Servisiranje analognog fotoaparata

Old_Holborn

Početnik
Poruka
2
Ovo mi je prva tema u zivotu, budite blagi... z:mrgreen:
Kupio sam skoro prelep Istocnonemacki fotoaparat, Pentacon FB. Naravno, posto je kupljen preko limunda u "perfektnom":poludeo: stanju, zavesica zatvaraca mu je propala i ne moze da se koristi. Mehanizam radi kao sat, ali dzaba kad pusta svetlo. Jedan majstor u Majke Jevrosime mi je trazio 150 e za servis.Ne bih da omalovazavam profesiju, ali mislim da preteruje, nisam mu trazio nuklearni reaktor da servisira...Zanima me da li se igde moze popraviti za manje pare. Znam da je majstora malo, i da dizu cene jer im se moze, ali mozda negde ima neki penzionisani serviser kome je ljubav prema analognoj fotografiji veca od zelje za zaradom koji bi mogao da mi pomogne.
:fotograf:

^^verovatno upravo zbog toga i kosta...>em je sigurno teze nabaviti....Bdw primera radi kompakt aparati su mnogo zastupljeniji nego li DSLR, pa ipak-ode li Ti senzor ili ekran ili objektiv van garancije na kompaktu-mozes ga baciti-em ces se nacekati za deo, em ce izaci deo+ruke ko Svetog Petra kajgana,em je pitanje moze li da se nabavi...i akd ce ponovo otici...a za DSLR je to sve mnogo jednostavnije...iako je skuplja sprava u pitanju...tako i ovo-pa sat mislis-bio je skoro Nikon F100, analogni aparat vrhunski, koji je kad se pojvio kostao cini m ise oko1500-2000 Evra nov, a a pojavi se u prodaji kao nov ali bukvalno za 100-150 evra...?kako, zassto?pa lepo-jeftin aparat, dobar, vrhusnki sve, MA SVE SUPER-ali-nabavka filma, dobrog!, razvijanje, hemikalije, cuvanje filmova, sekniranje, izrada fotografija...pa vidi konacnu racunicu...U prevodu svako od nas kad vidi dobar analogni aparat jeftin-zapita se-ma vredi garant ali ne uzima u obzir u startu ovu racunicu gore,koja je realna...

Nađi gde je perforacija na zavesici i pažljivo nalepi parče 'čupave' izolir trake. Sreća pa je u pitanju horizontalni platneni zatvarač. Zatvarač će posle te intervencije malo kasniti ali to neće biti toliko strašno.
Verovao ili ne ja sam davno imao exakta aparat kome je neko na zavesu nalepio ovalnu nalepnicu sa banane, sećam se kao danas pisao je TURBANA BANANAS. :D

Back