Šestogodišnju devojčicu napao čopor pasa lutalica kod Tirsove

tehduduk

Buduća legenda
Poruka
29.570
Šestogodišnju devojčicu sa Zvezdare sinoć je kod Univerzitetske dečje klinike u Pasterovoj ulici napao čopor pasa lutalica dok se sa mamom vraćala sa treninga iz „Starog DIF-a". Devojčica je od ujeda zadobila veliki hematom na levoj natkolenici, ali srećom nije ozbiljnije povređena i puštena je na kućno lečenje.
Univerzitetska dečja bolnica u Tiršovoj iz čijeg parkinga je istrčalo pet pasa

Incident se dogodio oko 20.30 sati kada je šestogodišnja devojčica sa dve godine starijom drugaricom trčkarala Pasterovom ulicom u pratnji mame koja je u kolicima gurala i jedanaestomesečnu bebu.

Tada je iz kruga Dečje bolnice u Tiršovoj ulici, tačnije sa parkinga koji izlazi na Pasterovu ulicu, izletelo pet pasa lutalica i ustremilo se na devojčicu.

Kako za „Blic" priča I.K, majka napadnute devojčice, jedva je uspela da otera čopor koji se potom vratio na isto mesto, a ceo incident video je i čuvar koji je odmah zabrinuto pritrčao da pomogne majki i kćerki.

- Morala sam da ostavim bebu u kolicima kako bih odmah reagovala i rasterala pse. Podigla sam kćerku i nekako uspela da ih oteram, ali su se oni vratili na isto mesto odakle su istrčali i sad se pitam da li će još nekog zadesiti slična situacija, jer ipak se tuda kreće dosta dece - priča zabrinuta majka.

Izveštaj lekara specijaliste (+)

Ona je potom kćerku odmah odvela na pregled u Infektivnu kliniku gde su je zbrinuli, fotografisali povrede i napravili zapisnik, nakon čega je puštena kući.

- Srećom pa je moja kćerka nosila debele čarape i farmerice i brzo sam reagovala, pa pas nije uspeo da joj probije odelo kada je ugrizao i tako je ozbiljnije povredi. Pored velikog hematoma, na koži se jasno vidi i otisak dva očnjaka na mestu gde je pas zagrizao, ali najgore od svega je što se ona mnogo potresla i sada će neko vreme sigurno imati strah od pasa - dodaje I.K. i naglašava da će ceo slučaj uz dokaze prijaviti nadležnim institucijama.

Ona kaže da je i sam doktor u Tiršovoj bio iznenađen što na jednom takvom mestu kakvo je Dečja bolnica luta i boravi čopor agresivnih pasa koji bi mogao da ugrozi neko drugo dete ukoliko nadležne službe ne budu reagovale.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/354706/Sestogodisnju-devojcicu-napao-copor-pasa-lutalica

Сада је (по)мало касно за било какво спајање тих ентитета. Четири штенета су мртва а девојчица већ има разлога да не жели псе у својој близини.

Ја бих волео да је дозвољено градом у слободно време патролирати и налупати сваки чопор паса који се осили. Имам још увек негде онај мој маљ од 5 кила...

Тја. На једној страни града један лупа штенад која и нису луталице, на другој луталице гризу дете. Требало је спојити тог с лопатом и ове џукце, а девојчицу са штенади. Можда би које и покупила, м?

Јбг, да је било неког таквог као тај с лопатом док су ови џукци били мали, дете не би данас имало ожиљке ни трауме...

Јбг, да је било неког таквог као тај с лопатом док су ови џукци били мали, дете не би данас имало ожиљке ни трауме...
Пошто се не зна чији су они били као штенад, не може се занемарити и да би кривица могла у потпуности лежати на њиховим бившим власницима, односно на власницима њихових родитеља (и навише по породичном стаблу).

Možda bi imalo traume neko dete koje je taj čin lopatanja moglo da vidi?
Činjenica je da ljudi ljudima čine više zla nego bilo koje životinje.
Kao što je činjenica da ovim psima nije mesto na ulici, a postoji mogućnost da dobijaju hranu iz same bolnice. Zanima me da li je neko pokrenuo pitanje odgovornosti bolnice, jer su psi bili na njihovom parkinga, a to postoji čuvar i kapija.

kucoljupci hrane i drze zivotinje na svim tim mestima,
pa i u bolnickom okrugu, svuda po gradu
cak i dzukele koje su napadale osoblje, koje prolazi pored istih kada ide na terapiju posledica
i naravno da ce drzati uz decu- da od malena grizu mrske neprijatelje- zar ima nesto lepse bolesnom detetu nego copor lutalica koji ga vije- ali samo zle :super:

@pandakungfu- ni pojedeni vise nisu vest, svako malo u bugarskoj pojedu nekoga pa nista

Без сведока или видео снимка који би потврдили да је пас упуцан о самоодбрани не бих очекивао да `твар прође лако. :) "Ићи улицом и упуцати сваког *сумњивог* пса" би се вероватно лоше завршило по починиоца.

pa svakog ko rezi i neprijateljski je raspolozen...:lol:

Режање тако животно угрожава :lol: па нема ни хица упозорења него право у чело, је л` да? Сними такав акт и спреми се за незгодна питања. Нпр. је л` ти познато било шта са списка:

- Pfefferspray
- CS-Gasspray
- CN-Gasspray

jok nego cu da cekam da rastrgne dete pa da vadim pistolj...:roll:

a ti raznorazni sprejevi ne deluju uvek i na svakog psa...

Режање тако животно угрожава :lol: па нема ни хица упозорења него право у чело, је л` да? Сними такав акт и спреми се за незгодна питања. Нпр. је л` ти познато било шта са списка:

- Pfefferspray
- CS-Gasspray
- CN-Gasspray

U nemačkoj su u slobodnoj prodaji i pištolji/revolveri sa ovakvom municijom. U pitanju su odlične replike originalnog naoružanja, ali sa kalibrom 8mm i delimično zatvorenom cevi (ima ubačen krst u cev), kao i slabiji materijali koji ne bi izdržali punjenje bojeve municije. Pored toga mogu da nabave i sva ona čuda na struju.
A najbitnije je da se tamo država brine o problemu lutalica. Toliko da je sad postao unosan posao prodaja pasa lutalica iz Srbije u zapadne zemlje. Nedavno sam slušao priču osobe kojoj su tako pokušali da ukradu psa i prodaju u jednu od tih zemalaja. a sve preko nekih društava za zaštitu životinja. U pitanju su isključivo manji psi, koliko sam saznao.

A najbitnije je da se tamo država brine o problemu lutalica.
Ако је ово сугестија да би неко такво оружје унео у Србију и пуцао у псе, ће кажем: goforit. Видим их после у кроници.

U nemačkoj su u slobodnoj prodaji i pištolji/revolveri sa ovakvom municijom. U pitanju su odlične replike originalnog naoružanja, ali sa kalibrom 8mm i delimično zatvorenom cevi (ima ubačen krst u cev), kao i slabiji materijali koji ne bi izdržali punjenje bojeve municije.
Ња, чуо сам за сачке са халитом, а невезано пре тога за маузере 8мм. Имаш ли неки линк о материјалу који фрагментира?

Ако је ово сугестија да би неко такво оружје унео у Србију и пуцао у псе, ће кажем: goforit. Видим их после у кроници.

Ња, чуо сам за сачке са халитом, а невезано пре тога за маузере 8мм. Имаш ли неки линк о материјалу који фрагментира?

U Srbiji je zabranjena upotreba bilo kakavog gasnog oružja, pa i tih biber sprejeva.
Što se tiče gasnih pištolje, imam neke kataloge njihovih prodavnica za lovce i ljubitelje vatrenog oružja, tamo su i ti gasni, kao i pištaljek za teranje pasa i slične sitnice.

Back