Сестра-проблем

Маестрална

Početnik
Banovan
Poruka
12
Поздрав :) Сестра има проблем, зависност од интернета.Она је од данас до сутра на интернету, ништа је друго не интересује, не ради ништа, својим понашањем отерала друштво, уопште не излази из куће и ако изађе све је на трк да не пропусти нешто.Пре пар година нам се није чинило тако страшно сад је већ забрињавајуће :(

Не знамо више шта да радимо, одбија чак и да разговара о томе.И није у питању неко дете већ девојка 27 година, жао ми је родитеља секирају се :( Шта да радимо да је отргнемо, како да јој помогнемо?

Jedini nacin da covek ostane koliko toliko normalan i da ne ne dobije neku bolescuru od nerviranja jeste da se izoluje od ljudi i sve kontakte svede na minimum, znaci samo ono sto je nuzno i neizbezno. Meni se cini da tebe boli p*cka za sestru i da ti jedino smeta sto od nje ne mozes da pridjes kompjuteru.

Поздрав :) Сестра има проблем, зависност од интернета.Она је од данас до сутра на интернету, ништа је друго не интересује, не ради ништа, својим понашањем отерала друштво, уопште не излази из куће и ако изађе све је на трк да не пропусти нешто.Пре пар година нам се није чинило тако страшно сад је већ забрињавајуће :(

Не знамо више шта да радимо, одбија чак и да разговара о томе.И није у питању неко дете већ девојка 27 година, жао ми је родитеља секирају се :( Шта да радимо да је отргнемо, како да јој помогнемо?

pazi vise ni sexic nije dugorocni spas,razmisljam dotvorim kliniku za odvikavanje od neta i moba

Ako ona tu ne vidi problem tesko da mozete bilo sta da uradite.

Mozda bi joj pomoglo da se zaposli ili da nadje neku zanimaciju van interneta...

Jedini nacin da covek ostane koliko toliko normalan i da ne ne dobije neku bolescuru od nerviranja jeste da se izoluje od ljudi i sve kontakte svede na minimum, znaci samo ono sto je nuzno i neizbezno. Meni se cini da tebe boli p*cka za sestru i da ti jedino smeta sto od nje ne mozes da pridjes kompjuteru.

Види се како утиче на тебе и колико си "нормална"

Ako ona tu ne vidi problem tesko da mozete bilo sta da uradite.

Mozda bi joj pomoglo da se zaposli ili da nadje neku zanimaciju van interneta...

Неће. Jа сам удата живимо у иностранству ,позивамо је да дође одбија.Док су деца била мала, једва је чекала да дође и да ми дођемо у Србију.Летос кад смо били већ је била у оваквом стању, сад кад смо били за празнике једва да смо је видели и испричали се са њом, на лаптопу и не излази из своје собе :(.

Pokusaj lepo da joj objasnis da to nije zdravo.

Sta moze da propusti na internetu?

Не знам, како јој не досади од јутра до сутра на интернету, можда је и на овом форуму.Неће уопште да разговара и родитељи су покушавали и њено друштво.Њој треба нека стручна помоћ а како је намолити_

Treba da ti odobri prva 3. sada mozes slobodno kao i mi da pises.

Mada mislim da ti je tema vise za pdf psihologija nego za ovde.

Њој је потребна стручна помоћ, само како је приволети?Пробали су родитељи, њени пријатељи и ми сад кад смо били за време празника, неће да разговара избегава све лаптоп и не излази из своје собе

Њој је потребна стручна помоћ, само како је приволети?Пробали су родитељи, њени пријатељи и ми сад кад смо били за време празника, неће да разговара избегава све лаптоп и не излази из своје собе

Da li bar izlazi da jede, pije vodu, WC?

Da li bar izlazi da jede, pije vodu, WC?

Некад јој мама однесе у соби да једе, шаље родитеље кад нису на послу да јој купе цигарете а продавница поред куће, запустила се скроз у пиџами и баде мантилу је по цео дан, а како је само била педантна.

Poslednja izmena:
Некад јој мама однесе у соби да једе, шаље родитеље кад нису на послу да јој купе цигарете а продавница поред куће, запустила се скроз у пиџами и баде мантилу је по цео дан, а како је само била педантна.

- - - - - - - - - -

Мени се чини да те изолација није вратила међу нормалне

Da li hoce da jede ako joj ne donesu hranu u sobu i kako reaguje kada joj ne kupe cigarete?

Ju, ta cura k'o da je iz nekog korejskog filma... Nista ne brinite, naci ce ona na netu nekog "iscelitelja" koji ce je "izleciti". :deda:

problem je dublje prirode,a ona je pobjegla u virtualu.

Шта то може бити, није добра ситуација, била је нормална,весела, дружељубива, завршила факултет, имала је неколико веза, не знам кад и како је све то почело.Живи неки виртуелни живот, сад је нека друга особа

Шта то може бити, није добра ситуација, била је нормална,весела, дружељубива, завршила факултет, имала је неколико веза, не знам кад и како је све то почело.Живи неки виртуелни живот, сад је нека друга особа

Mozda je razocarenje jer sa tom diplomom moze da samo da se slika ovde umesto da dobije posao ili je razocarao neko od momaka...

Treba joj samo neka motivacija u RL da se ponovo pokrene.

Da li si pricala sa njom da potrazi posao van svog mesta?

Back