Sestre poginule dok se vraćale sa proslave diplome

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.291
BEOGRAD - Na Pančevačkom putu kod “Progresa” noćas se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su dve devojke poginule, a dvoje je teško povređeno.

Mesto tragične nesreće na Pančevačkom putu
U sudaru, koji se dogodio oko ponoći, učestvovala su dva vozila, “BMW” u kome se nalazilo petoro i “jugo” u kome je bila jedna osoba.

Od siline udara “jugo” je prepolovljen.

Na licu mesta stradale su dve devojke koje su sedele pozadi u BMW-u, čiji je vozač, kako nezvanično saznajemo, pod uticajem alkohola vozio brzinom od oko 200 na sat i prethodno je prošao kroz nekoliko crvenih svetala.

Od siline udarca "jugo" je praktično prepolovljen
Posle sudara, BMW je udario u banderu zadnjim delom i zbog toga su stradale devojke na zadnjem sedištu. Treća devojka J. J. i vozač “juga” P. F. prevezeni su u Urgentni centar.

Načelnik smene u Hitnoj pomoći Željko Baćević potvrdio je da su dve osobe sa teškim povredama prebačene u Centar za reanimaciju.

Devojka stara između 20 i 25 godina nalazi se u komi, dok je muškarac slične starosti u svesnom stanju i ima teške povrede, rekao je Baćević. Vozač BMW P. B. (34) prošao je bez ikakvih ozleda, a suvozač K. M. (34) sa lakšim povredama.
Povređenima i posle operacije ugroženi životi
Dve osobe, koje su teško povređene u saobraćajnoj nesreći na Pančevačkom mostu u Beogradu, operisane su u Kliničkom centru Srbije, ali i su im i dalje životi ugroženi, rekao je danas Tanjugu portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.
- Operacije su dugo trajale, bile su uspešne, ali je njihovo stanje i dalje teško i životno su ugroženi - rekao je Jovanović i objasnio da su povređeni u udesu, u kome su dve devojke izgubile život, zadobili povrede glave, unutašnjih organa, krvnih sudova...

Prema njegovim rečima, oni su smešteni na odeljenju Intenzivne nege Kliničkog centra Srbije i lekari prate njihovo stanje.

Na lice mesta došao je prijatelj stradalih devojaka i rekao da je reč o dve sestre iz Pančeva, M. R. i Lj. R. stare 27 i 23 godine, od kojih je starija upravo diplomirala na Pravnom fakultetu, što su pošli da proslave u Beogradu.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/31...-u-sudaru-kada-su-krenule-da-proslave-diplomu

užas, tragedija, jedan od razloga što ne volim automobile....

nije ni pištolj po toj logici...

Naravno da nije. Onaj koji je okinuo jeste.

Automobil je enorman civilizacijski doprinos, koristi od njega je nemerljiva, enormna. Kao i svaki uređaj koji je mnogostruko jači ili u nekom drugom aspektu moćniji od čoveka, ponekad, sticajem okolnosti dolazi do otkazivanja, nesreće i tragedije. Avio nesreće koje odnose cele porodice su samo primer.

Ipak, ako neko nestručan, neobućen ili bahat upravlja mašinom pa kao posledicu svog ponašanja izazove povrede ili smrt drugih i sebe, to onda nije nesreća, nego, po meni, ubistvo iz nehata.

Pijan za volan, precenjivanje sebe, forsiranje zbog adrenalina ili dokazivanja sa takvim groznim posledicama su, opet po meni, ubistva iz nehata i kao takva treba da im se sudi.

Nadam se da sam objasnio svoj kont. Uređaji i mašine su samo sredstvo, izvršilac je uvek -čovek.

Kako razumem u BMW-u je bilo njih cetvoro, vozilo se kretalo brzinom od 200km/h, bahato prekrsilo svako moguce saobracajno pravilo i dovelo u opasnost zivote drugih ljudi pri cemu su na kraju nastradali putnici iz samog BMW-a? Kakva je to proslava i odakle im mozak, svima koliko ih je bilo, da tezak automobil kakav je BMW teraju kroz naseljeno mesto kao da su na nemackom autoputu...jesu normalni oni

Naravno da nije. Onaj koji je okinuo jeste.

Automobil je enorman civilizacijski doprinos, koristi od njega je nemerljiva, enormna. Kao i svaki uređaj koji je mnogostruko jači ili u nekom drugom aspektu moćniji od čoveka, ponekad, sticajem okolnosti dolazi do otkazivanja, nesreće i tragedije. Avio nesreće koje odnose cele porodice su samo primer.

Ipak, ako neko nestručan, neobućen ili bahat upravlja mašinom pa kao posledicu svog ponašanja izazove povrede ili smrt drugih i sebe, to onda nije nesreća, nego, po meni, ubistvo iz nehata.

Pijan za volan, precenjivanje sebe, forsiranje zbog adrenalina ili dokazivanja sa takvim groznim posledicama su, opet po meni, ubistva iz nehata i kao takva treba da im se sudi.

Nadam se da sam objasnio svoj kont. Uređaji i mašine su samo sredstvo, izvršilac je uvek -čovek.

ukapirao sam i prvi put na šta si mislio :)
nego ja imam tu fobiju od automobila jer...ovaj nesrećnik vozač juga je mogao da bude i mihael šumaher po znanju, opet ne bi izbegao ludaka koji se sa 200 km/h ustremio na njega...oduvek me je plašila ta nemoć da promeniš ishod iako nisi kriv ni dužan

molim da neko ko zna napise da li je vozac bmw-a u pritvoru?

nesto sam cuo da je na slobodi, pa ko velim eto prilike postenim policajcima i sudijama da se nahebu mile majke korumpiranim policajcima i sudijama koji bagru pustaju na slobodu za `male ` pare, u odnosu na ono sto su pocinili

ili postenih vise nema, za zrtve postaju krivci

kod nas kad neko napravi zločin, uvek mu brže bolje nađu neko opravdanje

Vozač BMW-a smrti bio u lošem psihičkom stanju zbog razvoda

Slobodanka Žerajić/Marko Petković | 04. 03. 2012. - 09:50h | Komentara: 96
Nikola i Dragana Rusov iz Pančeva u utorak će u posmrtnoj koloni ispratiti svoje ćerke Milenu (28) i Ljiljanu (23), koje su preksinoć nastradale u automobilu BMW u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu između Pančeva i Beograda.

Zajedno u smrt: Sestre Milena i Ljiljana Rusov
A samo jedan trenutak delio je ovu porodicu od slavlja do tragedije, jer su Milena i Ljiljana sa društvom krenule u Beograd da proslave Milenin položeni pravosudni ispit. Lekari se bore za još dva života - njihove drugarice Jadranke Jović (23) i vozača “juga” Predraga Fuštića.

Predrag Bojanić (34) zvani Pega, u čijem BMW-u su se nalazile nastradale devojke, kod hale “Progres” je proleteo brzinom od oko 200 kilometara na sat kroz crveno svetlo i direktno udario u “jugo” za čijim volanom se nalazio Predrag Fuštić (37) iz Pančeva, tvrde očevici.

U nesreći je teško povređena drugarica sestara Rusov Jadranka Jović iz Pančeva koja im je pravila društvo na zadnjem sedištu BMW. Fuštićev “jugo” je od udara bukvalno prepolovljen.

Vozač BMW Bojanić, koji je prema podacima policije u trenutku udesa imao 0,39 promila alkohola u krvi, i njegov suvozač Mirko Gačić (34) lakše su povređeni.

Kako tvrde Bojanićevi poznanici, on je u poslednje vreme bio u lošem psihičkom stanju jer mu je teško pao nedavni razvod braka.

- Pega je dobar momak, posvećen porodici i poslu. Pre par meseci je prestao da živi sa suprugom i od tada češće izlazi u noćne provode. Sa nastradalim devojkama u poslednje vreme je intenzivno izlazio i družio se. Poznato je da voli brzu vožnju i nije svejedno sedeti s njim u kolima - kaže jedan od Bojanićevih poznanika.

219521_samo-sestre_f.jpg

neka to kažu njihovim roditeljima

kod nas kad neko napravi zločin, uvek mu brže bolje nađu neko opravdanje

Vozač BMW-a smrti bio u lošem psihičkom stanju zbog razvoda

Slobodanka Žerajić/Marko Petković | 04. 03. 2012. - 09:50h | Komentara: 96
Nikola i Dragana Rusov iz Pančeva u utorak će u posmrtnoj koloni ispratiti svoje ćerke Milenu (28) i Ljiljanu (23), koje su preksinoć nastradale u automobilu BMW u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu između Pančeva i Beograda.

Zajedno u smrt: Sestre Milena i Ljiljana Rusov
A samo jedan trenutak delio je ovu porodicu od slavlja do tragedije, jer su Milena i Ljiljana sa društvom krenule u Beograd da proslave Milenin položeni pravosudni ispit. Lekari se bore za još dva života - njihove drugarice Jadranke Jović (23) i vozača “juga” Predraga Fuštića.

Predrag Bojanić (34) zvani Pega, u čijem BMW-u su se nalazile nastradale devojke, kod hale “Progres” je proleteo brzinom od oko 200 kilometara na sat kroz crveno svetlo i direktno udario u “jugo” za čijim volanom se nalazio Predrag Fuštić (37) iz Pančeva, tvrde očevici.

U nesreći je teško povređena drugarica sestara Rusov Jadranka Jović iz Pančeva koja im je pravila društvo na zadnjem sedištu BMW. Fuštićev “jugo” je od udara bukvalno prepolovljen.

Vozač BMW Bojanić, koji je prema podacima policije u trenutku udesa imao 0,39 promila alkohola u krvi, i njegov suvozač Mirko Gačić (34) lakše su povređeni.

Kako tvrde Bojanićevi poznanici, on je u poslednje vreme bio u lošem psihičkom stanju jer mu je teško pao nedavni razvod braka.

- Pega je dobar momak, posvećen porodici i poslu. Pre par meseci je prestao da živi sa suprugom i od tada češće izlazi u noćne provode. Sa nastradalim devojkama u poslednje vreme je intenzivno izlazio i družio se. Poznato je da voli brzu vožnju i nije svejedno sedeti s njim u kolima - kaže jedan od Bojanićevih poznanika.
219521_samo-sestre_f.jpg

neka to kažu njihovim roditeljima

Da li će se na kontu šoka zbog razvoda braka izvući za ubistvo 2 života?
Treba njemu da "presude" roditelji tih devojaka.
U svakom slučaju, mene niko ne bi uspeo da natera da se vozim sa pijanim vozačem

40 godina robije je malo za ovakve:evil:

Pančevo: Vozač BMW-a uhapšen
Izvor: B92, Tanjug

Beograd -- Po nalogu republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac, večeras je uhapšen vozač "BMW"-a Predrag Bojanić (34)koji je izazvao tešku saobraćajnu nesreću u Pančevu.

14101516374f53d2ce4d4ba912590915_368x276.jpg

Ovaj slučaj preuzeće Više javno tužilaštvo u Beogradu, kaže za B92 portparol Tužilaštva Tomo Zorić.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac naredila da se hitno uhapsi Bojanić, koji nije zadržan posle saslušanja.

"Tužilaštvo će insistirati, tj. i okviru svojih zakonskih ovlašćenja staviće predlog da mu istražni sudija odredi pritvor. Nedopustivo je da, nakon izvršenja krivičnog dela ne bude određen pritvor, te će u okviru tužilaštva svi oni za koje se utvrdi da su učinili propuste biti najstrože sankcionisani shodno zakonskim ovlašćenjima. A imajući u vidu teške posledice uzrokovane krajnje bahatom i bezobzirnom vožnjom, gde su poginule dve mlade devojke i dvoje lica teško povređeno, imajući u vidu i druge okolnosti ove saobraćajne nesreće, ovaj slučaj preuzeće Više javno tužilaštvo u Beogradu," rekao je za B92 Zorić.

Podsetimo, "Vozač BMW-a nije bio zadržan, jer su istražni sudija i tuzilac na licu mesta ustanovili da je čista situacija i da ne moze uticati na svedoke, tako da je slučaj prebačen u redovnu proceduru", izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Dragiša Simić RTS-u.

Simić je naveo da je alko-test na licu mesta pokazao da je Bojanić imao 0,39 promila alkohola u krvi i odmah je upućen na test putem krvi.
On je objasnio da je automobil kojim je upravljao Bojanić prošao kroz crveno svetlo i naleteo na putničko vozilo "jugo", a od siline udarca se njegovo vozilo odbilo i udarilo u banderu.

U tom stravičnom udesu, koji se dogodio nešto pre ponoći, 2. marta, na licu mesta su poginule sestre M.R. (27) i Lj.R. (23), koje su sedele na zadnjem sedištu "'BMW"-a.

Vozač "juga" Predrag F. (37) i Jadranka J. (23) zadobili su povrede glave, unutašnjih organa i krvnih sudova, a posle duge operacije smešteni su na Odeljenje intenzivne nege Kliničkog centra Srbije, gde lekari prate njihovo stanje.

"Zdravstveno stanje devojke je nepromenjeno, a muškarca blago poboljšano, ali su oboje i dalje životno ugroženi", izjavio je ranije večeras Tanjugu portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=03&dd=04&nav_category=16&nav_id=587856

Preminula i treća devojka iz BMW

T. D. - A.Ž.A. | 05. 03. 2012. - 16:40h 18:11h | Foto: G. Srdanov | Komentara: 11
Jadranka Jović, devojka koja je teško povređena u petak uveče u saobraćajnoj nesreći u kojoj su poginule sestre Rusov, Ljiljana i Milena, preminula je danas popodne u Urgentnom centru, saznaje "Blic".

Devojka se nije budila iz kome. Jadranka Jović je sa svojim drugaricama sestrama Rusov sedela na zadnjem sedištu BMW kojim je upravljao Predrag Bojanić (34).

Sud: Dežurni sudija nije ni odlučivao o pritvoru za vozača BMW
Nesrreća se dogodila kada se, prošavši nekoliko puta uzastopno kroz crveno svetlo, svojim automobilom zakucao u “jugo”, koji se od siline udara bukvalno prepolovio. Nakon sudara, BMW je zadnjim delom udario u banderu, usled čega su stradale devojke koje su sedele pozadi.

Od zadobijenih povreda sestre Rusov su odmah preminule, dok je Jadranka Jović, teško povređena i prebačena je u bolnicu. Bojanić je po nalogu republičkog tužioca uhapšen sinoć.

Ja sam i dalje za to da se uvede smrtna kazna a izvresenje da bude vesanjem na glavnom trgu. Pa kada javno obese 10-20-30 i vise ovakvih retarda onda ce mozdsledeci put neko malko razmisliti...

Podržavam ovo što si napisao jer ovde nema opravdanja nikakvog....on je izvršio UBISTVO pa ni 40 godina robije nije neka kazna za ovo što je učinio....Ludak za volanom koji seje smrt je isto kad bi ludaku dali u ruke AP i pustili ga na ulicu....

Ja sam i dalje za to da se uvede smrtna kazna a izvresenje da bude vesanjem na glavnom trgu. Pa kada javno obese 10-20-30 i vise ovakvih retarda onda ce mozdsledeci put neko malko razmisliti...

Ovim devojkama i njihovim roditeljima nikakva korist, ali nesto za nauk je nuzno preduzeti.
I koja je to smrt po redu, ali ... svakog cuda za tri dana i nesto sa ovom mladosti nije kako valja.... pa
polozila je pravosudni, a seda u kola sa nekim poput ovog .... ma, mi svi poludesmo i sve je naopako .
Isreno zalim sve ucesnike ove nesrece i nedaj Boze nikome da se tako nesto desi .... nikome ....

Back