Шешир професора Вујића

Софија

Legenda
Poruka
54.637
По роману Милована Витезовића...:)

Како вам се допада Берчек у улози професора?

Допада ми се серија јер на врло лаган и угодан начин приказује српске великане који су заиста обележили историју Србије .

Заједно у клупама били су Михаило Петровић – Мика Алас, Јован Цвијић, Јаша Продановић, Павле Поповић, Милорад Митровић, Бранислав Нушић и други, генерација научника, политичара, песника који ће обележити Србију за сва времена. :)

Poslednja izmena:
Па успут се појављује :)
Био им је савременик. Старији само 4 године од Мике Петровића Аласа. ;)
Пише и у критици да га има...
Ја сам тек почела да гледам серију, нет издање. ;)

Poslednja izmena:
Veoma volim Berčeka, kao glumac mi veoma prija.

Sam film nisam gledala, ne mogu se pohvaliti ni da seriju pratim redovno, nego, kad uhvatim. :D

Smešan mi je Bosiljčić, prvi put sa bradurinom, i u nestandardnoj ulozi.

Biković (valjda se tako preziva onaj bledunjavi glumac) na kojeg se devojke uglavnom lože meni je preko svake mere iritantan. :D

А Босиљчић глуми Мокрањца.
Иначе, он само што не почне да нам искаче из фрижидера колико је ангажован по разним филмовима, серијама и у позоришту. :lol:
Гледала сам га скоро и у ''Ребеки'' у Мадленијануму.

Серијал је предиван.

Гледала сам и ону претходну варијанту, обе су питке.

Међутим, оно што је мени најзанимљивије јесте тадашњи образовни систем.

Ја бих све ове наше квази-професорчиће и надобудне ученике суботом посадила испред ТВ-а да виде шта је школа.

Како професори треба да изгледају, како да се понашају, чему децу да уче и како се стиче ауторитет.

А деца и родитељи да виде шта је онда значила гимназија, а не да ми сада кмече како су преоптерећени.

Серија је предивна, али и поучна, за оне који гледају мало ширу слику.

Да видим сада професора који ће стићи до председника државе?

Не може, јер нема ауторитета, а немају га јер су га сами и изгубили.

Серијал је предиван.

Ја бих све ове наше квази-професорчиће и надобудне ученике суботом посадила испред ТВ-а да виде шта је школа.

Како професори треба да изгледају, како да се понашају, чему децу да уче и како се стиче ауторитет.

А деца и родитељи да виде шта је онда значила гимназија, а не да ми сада кмече како су преоптерећени.

Све се слажем.И од мене репутација :ok:

Серијал је предиван.

Не бих да политизујем тему, али прича је ипак мало дубља у нашем школству.

Прво почиње од саме породице, где и сами родитељи немају никакав ауторитет али нису ни узор.

Породице су нам данас махом распаднуте, несрећне, на децу више нажалост и не обраћају пажњу.

Некада када учитељ родитељу указује на лоше понашање детета у школи, родитељ преузима васпитне поправне мере.:)

Данас је ситуација скроз обрнута, само што родитељ не бије учитеља.

Школство се код нас годинама урушава, данас је само кулминација.

Пресликавају се западни модела школе са дечјим правима без обавезе.

Школе нам све више личе на оне из америчких филмова, никад више насиља, бахатости, недисциплине,
незнања, непоштовања...

Изггледа да то није нимало случајно и да се то врло плански и систематски ради са јасним циљем.

Нажалост, професори у томе постају само колетерална штета.

Прво почиње од саме породице, где и сами родитељи немају никакав ауторитет али нису ни узор.
Породице су нам данас махом распаднуте, несрећне, на децу више нажалост и не обраћају пажњу.
Некада када учитељ родитељу указује на лоше понашање детета у школи, родитељ преузима васпитне поправне мере.:)
Школе нам све више личе на оне из америчких филмова, никад више насиља, бахатости, недисциплине,
незнања, непоштовања...
Изггледа да то није нимало случајно и да се то врло плански и систематски ради са јасним циљем.
bravo.svaka recenica pogadja pravo u metu.
na zalost,umesto da smo ostali dosledni sebi i gajili prave vrednosti,mi smo sve najgore pokupili sa trulog zapada.

Хвала свима на репкама и драго ми је да се у овоме слажемо.

Па, да кренемо од себе.

Ја своје дете учим да поштује ауторитете, али она већ сада јасно схвата да неке особе звањем не заслужују ауторитет, а тек је јуче напунила 6 година.

То је исто као у војсци, људи.

Џаба капетану униформа ако је љига од човека, нема став, поглед и знање ауторитета.

Због посла имам пуно контаката са просветним радницима и могу вам рећи да је жалосно што неки од њих имају звање професора.

Овде на форуму има неколико професора, учитеља и наставника којима је стало до деце и школства, јер то се види по њиховим коментарима и начину на који раде са децом. Аферим! Да их је само више.

Али некима не бих дала ни метлу у школском дворишту да држе.

А деца то осећају и - злоупотребљавају.

незнања, непоштовања...

Е јеси стварно све ово лепо рекао.И теби репутација:ok: Ја бих додао само:помози нам Боже ! И да сви стварно кренемо од поправљања нас самих.
.....
А што се тиче филма (из 1972) и ове серије сада - ето ја решио да одгледам поново филм (скоро и заборавио да постоји) и
некако ми интересантније сада - серија,чини ми се да је Берчек још уверљивији од Вујисића и остали глумци ови млађи
делују "лежерније"...можда зато баш што смо на њих навикли стално их гледајући...

Back