i smešno.
Mislim, meni je smešno, a skroz je OK da se tebi ne sviđa, humor je čudna stvar, samo pričamo...
Šta si ti radio kad si bio tinejdžer? Sigurno nisi čitao Šekspira ko Mejv
Ma nije do humora, ja obozavam brit humor, Sherlock sa Cumberbatch-om i Fleabag od Phoebe Waller Bridge su meni genijalne serije...
Mozda je ovo mali uzorak jer ja sam Sex Education pogledao samo jednu epizodu ali to sta oni propagiraju je ponavljajuca matrica u vecini serija...
Evo da pojasnim, o cemu se radi, gomila serija koje se danas snimaju obiluju istom ideologijom i politickim narativom, a pazi sad ovo, to sta oni propagiraju je samo propratni momenat jer isto to ti porucuju i sa ostalih medija, kroz razne vrste umetnosti, ali isto tako i politicari....
Koliko si imala gejeva i feminizma u filmovima iz 50-tih?
Mene raduje kad je nesto novo a ne sve na isti fazon.. E sad to sto je meni novo ti bi rekla da je retro ili anahrono, ali iz ove danasnje perspektive bi odskakalo od vecine.
Naravno to sto ti kazes zavisi kakva su tvoja opredeljenja i stavovi, ja na primer da sam pristalica ovoga sto se danas promovise sigurno da mi ne bi smetalo..
A na kraju krajeva ako nije previse napadno i agresivno ja nemam problem, ali ovo sto sam video u jednoj epizodi mi je bas too much..
Evo na primer serija Sense8, ona je jako dobra, dramaturski dobra, ima ok pricu, super glumci, rezija, sve.. Ali svaki put kad se Lito ljubi Hernandom meni je doslo da ugasim, ali nisam, odgledao sam seriju do kraja, prvi i drugi put, ajde i treci, nema veze, ali scene seksa izmedju dva muskarca, krljanje u svakoj epizodi, brate nije to moja solja caja, razumes...