"sestrice"... : ) ( :

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

imam sestru, dve godine mlađu i zahvalna sam Bogu što je imam.
Jesmo drugačije u smislu ja hoću sve i hoću sad, nije mi teško i da 48 sati ne spavam ako mi je stalo nešto da završi, a ona je laganica.
DOk smo bile deca, kada bi nam mama rekla nešto da uradimo u kući (domaćinski poslovi)
- važi, hoću.

Rezultat
nakon što izbesnim ja uradim
ona nakon što jer pristal ladno ne uradi, ostavi za kasnije

Ipak
U pogledu osnovnih životnih postulata smo iste
Ne mogi da zamislim život bez nje.
Par godina (dok se nije udala, a radila je) bila je glavni kvaritelj moje dece (učila ih blagodetima koje im mi tada nismo mogli da priuštimo)
Ona je obožvana tetka koja je ljubila usrrana dupeta, znala da ih čuva da ja mogu nešto da uradim, da ih vodi u pozorište...

Ona ima decu koju ja volim ali im ni izbliza nisam posvećena na način na koji je ona ila mojoj (nije imala svojum imala slobodno vreme i sl).

Ipak dnevno provodimo bar sat vremena na telefonu, često se viđamo (naravno da nam se i muževi odlično slažu)

Hva joj što je tu
njena

Моју си сестру описала! :)
Исто је овако, само три године разлике...

Nemam sestru rodjenu,nikada ni nisam imala zelju da je imam.
Drago mi je sto imam brata.Bolje je.
Razlog sto mi nikada nije trebala sestra je moja najbolja drugarica sa kojom sam od malih nogu nerazdvojna.
Odavno sam prestala da je smatram drugaricom,ona mi je bukvalno kao clan porodice.
Drugacije smo,karakterno,nemamo isti ukus,cesto nam se i misljenja railaze.Jos bolje.
"Sestrice" su mi se desavale,u pocetku mi je bilo smesno,onda uvrnuto...kao da ti neko krade identitet.
Ali osveste se posle odredjenog vremena,srecom,prodje i ta faza.

zanimljiva...psiholoska...pojava/situacija;
dvije bliske zene...najcesce sestre...bioloske, ali ne nuzno...ponekad su samo izuzetno bliske prijateljice... cesto slice jedna drugoj ko jaje...jajetu...naravno, ne radi se o
fizickoj slicnosti vec o...dijelom vjerojatno...forsiranoj slicnosti u pogledu nacina razmisljanja, navika...odijevanja, sminkanja...mada, je i to sekundarno;
akcent je na nacinu razmisljanja i duhovnim svijetovima...

cesto imam prilike opservirati ovaj... fenomen (u rl, ali i ovdje na forumu...) i situacije koje iz istog neminovno proizlaze...lijepe, ali i manje lijepe;
- sestrinsko....ispomaganje...divno, neprocjenjivo,
- sestrinska podrska...opet...neprocjenjiva; cak i kada nisu u pravu,
- valjada ima jos...slobodno dopisite...mislim, ako ima...

sad one malo manje lijepe;
- prikrivena zavist koja se, vrlo...neobicno, ali je tako...najcesce ocituje u banalnim zivotinim situacijama; od maznula mi majicu do maznula mi djecka/zmua...
- klonirani stavovi; od omiljene boje preko omiljenog pisca i omiljenog benda do...unedogled...nesto...ko sijamski blizanci spojeni sadrzajom glava...al ne moz' coek da se ne zapita; cija je glava tu...original, elte...
- sestrinsko satiranje...medjusobno kad je jednoj...konacno, a moz' bit' slucajno...nacepljena... sujeta (?)...

elem, imate li "sestricu"...biolosku ili sociolosku...nebitno?
da li ste nekad osjetili ljubomoru?
da li ste se u tom odnosu ikad osjetile...uguseno/sputano...?
da li vam je ikad zasmetao osjecaj da razgovarate sa... svojom slikom u ogledalu?

evo, da odogovorim te dam...svijetao primjer; :rumenko:
- imam mladju sestru...biJolosku
- potpuno smo razlicite...mislim jednako smo...elokventne, ali se sadrzaj bitno razlikuje
- nikad nisam osjetila ni ljubomoru niti bilo sta drugo...dobro, jesam ponekad imala poriv da je u necem zaustavim i kazem pa sta bude...nek odluci sama...odrasla je
- kao sto rekoh; razlicite...izvana i iznutra...mada, s godinama iako zivimo razdvojeno primjecujem izvjesne slicnosti s...mamom...kod obje :eek:

a vi....kako ste?

ps evo i prigodni linak...mislim, odlicna je...fotografija u filmu :)

Lepo je imati sestru...mada ja nijednog trenutka ne zalim shto imam brata:heart:
znam razne primere,do onih koje se navodno svadjaju ceo dan ali na kraju se uvek podzre,do onih privrzenih i postoji neka ta telepatska veza,kao i kod svih brace i sestara,nije ni cudo kad su nam oni na neki nacin zastitnici kroz ovaj zivot,bar ja tako volim da gledam..
recimo znam primer dve sestre,bliznakinje,kao Nicole Scherzinger sa dupeom J.Lo..dobro mozda manjim...Prva vesela,otvorena, stalno se smeje uvek onako vedra druga brate rospija sa svakim se svadja,ostrokondza, ima bar kod istetoviran na nadlaktici,...ali lepse mi je kad su dve sestre razlicite,nego da su slicne unutar jedna drugoj ko jaje jajetu....upravo im te razlike trebaju pomoci u karakteru,da se nadogradi.....
ali kazem,ne bih menjala mog brata ni za shta:heart: u stvari,imam ja jednu sestru,mog godista,ali nije rodjena i ne zivi u Srbiji ali bi se moglo reci da smo bash slicne....obe ne mozemo da ucutimo,pricljive smo jako,otvorene.... :)
A imam mnogo vishe brace, petoro,sestoro ili vishe nerodjenih.....To prvi,najstariji onako skroz umetnicki tip,ne zivi u Srbiji isto, a drugi....Lova bato. Gde god da ga stavish...Kosarka..kapiten tima..odbojka..kapiten tima..fudbal..kapiten...zavrsio ekonomsku i muzicku...a ovo ostalo opet svi stariji...shto je dobro jer sam u uzoj porodici i siroj ja jedina zensko tako da me svi maze,pogotovo najstariji

Poslednja izmena:
moja sestra je mladja godinu dana od mene i imamo odlican odnos od malena.
uvek smo izlazile zajedno i imale isto drustvo, zajednicka letovanja....
ona je smirenija i racionalnija, ja sam histerik, potpuno smo drugacije po karakteru ali se super dopunjujemo....
ne prodje dan da se ne cujemo nekoliko puta
tukle smo se kao lude kad smo bile klinke, par minuta tuče pa onda sve opet savrseno....:D
zao mi je sto nemam i brata...

Imam sestru (biolosku), ali smo kao i ti i tvoja sestra Vragana, potpuno razlicite...temperamentom, karakterom, nacinom razmisljanja i nacinom zivota razlikujemo se kao crno i belo. Umele smo da se posvadjamo kao pas i macka, zavisi i ljubomore izmedju nas nema, i da, uvek smo bile ultra solidaran duo protiv mame i tate :mrgreen: Imam i drugaricu, za koju svi misle da mi je sestra, slicne smo karakterom, temperamentom, interesovanjima, nacinom zivota i razmisljanja upravo onoliko koliko smo moja prava sestra i ja razlicite. Uz porodicu i Njega, moja najbolja drugarica je osoba koju najvise volim na svetu, druzimo se vise od 15 godina... 2 puta smo se posvadjale grozno, na pljuc, fuj, kretenu, idiote, nemoj nikad vise da me zoves...nismo se cule oko mesec dana...i uvek na kraju jedna pozove drugu:heart: Ona je strasno dobra devojka koja ima xy losih osobina...kasni uzasno, neodgovorna je, zaboravna, ponekad je malo na tri coska, pada u depresije...ali je iskren i odan prijatelj, pouzdano rame za plakanje, uvek raspolozena za druzenje, voli da igra, da popije, u njoj ima puno strasti i zivota Nismo se nikad ogovarale, ni takmicile, ni zavidele jedna drugoj, za to ruku u vatru stavljam. Fizicki veoma licimo. Moj zivot bi bio mnogo siromasniji da nema nje....:zag:

Back