vuda
Domaćin
- Poruka
- 3.387
"Stalker" gde je ?
Josh nije shvatio da je vreme proshlo.
Josh nije shvatio da je vreme proshlo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mađarski mediji prosto histerišu kako su Mađari izvan granica ( Hotáron túli Magyarak) ugroženi,kako su im prava uskraćena,kako se prebijaju ako govore mađarski.Otuda toliko neprijateljstvo koje sstvorilo u javnosti prema Srbiji,Rumuniji a posebni prema Slovačkoj.Zato se i organizuju ekstremno desničarske i fašističke organizacije koje za cilj imaju poništenje trianonskog ugovora i uspostavu Velike Ugarske.Situacija je u Vojvodini ovakva.Dok srpska deca,kada upisuju npr.srednju školu,imaju na raspolaganju srpske škole,mađarska deca imaju mogućnost isto tih škola,škola šiji je osnivač država na mađarskom jeziku,nedržavne škole na mađarskom jeziku u Srbiji,sve srednje škole u Mađarskoj.Daleko veće šanse veš na početku.Kasnije da ne govorim oko đapošljavanja u opštinama gde su Mađari na vlasti,bolnicama,školama,javnim preduzećima de gotovo i nema nikog drugog do Mađara.
Već u osnovnim školama Mađarskoj deci se dodeljuju nekakvi dokumenti (zasnovane na nacionalnoj pripadnosti) kojima ostvaruju privilegije kod matične države.Putuju u mađarske zbratimljene škole,kampove...Ništa og ovoga nije problem,nego odvajanje dece još od mladosti.Žele se stvoriti čisto mađarske škole i čisto srpske škole.To pokazuje i primer Stare Moravice.Umesto da se deca međusobno druže i upoznaju ona se hoće razdvajati.
I ne samo u školama, nego i u obdaništima..
I ne samo u školama, nego i u obdaništima. Moja ćerka je išla dve godine u mešovitu grupu. Nije bilo mađarskih grupa, jer u tom kraju živi više Srba. I bilo im je super. Mađarska deca su učila srpski u komunikaciji sa ostalim drugarima, a i srpska deca su uz njih učila mađarski. Sve to kroz zajedničku igru. E, onda su se nadigli mađarski roditelji, kojima je smetalo da čuju da im dete i kod kuće nešto kaže na srpskom, pa su zahtevali od uprave čisto mađarsku grupu.
Pošto, kako sam rekao, nije bilo dovoljno mađarske dece da se formiraju generacijske grupe, svu mađarsku decu su morali da strpaju u jednu grupu, pa su se tako skupa našli trogodišnjaci sa šestogodišnjacima. Njihovi roditelji su bili zadovoljni, i nisu primećivali koliko su im deca zbog toga nesrećna. Deci nije bilo jasno zašto su ih razdvojili od njihovih drugara, jer deci naravno da nije smetalo što se druže sa nekim ko govori drugi jezik.
To je zločin prema toj deci. A, druga stvar, naravno da će ta deca vremenom izrasti u nacional-šoviniste, kada ih još u vrtiću razdvajaju po nacionalnoj pripadnosti, i kada oni u svojim glavicama "obrade" informacij "mi smo odvojeni da ne budemo sa onima, jer oni nisu isti kao mi, oni su Srbi". Samim tim oni će svojim dečijim rezonom stvoriti mišljenje da biti Srbin je nešto loše.
..Mi (Madjari i Hrvati)u našoj..Kroejši.. ..nemamo nikakvih problema..čak sta vise...iskreno..nisam cuo...za ikakv incident...izmedju nasa..dva..naroda.Madjari su nam pomogli..u našoj obrani..od Srpske agresije..i za tro im Hvala..mnogi naši sugradjani su bili za vrijeme srpske agresije u Madjarskoj...eto ako mogu ovom prilikom da im se zahvalim(ne znam da li ima na "krstarici" Madjara)...uvijek su dobro dosli u Hrvatsku..pogotovo u Osijek..mislim da su Osijek i Pečuh..dva pobratimljena grada..puno sam puta bio u Mađi..nikad niti jedan jedini..incident..neku neugornost nisam dozivio..Madjari su dobar pošten i radišan..narod..
..Susjed mi je Mđar..oriđiđi..žena mu Osječanka..
..sto se tice nasih sugradjana Mađara..nisam nikad čuo..da su ikada..pricali Mađarski..u društvu s Hrvatima...vjerovatno iz pristojnosti..i postivanja jednih prema drugima..
..selo Laslovo( u blizini Osijeka).. Madjarsko...sve 5...svi idu u srednje skole u Osijeku..nema tu nikakvog..izdvajanja..niti..podijele..za vrtiće..ne znam..vjerovatno je isto tako..i treba da ostane tako....
..Madjari..su nasi sugradjani..Osiječani..
I mi bi voleli da to možemo reći za "naše"Mađare.Ali kod nas ima incidenata,ima izdvajanja po školama,neće da se priča srpski jezik... Na žalost,ali situacija je znatno drugačija nego u Hrvatskoj
Gde to?
То је тако кад скотови хоће ЕУ и њихове законе и "стандарде",па мора да се трпи зулум тзв. "људских права".
Док се законом не буде забранило било шта везано за њихова "људска права",биће зла.
Што се тиче Мађара,играју се ватром.
Ajmo da preimenujemo cikago! Kad mogu oni-mozemo i mi!![]()
I ne samo u školama, nego i u obdaništima. Moja ćerka je išla dve godine u mešovitu grupu. Nije bilo mađarskih grupa, jer u tom kraju živi više Srba. I bilo im je super. Mađarska deca su učila srpski u komunikaciji sa ostalim drugarima, a i srpska deca su uz njih učila mađarski. Sve to kroz zajedničku igru. E, onda su se nadigli mađarski roditelji, kojima je smetalo da čuju da im dete i kod kuće nešto kaže na srpskom, pa su zahtevali od uprave čisto mađarsku grupu.
Pošto, kako sam rekao, nije bilo dovoljno mađarske dece da se formiraju generacijske grupe, svu mađarsku decu su morali da strpaju u jednu grupu, pa su se tako skupa našli trogodišnjaci sa šestogodišnjacima. Njihovi roditelji su bili zadovoljni, i nisu primećivali koliko su im deca zbog toga nesrećna. Deci nije bilo jasno zašto su ih razdvojili od njihovih drugara, jer deci naravno da nije smetalo što se druže sa nekim ko govori drugi jezik.
To je zločin prema toj deci. A, druga stvar, naravno da će ta deca vremenom izrasti u nacional-šoviniste, kada ih još u vrtiću razdvajaju po nacionalnoj pripadnosti, i kada oni u svojim glavicama "obrade" informacij "mi smo odvojeni da ne budemo sa onima, jer oni nisu isti kao mi, oni su Srbi". Samim tim oni će svojim dečijim rezonom stvoriti mišljenje da biti Srbin je nešto loše.
Ustaski rezoni su nam poznatiE sad ti meni odgovori da li su ti Madjari,roditelji ludi ili pametni iz iskustva.Ko zeli riskirati ja tako rezonujem![]()