Sevdalinka?

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

KraNp

Veoma poznat
Poruka
10.777
Zasto je muslimanske ustase svojataju kao deo svog melosa kad se zna da islamskom melosu ne pripadaju ni gitara, ni harmonika ni violina, nego zurle i talambasi. Zasto je svojataju kad su vokali sasvim deseti u odnosu na ilahije i kaside.

Zato sto onaj ko nema identitet prisvaja tuđi i predstavlja ga svojim.Mi smo tu jos krivlji jer se odricemo svoga.Međutim svaki ozbiljan muzikolog ce vidjeti da je u pitanju cista podvala.Kao i piramide u Visokom koje nijedan egiptolog nije priznao.Ali .... ga treba vjesto promovisati,zloupotrijebiti i strpati lovu dzep.Hiljadu puta ponovljena laz postaje istina.

Zato sto onaj ko nema identitet prisvaja tuđi i predstavlja ga svojim.Mi smo tu jos krivlji jer se odricemo svoga.Međutim svaki ozbiljan muzikolog ce vidjeti da je u pitanju cista podvala.Kao i piramide u Visokom koje nijedan egiptolog nije priznao.Ali .... ga treba vjesto promovisati,zloupotrijebiti i strpati lovu dzep.Hiljadu puta ponovljena laz postaje istina.

Kao i navodna pojava Gospe u Međugorju.
I sam Papa traži da se sa tim "promidžbenim" programom prekine,
kvalifikujući ga izmišljotinom i komecijalizacijom vere !

...."Put puuuuuutujeeee......LATIFFFF AGAAAAA".....:mrgreen:

Ta je Bosnjacaka.Ali imas "Povela je Jelka dva konja na vodu","U lijepom starom gradu Visegradu" (sa 5.strofom-citava),Karanfil se na put sprema"(cini mi se da je Amira Medunjanin malo koriguje) i jos mnoge druge u kojima nema imena tako da ih Bosnjaci ne mogu prisvajati ako ih ne preprave.....Poturce.......:zcepanje:

Zasto je muslimanske ustase svojataju kao deo svog melosa kad se zna da islamskom melosu ne pripadaju ni gitara, ni harmonika ni violina, nego zurle i talambasi. Zasto je svojataju kad su vokali sasvim deseti u odnosu na ilahije i kaside.

volim par sevdaha...
ništa na ovom svijetu ne pripada nekom 100 %...htjeli mi to ili ne priznati...u našoj etno muzici, ima dosta upliva jevrejske etno muzike, to samo apsolutno uvo, poput moga može da osjeti...
i da izviniš, boli me q čija je, pusti me da uživam u muzici!!!
:)

Ajde mog"o bi nam pomoci u srpskoj narodnoj muzici Kninske krajine.Dok mi govorimo:Braca smo i sve djelimo sa drugima Bosnjaci i Rvati nam sve uzese i kazu 100% hrvatsko i 100%bosnjacko.Garantovano bez Srba.....EU-certifikat.Simeeeeeee

Back